Šta vam to ruši samopouzdanje

teardrop:
Znači, žena koja zna šta hoće uliva strah? Žena koja zna i kako da ostvari to što hoće, i radi na tome, takva učini da kolena postanu želatinozna masa? ;)

Jeste... Ja znam ljude koji su prestraseni od jakih zena. Pa?
mladi jaki momci... ali se plase... sto to tebe cudi?
Oni bi hteli finu, neznu, devojku iz komsiluka... da joj poklanjaju cvece i ostavljaju porukice na prozor...
A ne da je se boje i da su sa njom 1 : 1 ... ili ne daj boze inferiorni...
Ne vole svi kucku... da ih razvali od seksa, pa od nerviranja, pa da im stalno stavlja do znanja da moze i bez njih... i da ih stalno drzi u predinfarktnom stanju...

To vecina mojih prijatelja ne voli...

To je stvar ukusa Suzi...

commodore:
E super, i ovde hocu da se ukljucim u u raspravu...
Onba "politika" me konacno smorila... sa nje su pobegli svi osim cetnika i ustasa.
...
dakle pitanje je sta nama muskarcima rusi samopouzdanje kad su zene u pitanju ? ; mislim da je to pitanje, tako postavljeno, u stvari - naduvano i da stize sa zapada. Ili iz sredina gde se gejzirizam namnozio. I procelavost ili debeljuskastost medju tridesetogodisanjacima. Well, it's not our problem. U krugovima normalnih, straha od zena nema... ipak ima nekih drugih, specificnih problema...
...
licno mislim da muskarci imaju drugi problem sa zenama sad - tj u ovom trenutku u srbiji...
i to je vec definisano. Malo smo se vec svadjali na "politici" oko toga, (ne pitajte me kako, ali desilo se...i to na temi "nacionalno pitanje").
Dakle da sumiram. Taj problem koji danas postoji.
Sustina mog stava je jednostavna. Cast izuzecima, ali - k'o sto reche Srdjan Dragojevic u onoj emisiji - "problem je sto su danas zene pocele da se ponasaju kao oloshi"... izazvao je pobunu u studiju, ali i moje slaganje. Jer, i meni to smeta...
...
Na primer.
...
Meni se ovo leto bar 6 devojaka ponudilo eksplicitno - samo ako hocu da ih vodim sa mnom na more ... "problem" sa mnom je sto je meni muka od takvih riba.
Jer to su devojke koje nisu sa mnom bile ni u kakvoj vezi nekoj - ni poznanstvo ni emotiva... nista... prisle, upoznale se ili ja prisao i upoznao se... blablabla... "pa ajde vodi mene na more... sta fali ******, zezamo se dve nedelje, niko nas ne zna, boli nas uvo... sta te briga... sta se desi desi se..."
...
Pa, briga me...
...
ali njih vise, ocito, nije briga sta cemo mi u stvari da mislimo o njima...
to njima vise nije bitno...
...
a mi moramo da se nosimo sa tavim stvarima ocito...
(pisem "na preskok" pa ako sam konfuzan pojasnicu kad izeditujem naknadno.)

Gde si commodore, opametio si se vidim. Ovde fin svet niko ne psuje, jedino se prica o karanju ali i to je bolje nego ono virtuelno tamo.

E sad gde nadje moralnu velicinu Dragojevica da govori o zenama. Da si nasao nekog ovejanog svalera kao Bregu pa da razumem. Znajuci krug u kome se ovaj prvi krece i na kakve mondrile nailazi doduse jasno mi je zasto tako misli. A sad on je kao Majka Tereza po ponasanju i moralnim kvalitetima...to je da otvorimo novi topic.

Nego bre sto se nismo znali ranije, kad ti se nudilo tih sest, ja imao dosta love viska pa morao sam da idem na Krit. Bilo dosadno... :lol:

Uhhhhhh, mnogo ste komplikovani za upotrebu. Znači, moram da naučim da budem kučka, ali prikrivena. Da se pravim da sam fina, nežna, princeza u nevolji, ali istovremeno da držim svo raspoloživo naoružanje u stanju pripravnosti za slučaj da dasa reši da napravi pi*dariju i povredi me?

