Mislim da pitanje govori sve. Da čujem... Vidim da malo niže dole u nekom postu ljudi čak pljuju i srpsko državljanstvo...
Evo konkretno moj primer: Ja sam rođen u Sloveniji i do pre nedavno sam živeo tamo, školovao se tamo, pa me ne vuče ništa više nazad...Nemam potrebu po inostranstvu, meni je sasvim OK u Srbiji. Jeste da su niže plate, ali su i niži troškovi. I u Sloveniji trenutno vlada haos što se tiče zapošljavanja, a i ko dobije posao plata mu nije bog zna kakva. Nekad dok su moji roditelji radili, tad su bili inžinjeri plaćani oho ho...
A sad ja i moje kolege koji smo dobili posao, niko nigde nema veću platu od 550€. I to se još ništa ne većaju,možda evro ili 2 na svaku godinu... A da samo napomenem troškove. Živeo sam u gradu gde su stanovi najjeftiniji u Sloveniji, najam stana recimo 2 sobnog za porodicu košta negde oko 200-230€, struja sa minimalnim trošenjem, paljenje bojlera po jeftinoj tarifi itd
ne može se ispod 30€ pa da crkneš, pretplata za telefonski priključak 12€ sa PDV, komunalije isto sa minimalnim trošenjem negde oko 55€ + zimi centr. grejanje kad nas naguze još za oko 50€. RTV pretplata 10€. A gde je tek hrana???? Kilo hleba nigde nije ispod 1€.
ops:
Dakle ša hoću, da kažem, mislite li da se cede med i mleko negde vani??
Neki su ljudi meni u BG rekli da bi odmah otišli za SLO. Pa ih pitam a zašto? PA kažu da radim da zaradim i da fino živim, Slovenija je za život super. Slovenija jeste onako lepa na prvi pogled, ali očito neki ljudi još uvek žive u nekim sasvim drugačijim vremenima gde misle da su troškovi ovde kod nas skoro isti ko u Srbiji, a plate mnogo veće...ŽALOSTNO !!!

Evo konkretno moj primer: Ja sam rođen u Sloveniji i do pre nedavno sam živeo tamo, školovao se tamo, pa me ne vuče ništa više nazad...Nemam potrebu po inostranstvu, meni je sasvim OK u Srbiji. Jeste da su niže plate, ali su i niži troškovi. I u Sloveniji trenutno vlada haos što se tiče zapošljavanja, a i ko dobije posao plata mu nije bog zna kakva. Nekad dok su moji roditelji radili, tad su bili inžinjeri plaćani oho ho...

Dakle ša hoću, da kažem, mislite li da se cede med i mleko negde vani??
Neki su ljudi meni u BG rekli da bi odmah otišli za SLO. Pa ih pitam a zašto? PA kažu da radim da zaradim i da fino živim, Slovenija je za život super. Slovenija jeste onako lepa na prvi pogled, ali očito neki ljudi još uvek žive u nekim sasvim drugačijim vremenima gde misle da su troškovi ovde kod nas skoro isti ko u Srbiji, a plate mnogo veće...ŽALOSTNO !!!