Šta vam je bitnije?

Frederick_

Domaćin
Poruka
3.614
U svakoj vrsti odnosa postoje recimo i ova podela.

Prva je kakve mi emocije imamo prema nekome a druga je kako se mi osećamo sa tom osobom, kakve emocije imamo prema sebi dok smo sa tom osobom.

Normalno da su obe bitne i idealno je kada se obe poklope u svom "savrsenstvu" :zaljubljena:

Koji je međutim dominatni osećaj zbog kojeg ćete izabrati da ostanete u kontaktu sa tom osobom. Osećaj prema toj osobi ili osećaj prema sebi?

Dakle nije samo ljubav u pitanju. Može bit i prijateljstvo pa čak i odnos sa kolegama.

z36tiyqbpJ7PYx8bafhks3.jpg

Pa uvek mi je bitno kako se ja osecam.
To je jedino sto mi je bitno.
I moje emocije prema nekome su odraz toga kako se ja osecam.
Zar moze da bude drugacije?
Jel moguce da neko moze da ima lepe emocije prema nekome, a da se sam ne oseca lepo? 🤔🤔🤔

Zelena milja

Aktivan član
Poruka
1.114

Prva je kakve mi emocije imamo prema nekome a druga je kako se mi osećamo sa tom osobom, kakve emocije imamo prema sebi dok smo sa tom osobom.

Normalno da su obe bitne i idealno je kada se obe poklope u svom "savrsenstvu" :zaljubljena:

Koji je međutim dominatni osećaj zbog kojeg ćete izabrati da ostanete u kontaktu sa tom osobom. Osećaj prema toj osobi ili osećaj prema sebi?

Dakle nije samo ljubav u pitanju. Može bit i prijateljstvo pa čak i odnos sa kolegama.

z36tiyqbpJ7PYx8bafhks3.jpg
Ako sam sa nekim,bitno mi je kako se sama osećam,jer moram da uspostavim neki mir ,mogućnost da se ponašam prirodno ,kažem (ili ćutim)kad imam potrebu za tim.Osetim (na žalost) senzorski tuđa stanja i raspoloženja.
Što se tiče osećanja prema nekome ,tu se mnogo bolje snalazim.Mogu da volim i na daljinu.Jer je ljubav u meni ,neagresivna ,neostrašćena.

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
62.276
Nije uopste retka pojava da imamo lepa osecanja prema nekome pa cak I neke nazovimo ljubavne emocije ko nas uopste ne cini srecnima.
Cak sta vise... Neki ljudi nazivaju taj bol "slatkim" bolom, ceznjom... Uzivaju u njoj... Patoloski se emotivno vezuju za tu osobu, negde cak I idealizuju.
Tu dolazimo do one... Ako ne boli onda se I ne voli :lol:
Ljudi koji nas postuju I zaista vole nikada nece zeleti da nas povrede I iznevere. Nasa sreca ce biti njihova I obrnuto.

moonja..

Buduća legenda
Poruka
32.073
Pa zavisi o kome se radi.
Ko me davi preterano, odjebem, ne volim ga očigledno. To je fer.

Mđtm, sestra, uništi me psihički kad smo zajedno, al se volimo obostrano i onda je to jače od toga što me izvampiriše.
Bliskost stvarno nekad može da boli.

mrvica tačkica

Primećen član
Poruka
962

Ja u odnos bilo koje vrste ulazim otvorenog srca. Dosta dajem i kao svako očekujem da bude istom mjerom uzvraćeno. Sad naravno bilo je situacija da neko to zloupotrebi ili nenamjerno me povrijedi. Mogu ja da oprostim i više puta,ali isto tako da tu osobu prekrižim kad pređe sve granice.

E sad nažalost u životu je tako da ima mnogo sebičnosti,da jedan uvijek više voli,pruža više a drugi manje. Da nije tako bilo bi mnogo više pravih veza,brakova i imali bi mnogo više pravih prijatelja.