Zašto bi jaka žena morala biti kučka? I jake žene imaju svoje "žute minute", ili vole cveće i porukice, ali umeju da budu i nežne i osetljive...

teardrop:
Wow! Skok sa "politike" i sličnih "duhovnih" tema, na prave "svetovne" ;)

Interesuje me nešto, nešto što si bold
Da li se muškarci plaše samostalne, jake, ekonomski nezavisne, sposobne i otvorene žene? Da li nekim muškarcima takva žena može srušiti samopouzdanje samom svojom pojavom?
Ma ne plaše se u bukvalnom smislu, ali takva žena je poprimila oblike muškarca, hladna, poslovna i emotivno nestabilna. Nama netrebaju muškarci, nego ženstvene žene. Ako ona pored svega, mislim na to da odlično radi, zarađuje, dobar planer, dobar rukovodilac, hladne glave na poslu, racionalna, i uspe da bude ženstvena, nje se neće niko plašiti sem onih koji su u strahu da će im ista takva i pobeći. Poznajem mnogo uspešnih žena i nekim samo fali kita i muški dezodorans, i vrlo su emotivno nesrećne i dobar deo njih neudate ili razvedene. Pa ako vam je to uspeh u životu, onda se čvrsto držite svoje emancipacije. Drugi tip uspešnih žena su žene, ali hladne, proračunate, kasno dolaze kući, umorne, nije im nidočega, mislima još na poslu, a kamoli da razmišlja o sexu, a tek što je lako pada da sprema po kući" Treće, su samostalne, imaju za svoju egzistenciju, traže princa na belom konju, i smišljaju uslove koje treba princ da ispuni, i tako prolaze godine, i oba pola se sažive sa svojim navikama, i teško ih se odriču.
JA SE NEPLAŠIM VAŠEG USPEHA PAMETI, VEĆ BEŽIM OD HLADNIH HEMOFRODITA, KOJE VIŠE NEMAJU ŽENSTVENOST.
DA LI VI DRAGE VOLITE MUŠKARCA KOJI ZAVIJA DOK PRIČA, TREPĆE NA VAS, NE MOŽE DA DIGNE NIŠTA VIŠE OD PANTALONA, SAMO CVRKUĆE ZA VAMA, NOSI HELANKE, STAVLJA MINI VAL, KRADE VAM PARFEM, NEZNA ŠTA HOĆE, SAMO TRAČARI I PIJE KAFE SA SRODNIM DUŠAMA, SAČEKA VAS SA NAJ NOVIJIM HOROSKOPOM DA VAM OBJASNI DANAŠNJU KONSTALACIJU PLANETA I NJIHOV UTICAJ NA VAS, NOSI SUKNJE, VISOKE ŠTIKLE, ŠMINKA SE, SEDATI U KRILO,
DA LI BI SE VI PLAŠILE OVAKVOG MUŠKARCA (A SVE TO A PRO PO RAVNOPRAVNOSTI I SAVREMENOG DRUŠTVA) ILI BI VAM SE GADIO.
PA NORMALNO DA BI VAM SE GADIO
DA LI VAM JE SADA NEŠT MALO JASNIJE

teardrop:
Wow! Skok sa "politike" i sličnih "duhovnih" tema, na prave "svetovne" ;)

Interesuje me nešto, nešto što si bold
Da li se muškarci plaše samostalne, jake, ekonomski nezavisne, sposobne i otvorene žene? Da li nekim muškarcima takva žena može srušiti samopouzdanje samom svojom pojavom?
Ma ne plaše se u bukvalnom smislu, ali takva žena je poprimila oblike muškarca, hladna, poslovna i emotivno nestabilna. Nama netrebaju muškarci, nego ženstvene žene. Ako ona pored svega, mislim na to da odlično radi, zarađuje, dobar planer, dobar rukovodilac, hladne glave na poslu, racionalna, i uspe da bude ženstvena, nje se neće niko plašiti sem onih koji su u strahu da će im ista takva i pobeći. Poznajem mnogo uspešnih žena i nekim samo fali kita i muški dezodorans, i vrlo su emotivno nesrećne i dobar deo njih neudate ili razvedene. Pa ako vam je to uspeh u životu, onda se čvrsto držite svoje emancipacije. Drugi tip uspešnih žena su žene, ali hladne, proračunate, kasno dolaze kući, umorne, nije im nidočega, mislima još na poslu, a kamoli da razmišlja o sexu, a tek što je lako pada da sprema po kući" Treće, su samostalne, imaju za svoju egzistenciju, traže princa na belom konju, i smišljaju uslove koje treba princ da ispuni, i tako prolaze godine, i oba pola se sažive sa svojim navikama, i teško ih se odriču.
JA SE NEPLAŠIM VAŠEG USPEHA PAMETI, VEĆ BEŽIM OD HLADNIH HEMAFRODITA, KOJE VIŠE NEMAJU ŽENSTVENOST.
DA LI VI DRAGE VOLITE MUŠKARCA KOJI ZAVIJA DOK PRIČA, TREPĆE NA VAS, NE MOŽE DA DIGNE NIŠTA VIŠE OD PANTALONA, SAMO CVRKUĆE ZA VAMA, NOSI HELANKE, STAVLJA MINI VAL, KRADE VAM PARFEM, NEZNA ŠTA HOĆE, SAMO TRAČARI I PIJE KAFE SA SRODNIM DUŠAMA, SAČEKA VAS SA NAJ NOVIJIM HOROSKOPOM DA VAM OBJASNI DANAŠNJU KONSTALACIJU PLANETA I NJIHOV UTICAJ NA VAS, NOSI SUKNJE, VISOKE ŠTIKLE, ŠMINKA SE, SEDA TI U KRILO,
DA LI BI SE VI PLAŠILE OVAKVOG MUŠKARCA (A SVE TO A PRO PO RAVNOPRAVNOSTI I SAVREMENOG DRUŠTVA) ILI BI VAM SE GADIO.
PA NORMALNO DA BI VAM SE GADIO
DA LI VAM JE SADA NEŠT MALO JASNIJE

