Šta ustvari hoće feministkinje?

Problem je sto se ta jednaka prava ne sprovode u delo i postoje samo na papiru.
Па не спроводе се јер се и ту неко дебело уграђује а како колега горе каже корисни идиоти раде за њих. Прави проблеми се решавају без циркусирања, озбиљно и темељно.
И заиста мислим да је мој највећи допринос у томе што сам сина васпитала да третира жене како треба. Када би свако ту почео, ове расправе врло брзо не би ни било.

Па не спроводе се јер се и ту неко дебело уграђује а како колега горе каже корисни идиоти раде за њих. Прави проблеми се решавају без циркусирања, озбиљно и темељно.
И заиста мислим да је мој највећи допринос у томе што сам сина васпитала да третира жене како треба. Када би свако ту почео, ове расправе врло брзо не би ни било.
E u tom grmu leži zec! Bogi ubola si baš u centar ❤️

To je najmanji problem,nego fale nam "zene"

Е, видиш, то је једно право у коме нисмо једнаки.
За исти учинак, на истој позицији, жене примају мању плату.
Фино сте се ти и Таб испричали на тему позитивне дискриминације, али то важи за мушки пол.
Моја ћерка и њена дригарица Вуковци, имале већи број награда од дечака из свог одељења, више ваннаставних активности, али на крају су њему на челу исписали 5.0.
Добро му и споменик нису подигли.
Како се то зове, просветлите ме...
И то у 8.разреду основне, касније нараста и буја.
Da su roditelji devojčica na visokim pozicijama u društvu, uticajni, moćni, onda bi one bile u povlašćenoj poziciji. Mislim da je veći uticaj roditelja nego pola deteta.
Imam poznanike iz Kanade, kažu da se i tamo sve sređuje preko veze, uticaja, uzajamnih usluga...svuda je isto, samo se negde više krije, negde manje. Mora neko da ti otvori vrata da bi ušao u krug povlašćenih.

Država mora da na neki način nadoknadi ženama plus trud koji ulažu u odgoj dece, ne može to da se tovari na leđa poslodavca. Zato će on pre da zaposli muškarca, ili da mu da veću platu, jer na njega može da računa bez obzira na broj dece u porodici, trudnoća, bolovanja...jer on može da radi i do ponoći kada treba, žena ne može. Neće, jer više gubi nego što dobija.

Kad su deca veća može se to podeliti među roditeljima, ali do tada žena mnogo više ulaže i žrtvuje.

Е, видиш, то је једно право у коме нисмо једнаки.
За исти учинак, на истој позицији, жене примају мању плату.
Фино сте се ти и Таб испричали на тему позитивне дискриминације, али то важи за мушки пол.
Моја ћерка и њена дригарица Вуковци, имале већи број награда од дечака из свог одељења, више ваннаставних активности, али на крају су њему на челу исписали 5.0.
Добро му и споменик нису подигли.
Како се то зове, просветлите ме...
И то у 8.разреду основне, касније нараста и буја.
Najbolja mi je prica o pozitivnoj diskriminaciji invalida a masa, ukljucujuci i stare slabopokretne, ne moze nos da pomoli iz kuce jer vecina zgrada nema rampu.

Pod feminizmom se danas smatra samo rad nvo. To su one sto masu parolom 'ne j... lep nego feminista' ispred informera zbog intervjua sa silovateljem. Zene koje prosto guslaju svoju pricu.
Al ko je kriv nama sto ne guslamo nasu. Ne vidim da se iko polomi oko prava porodicnih zena, oko preduzetnica, poljoprivrednica. A to su sve porodicna prava, ne samo prava zene.
Bitno je da se vodi pitanje da li je pravilno biskupica ili biskupesa. Nisam vidjela u onom prirucniku kako se zove zena patrijarh:lol:

Imate organizaciju Mame su zakon koja se bavi pravima majki i preduzetnica.
ne **** lep nego feminista je jedan transparent koji je nosila samo jedna zena i zbog toga bila dobrano ismejana od drugih zena.
proteste protiv intervjua sa silovateljem vodile su mlade zene iz organizacije koja se zove Zenska solidarnost.

Dakle, malo informisanja nije na odmet pre nego sto se zakuka kako te zle ruzne feministkinje hoce samo da pripremaju bele burgere u sosu od pecuraka.

Imate organizaciju Mame su zakon koja se bavi pravima majki i preduzetnica.
ne **** lep nego feminista je jedan transparent koji je nosila samo jedna zena i zbog toga bila dobrano ismejana od drugih zena.
proteste protiv intervjua sa silovateljem vodile su mlade zene iz organizacije koja se zove Zenska solidarnost.

Dakle, malo informisanja nije na odmet pre nego sto se zakuka kako te zle ruzne feministkinje hoce samo da pripremaju bele burgere u sosu od pecuraka.
Ima organizacija raznih ali mi bismo da se drugi bore za ono sta je nama trenutno na umu.
I onda je problem da smo preemancipovane. Da su feministkinje samo neke brkate koje se bore za pravo da idu gole ulicom i da nas neko pita da li smo mi femonistkinje, nismo, mi smo dobre zenice.
Kao da su feministkinje samo ti primjeri koji naidju na noz. Zato i pomenut onaj plakat.
Ratkovicka je meni vrlo zanimljiva. Ne dopada mi njena borba za surogat. Ja to vidim kao gazenje prava ugrozene zene.

Ne „cirkusiraju“ svi.
Uostalom, istorijski gledano, mnogi bitni problemi su se resavali tek nakon puno buke i velikih protesta.
To sto neki od nas mozda nemaju direktnih problema sa diskriminacijom ne znaci da ti problemi ne postoje.
Licno sam za cvrst stav i istrajnost, ozbiljne i konkretne razgovore, senzibilizaciju drustva i edukaciju.

