Šta znace cene 499,99.. umesto 500,00 din

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
425.700
499,99 je primer za ovu temu a takvih cena na 99 para ima koliko hoceš

Šta znaci ovakva cena..Neki veci prihod prodavcu ili je to markentiška prevara za kupce ,
jer kada kupac pogleda prvu cifru 4..ona je manja od cifre 5 , pa mu se cini jeftinije 400 i nešto nego 500

Vazno je znati i to da su ovakve cene prisutne na mestima gde u cenu nije uracunata taksa (neuobicajeno za evropski kontinent, uobicajeno za severnu ameriku). U nekim slucajevima tipa nesto kosta $9.99 dolara moze da bude i razlicita taksa od $10 i preko. Ili da se do neke sume za odredjene vrste proizvoda neke takse i ne naplacuju.

kod nas tih 19.999,99 dinara je naravno potpuna budalastna i najverovatnije samo pomodarstvo (da budemo gde smo mi i svet)

Psihološki momenat.Kao što mi znamo samo za švapsko auto,iako nisu najbolji,ali...švaba je to.Ili kao kada kažeš da ti auto troši 8 litara na 100,pa dobro,prihvatljivo je,ali ako kažeš da troši 11,auuuuu 😱 Kao da troši 35,k'o šleper,a u suštini troši tri litre više,ništa naročito,ali to je psihološka granica7,8 litara je prihvatljivo ali sve preko toga je ravno kriminalu.Tako i te cene,prvo vidimo tu četvorku i mozak stvara sliku da je daleko povoljnije od 500,a deli te jedna para i svakako plaćaš 500.

Psihološki momenat.Kao što mi znamo samo za švapsko auto,iako nisu najbolji,ali...švaba je to.Ili kao kada kažeš da ti auto troši 8 litara na 100,pa dobro,prihvatljivo je,ali ako kažeš da troši 11,auuuuu 😱 Kao da troši 35,k'o šleper,a u suštini troši tri litre više,ništa naročito,ali to je psihološka granica7,8 litara je prihvatljivo ali sve preko toga je ravno kriminalu.Tako i te cene,prvo vidimo tu četvorku i mozak stvara sliku da je daleko povoljnije od 500,a deli te jedna para i svakako plaćaš 500.
...3200 динара је месечна разђика између 7 и 8 литара....

...а мозак види 499.99...

499,99 je primer za ovu temu a takvih cena na 99 para ima koliko hoceš

Šta znaci ovakva cena..Neki veci prihod prodavcu ili je to markentiška prevara za kupce ,
jer kada kupac pogleda prvu cifru 4..ona je manja od cifre 5 , pa mu se cini jeftinije 400 i nešto nego 500
pa nije bas trik, ako kupis 100 takvih stvari od 499,99 platices ih 49990 a ne 50000
10 dinara manje!

Back