Suzo,
Mislim da ti je Dzordz sve objasnio.
...
Ja nemam tome nista da dodam...osim mozda ovo - tom vasom emancipacijom ste izgleda dobile slobodu i novac i status... ali ste izgubile dusu... i zenstvenost... pa pravi muskarci... (pravi - oni sto vojsku sluze sa puskom) od vas beze...
A ti pazljivo procitaj sta ti je covek napisao...

teardrop:
Opet ja.
Nisam lepa, al' sam dosadna!

Ko kaže da jaka žena nije i ženstvena? Ne tvrdim da su sve, ali verujem da ih ima.

mozda ih i ima... samo su jaaaaako retke...
Ja mogu da pricam samo o onom sto sam svoijim ocima video. A to je MASA napaljenih i iskompleksiranih zena koje to sad suspstituisu podizanjem licnog poslovno materijalnog statusa.. promidzbom - sto rekla nasa bivsa braca.
I tom prilikom, naravno, postaju emotivni invalidi.
...
Okej to sto si ti jaka... okej...
Nista ja protiv nemam. ALi zena sad hoce da bude dominantna... lepo Dzordz kaze.. fali joj samo tuki...
...
I onda imamo problem...
...
Jer, ako si zensko i ako imas muskarca moras da legnes POD njega i mora ON TEBE da... ali - posto to novonastali zenski dominantan mozak ne moze da podnese - i imamo problem... oprosti na brutalnosti mog odgovora.

Moram u sklopu ove, pomalo zamrle rasprave da "prebacim" jedan moj post sa one svadje o ovoj temi o kojoj sam govorio ranije... mozda doprinese ukupnom razumevanju problema.

dakle, o zenama i muskarcima i aktuelnim problemima IZ MUSKOG UGLA.

Sustina je da su :

