Šta vam smeta u Srbiji?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.450
Šta je to što vam smeta u Srbiji i zbog cega bi otišli u neku drugu zemlju da živite, sami ili sa svojom porodicom, ostavivši za sobom svoje najbliže?
I koliko je to uticalo kada ste otišli, na vasu porodicu, napustanje zemlje, nova sredina , novi ljudi, nova pravila ?
 
Bio bi veliki spisak kada bih naveo sve sta mi smeta.Pokusacu samo nekoliko osnovnih razloga.

-Birokratija i Korupcija na svakom koraku.
-Sve veci porast Kriminala.
-Nesigurna Egzistencija.
-Veliki redovi u raznim institucijama.
-Lose regulisan Socijalni i Penzioni Fond.
-Skupo skolovanje dece koja idu na Fakultet.

-Smetaju mi i oni stakleni salteri sa malim otvorom dole na koji svaki put kada nekom sluzbeniku hocu da se nesto obratim moram da se sagnem i da mu se klanjam (toga nigde u inostranstvu nema)
-Smeta mi kada nekog pitam gde radi on mi odgovori "Imam neku Kombinaciju" (kakva crna kombinacija)

Otisao sam u inostranstvo kao mlad i brzo se uklopio jer su mi tu vec bili roditelji.Kasnije sam osnovao porodicu i sada Imam 2 dece koja idu na Univerzitet.Ovde visoko skolovanje ne kosta nista samo nesto vrlo malo,trenutno po detetu jedan semestar kosta 20€ znaci cela godina 40€ karta za sve prevoze Metro,Tramvaj,Autobus,Snelban Uban 80€ po semestru znaci jedna godina 160€ i clanarina u Biblioteku za knjige iz kojih uce oko 10€ za celu godinu,hrana i stan nista jer zive samnom.Znaci sve ukupno oko 210 € po jednom detetu za celu Studensku godinu.

-Socijalno osiguranje je dobro regulisano.
-Zakon skoro svi postuju maksimalno.
-Standard Zivota je prilagodjen svakom gradjananu.
-Svako gleda svoja posla i ne mesa se u tudj Zivot.
-Za godinu dana primi se 14 plata (dupla za bozic i dupla za odmor leti)
-Ljudi su prijatni i uvek spremni svakom da pomognu ako ih neko nesto pita.

Da ne zaboravim nema vracanja sa nekih vrata ako ti treba neki papir kao kod nas,cak dosta dokumenata moze da se dobije i preko maila u sto brzem roku.
 

Pored mentaliteta ne smijemo smetnuti sa uma da je na ovim prostorima vjekovima vodjeni mnogi ratovi, uništavana kulturna i privatna dobra, rušeno pa ponovo podizano.. na žalost imali smo tu nesreću ili sudbinu da živimo baš ovdje gdje je dodir civilizacija različitih mentaliteta, pogleda i shvatanja.
Kad se uzme u obzir i naša nesloga,i gdje se osporava nečiji uspjeh i prosparitet, teško je tako dostići neke napredne standarde.
 
Odlaze i iz Rs-a kao i iz federacije BiH, mnogi su otišli i još odlaze iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Kosova.. tako da ne pije vodu da je neko otišao zbog AV-ića, Dodika i dr.. i onda sami sebe optužujemo što je to tako.. optužujemo naše vodje, predsjednike a mnogi ne shvataju da je bilo ko da je bio u to teško vrijeme bio na čelu države ili srpskog naroda bio optužen od tzv medjunarodne zajednice. Njihov i jeste bio cilj da nas medjusobno posvadjau da se mrzimo, ratujemo, ginemo, selimo, bježimo.. i da mislimo da je to neko od naših vodja kriv. Kakva zabluda.. perfidna igra zapada, jer neko mora biti krivac, ali samo medju nama, da se fino svadjamo i mislimo sve najgore o skoro svemu što iole nešto vrijedi.
 
....каква УДБАшка тема, па ако ти смета нешто, МЕЊАЈ ТО, прво код себе па после код других, а не подвијеног репа бежати из своје земље.
Шта ћеш кад ти тамо нешто засмета? целог века бежати од нечега што то смета?
 
Nisam otisla nigde, ostala sam ovde da zivim i ne zalim se sto se materijalnog tice
ali ono sto mi smeta je trenda da se narod samim tim i ja pravi budalama i glupima i da
se dovodi u pitanje moja inteligencija razno raznim izjavama i delovanjima trenutne vlasti
koja stvara nesigurnost i neprijatnost zivljenja u zemlji Srbiji
 
Smeta mi sto je vlast otela kvazielita i sve Srbe uvukla u politiku kojom opravdava kriminal.
Cim ne budem imao pametnija posla kandidovao bih se za ucesce u vlasti i ako, nekim slucajem pobedim, sve bih te elitne vlastodrsce strpao u camac i preselio na Goli otok, a pre toga im podelio ( po svom nahodjenju) ladno oruzje.
 

Back
Top