nekome se trazi secer, a nekome so, slane zanimacije, cipsevi
znaci zasladio sam se vec sa cokoladom, i posle toga otvaram cips
i onda sam ja posumnjao da mi se trazi jod iz soli, jer zasto bih jeo cips ako znam da nije zdrav, nema logike... mozda zbog mirisa, pa pre cemo se uhvatiti przenih krompirica nego barenog krompira, da se ne lazemo
i onda razvijam strategiju protiv samog sebe:
ulje cu da resim cirkanjem maslinovog ulja, ali so, jod iz soli?
sta ako se jod ne dodaje dovoljno u so jodizacijom, tj, ako nam se bas zato trazi so, jer nam jod fali, pa zato tamanimo cipsove i slane zanimacije?
https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-HealthProfessional/
However, most salt intake in the United States comes from
processed foods, and food manufacturers almost
always use noniodized salt in these foods. If they do use iodized salt, they must list the salt as iodized in the ingredient list on the food label [
9]. Specialty salts, such as sea salt, kosher salt, Himalayan salt, and fleur de sel, are
not usually iodized.
pa zato ja jedem cips dok ne ispraznim kesu, i opet mi fali jod, jer ga oni ni stave u cips - PREVARA JE SVA TA
PROCESUIRANA HRANA, A NE SAMO CIPSOVI, SVA TA HRANA JE BOLEST, TOTALNO NEZDRAVO!
plus ove morske, himalajske i ostale soli - sve su prevara! nemaju jod, badava solimo, samo ona so na kojoj pise da je JODIZOVANA, ali opet to je kao i sa vitaminima, kazu preporuceno, a ja znam da mi treba vise na primer c vitamina i ostalih