A) Devojke postale neizdrzive. Cudne. Cudljive. Neuobicajeno i preterano. Jedna pogresna rec i - gotov si frajeru. Mozes da dubis na glavi... Svejedno je... Dobile su slobodu i prava i egalitet... ali su izgubile dusu.
...
B) Ceo koncept je bre pao... koncept veze... koncept razumevanja... koncept kapiranja da je onaj pored tebe samo covek... a ne lik iz filma ili urban/teenage/mtv serije. Da ne mora da bude savrsen. Da sme da pogresi. Da je dovoljno da te voli. Da brine. Da ga je briga. Da je tu.
...
C) pomodarstvo je udarilo u plafon. Dve serije na TV i zene su se promenile... a mi muskarci smo ostali isti. Ostali smo u periodu manjeg materijalizma. (one meteopedere i slicnu feminiziranu - civilna sluzba - imam vise sminke od devojke i sl zgadiju ne komentarisem.) Ovo je segment o - muskaricma. Mi smo zaostali. Izgleda.
...
D) Ogromna vecina devojaka koje ja poznajem, (a koje su nekad bile fina ljudska bica puna zivota) su postale osorne, hladne, prepotentne, besne na sve, osim ne sebe i svoje pogresne izbore... (o kojima smo im svi govorili tada kad su ih pravile - ali ne... moderna zena ne slusa... to je smara) ; postale su ... ne znam... sta postane covek kad u njemu umre poverenje i radost i spontanost i smeh i naivnost i vera... sta postane... mrtvac koji hoda? nosferatu? sta god da je covek vise nije.
I nije samo u Bgd tako. Isto je i van Bg. I gore po negde.
...
E) A o mladjim devojkama, tzv, "kllinkama", kako vreme odmice, sve vise mislim da i zasluzuju one matorce koji ih karaju za mobil/dopunu i garderobu od 50 evra.
Gledam pre neku subotu na "Monci"... odmah do ulaza, pa desno... u separeu... chicha 60-65 sed i debeo i malecka u krilu... i jos 5-6 kao on i neka deca oko njih... polugole...
i onda...
...
F) Sednes da razgovaras sa devojkom 25-30, mislis, ona ce biti drugacija... a onda cujes... do pre dve godine bila i ona sa ozenjenim likom od 45. I sta da kazes...
Obecao joj da ce da se razvede... samo ako mu... malo... blob-blob...
...
G) Moji drugari, tatini sinovi jos uvek, u tatinom autu (jer svoj NIKAD nece zaraditi - ko spava do pola 3 i ne moze), muvaju 16-godisnjakinje... na auto... tatin... skupljaju devojcice svoje slike mobilnim u dobrim kolima sa "frajerima"...
i to posle treba neko da zeni...
da se zaljubi u to...
...
Ja bih voleo kad bi devojke sa ovog foruma rekle nesto o ovim pojavama... ali iskreno... da li uopste vide kako to nama, muskarcima, izgleda... da normalnom momku danas ostaje ovakav izbor devojke - moze dobra lepa i mlada - ali - posle nekog dede, 5-6 fensi tatinih sinova, jednog-dva-tri ozenjena 45-godisanjaka... i tri - cetiri momka iz kraja koje je volela, pa se razocarala... Ostaje mu takva.. ali ako moze bez veze... samo seks... i to dok ne ode kod sestre/tetke/ujne/babe u ... gde god vec oce da ide ... al inostranstvo jeste sigurno.
..
Minut cutanja - ljubav je mrtva!
...
eto toliko.

Nisam razumeo, da li je ta osoba stvarno u pravu, ili umišlja da je u pravu. Jer, ako je stvarno u pravu, pa poslušaj je, razmisli, ako je umišljenik, onda ga pustiš da se izduva, pa ga poklopiš, ili pleteš džemper dok ne svrši i još kažeš da mu se diviš, a onda lepo bez opterećenja digneš se i poneseš svoje pletivo, a njega ili nju ostaviš u svom svetu.

Ah Dzordz lako je tebi ti si musko, ja u sebi nemam jednostavno nista za borbu, volim da slusam, volim da ucestvujem i da cujem sagovornikove opcije ali ne volim kad me neko ubedjuje u nesto sto ja neverujem i uporan je kao da mi bas ispira mozak , kao da sam ja mala beba koju treba da ucis kako da hoda, sta treba da misli, pletivo necu ni da pocinjem da pletem (ako je ovo expresion) vec cu ga samo smotati i otici, nemam ni zivaca ni volje da se ubedjuem da i ja imam mozak i da mogu njiem cak da mislim.
Hvala Dzordz za lep savet......:))))

commodore:
E) A o mladjim devojkama, tzv, "kllinkama", kako vreme odmice, sve vise mislim da i zasluzuju one matorce koji ih karaju za mobil/dopunu i garderobu od 50 evra.
Gledam pre neku subotu na "Monci"... odmah do ulaza, pa desno... u separeu... chicha 60-65 sed i debeo i malecka u krilu... i jos 5-6 kao on i neka deca oko njih... polugole...
i onda...
:shock: nevrovatno koliko je ovo postala rasprostranjena pojava.kud god pogledam sve neki matorci vode decicu,tek zaslu u tinejdzersko doba :roll:
u tom slucaju ne znam ko mi je gori - da li ovi matorci koji neke psiho-fizicke nedostatke nadoknadjuju ultra modernim kolima i devojcicama (kada bolje razmislim skoro pedofilija)
ili te iste devojcice koje su spremne na sve za bukvalno takve stvari kao sto su dopuna :roll: i to sa ljudima koji bi mogli ne ocevi,nego dede da im budu.bolesno....... :mad:

Ej,dajte ljudi prepali ste me sa ovim zadnjim postovima.
Imam 27 godina,brak iza sebe i non stop tripujem kako vreme eto,prolazi a ja necu naci onu pravu.

Istina da je moj brak bio promasaj i da sam se iz njega izvukao zaista na smrt iscrpljen,ali ono sto sam shvatio jeste da je zivot bez ljubavi totalno beskrvan i uzasno hladan.
Zato i posmatram sve parove po Beogradu a i znatno sire.Gledam ih i mislim kako je to lako ici ruku pod ruku sa devojkom,setkati se pored Labe u Hamburgu ili pored Dunava na keju.
Sve to izgleda tako lako,a sustinski je mnogo tesko ipak zaljubiti se,naci nekoga kome je stalo do ljubavi....

DePillatore:
Ma komodor je toing... sta on zna.... pitaj ga za politku - expert, za istoriju - expert, za nauku - expert... sad oce i za zene da bude expert... sve on zna...
Ma - zastareo model... pokvario mu se chip... :lol: :lol: :lol:

bar da je neki pentium II... pa da ga uvazim... :razz:

Ćuti, bre, mogao je i Spectrum da bude. Nego, misliš da je naš Commodore multipraktik? Pih, a tek sam ga zgotivila? Ili ljubomorišeš?

He he he, nije valjda da ti Commodore-Multipraktiko ruši samopouzdanje? :shock:

P.S. Sad videh - imaš čitava 4 posta? NoviNick StariTrick... Još jedan... Što se množite kad je to besmisleno?

Hvala Kalimero,
Ma bre ovaj je Depilator je ljubomorna neka veverica, ili kornjacica, ili sta god... :roll:
A samo pogledaj kako je sve svoje parametre postavio suprotno mojim... ona slika (viteski Grb Cara Dusana) koja je meni u profilu (inace zato sto je to tatoo koji imam na plecki) - je njegov avatar. Mislim stvarno... ja napisem za lokaciju "... pa tu sam" a on... - "pa... nisam tu" ... i lik ne voli corbast pasulj sa suvim rebrima... :confused:
... mislim, provokacija :roll: ... nekom je dosadno... :?

svejedno, hvala sto me gotivis. sentiment je mutual. :-D

commodore:
Suzo,
Mislim da ti je Dzordz sve objasnio.
...

commodore, ovo je odgovor tebi i Djordjiju, a verovatno i svima onima koji bi mi napisali ili rekli isto što i vi. Nešto od ovoga sam već napisala, ali ću sad štošta da dodam.
Pod pojmom "jaka žena" podrazumevam samostalnu ženu, svesnu sebe i svojih vrednosti, onu koja zna šta hoće (ili, makar, šta neće). Jakoj ženi niko nije neophodan da bi bila potpuna, ali nije istina ni da je sama sebi dovoljna. Možemo li sad uvesti i pojam "prava žena"? Prava žena je jaka žena (pojam već objašnjen) koja je, bez obzira na sve, zadržala u sebi dovoljno ženstva. Komplikujem? Pametna, čestita, sposobna, ekonomski nezavisna, otvorena, kulturna, samosvesna, ženstvena, meka, osećajna... Još? Jaka žena, prava žena, može biti supruga, ljubavnica i prijatelj svom partneru.
Iz vaših postova zaključujem da jaku ženu poistovećujete sa hladnokrvnom kučkom, samoživom, koja gazi sve pred sobom i muškarce satire od seksa. Ne slažem se sa vama. Jake žene, kao što sam već napisala, imaju svoje "žute minute". Ima perioda kad ne sme da pokaže da je nešto boli, da dozvoli da iko vidi neku slabu tačku, ili da zadrhti od straha. Ako ne pokaže svoju "Ahilovu petu", da li je ona onda kučka? Ne, mislim da nije. Ah, da! I jake žene se plaše miševa, insekata, mraka ili ko zna čega još. Možda u svakoj jakoj ženi čuči mala devojčica kojoj treba zaštitnički zagrljaj?
Ako ti neka žena kaže šta misli, čak i da se to mišljenje razlikuje od tvoga, to je ne čini kučkom. Ako se često složi sa tobom, nikako ne znači da je glupača ili da ti podilazi. Ako radi 24/7 i zaradjuje koliko i ti, to ne znači da bi je neki romantičan gest ostavio hladnom.
Volela bih da ovu diskusiju nastavimo na nekoj drugoj temi, i zato vas pozivam da mi se pridružite u "Ženskom kutku", tema "Kad se jake žene zaljube"

Back