Sam feminizam ima puno pravaca i nacina delovanja. Ni oni sami nisu uvek na istoj strani. Ali to je druga strana price.

Иначе постоји и термин за то.
Зове се "Позитивна дискриминација".
Aha, imali smo na KiM, zvalo se "zapošljavanje po ključu".
Pa smo daleko dogurali sa tim.
Inače, i ja i žena radimo u stranim firmama, početna plata zavisi od pozicije, ne od pola.
Ali uvek postoji jedno malo "ali"...
Prava plata (i bonusi) se obično ispregovaraju - ispada su su muškarci tu uvek nekako sposobniji.
Znam (preko žene) brdo direktora, 90% su muškarci i svi do jednoga imaju veće plate od žena direktora.
I ne pričam o onim uvlakačama koji su preko članstva u SNS dobili tu poziciju, nego o pravim direktorima,
sposobnim ljudima.
Teši me samo što je na Zapadu to daleko gore nego ovde

Da su roditelji devojčica na visokim pozicijama u društvu, uticajni, moćni, onda bi one bile u povlašćenoj poziciji. Mislim da je veći uticaj roditelja nego pola deteta.
Imam poznanike iz Kanade, kažu da se i tamo sve sređuje preko veze, uticaja, uzajamnih usluga...svuda je isto, samo se negde više krije, negde manje. Mora neko da ti otvori vrata da bi ušao u krug povlašćenih.
Не, не, није о томе реч, родитељи нису на позицији, дечак је много добро дете, ради се о перцепцији у нашем друштву.

ja nemam pojma o chemu ti uopshte prichas kad zhivite u drushtvu gde je shamar zheni "porodichni problem" a nasilni partner posledica ne urednog ponashanja zhene prema mushkarcu! shto znachi ona je uvek kriva u vashem svetu "ispravnosti i ljepote"
ja ne znam o cemu vi pricate gospodjo ?
da li uopste znate o cemu pricate ?

ja ne zivim u takvom drustvu
niti sam to rekao
niti iko propagira nasilje

dakle ili niste upuceni odnosno ne znate ili lazete
nesto od ta dva biti mora

Sad cu da vam na jednom primeru objasnim sta hoce zene
Scena malo pre u radnji
Devojka, tu oko 20 godinica, promoterka nekih cigareta, nutka nas dok cekamo u redu za kasu, deli upaljace i prodaje neke cigarete, znate vec kako to ide...
Ja je odbijem, ali ljigavac iza mene krene da je smara
Covek od 50+ godina krece da je zamajava, ona pita neka pitanja koja su joj zadata da popuni anketu, i poklanja mu upaljac... Skotina matora krece da je grli i cmace u obraz, da se toboze zahvali, pa jao kako si slatka, pa kako si fina, jao hvala za upaljac, pa cmok cmok, ajde da ti kupim neku cokoladu, hoces na kaficu, ajde cokoladu....
Devojka se jadna sva skupila, uz lazan onaj osmeh sve odbija kao hvala neka hvala... Da ga se otrese nema sanse
Ajde sto je verbalno uznemirava seksualno.... I da progutas, NAVIKLE SMO.
Problem je sto je grli i cmace u obraze
Problem je sto je suvise mlada da ume da to sasece ostro, nego sva se sklupcala

Sve ja posmatram to sa namernim izrazom gadjenja prema datoj sceni, da vidim da li ce majmun da primeti... Ma kakvi, ne vidi dalje od svoje kite
Ona me jadna gleda sva se postidela
I tako u par sekundi mislim se da li da napravim skandal
Jer kako ces ti buzdovancini objasniti da to sto radi je seksualno uznemiravanje, da je presao granice pristojnosti sa tim fizickim kontaktom... Ajde kako da mu objasnis

I sta to hoce zene, feministkinje kazete, pa hoce da nas jjebeno ostavite na miru! Da nas ne dodirujete, da nas ne cmacete, da nas ne silujete, da nas ne bijete!
Eto SAMO TO

Problem je sto se ta jednaka prava ne sprovode u delo i postoje samo na papiru.
ja to nisam primetio
ono sto jesam i sto je realnost je da sam meksi i strpljiviji prema zenama , deci i starijim licima
da im ako ne uvek onda vrlo cesto ustupam prednost i tolerisem odredjene stvari
sto je u principu i deo odgoja i vaspitanja u patrijarhatu

takodje sam primetio i da postoji mali broj zena koje sebe potvrdjuju tom laznom borbom za nekakva prava u feminizmu

a ono sto me posebno raduje to je da su normalne zene, dakle ostvarene obrazovane zaposlene zene majke kraljice carice prepoznale delovanje feminizma
kao neprijateljsko prema njima i porodici i da se radja jedan jedinstven stav normalnog sveta koji ce stati na liniju fronta tim nenormalnostima i diskriminaciji koja se promovise

dakle ukratko zene deca i muskarci okupljeni oko pravih vrednosti staju polaku na crtu tim izopacenim idejama o diskriminaciji i polarizaciji

Scena malo pre u radnji
Devojka, tu oko 20 godinica, promoterka nekih cigareta, nutka nas dok cekamo u redu za kasu, deli upaljace i prodaje neke cigarete, znate vec kako to ide...
Covek od 50+ godina krece da je zamajava, ona pita neka pitanja koja su joj zadata da popuni anketu, i poklanja mu upaljac... Skotina matora krece da je grli i cmace u obraz, da se toboze zahvali, pa jao kako si slatka, pa kako si fina, jao hvala za upaljac, pa cmok cmok, ajde da ti kupim neku cokoladu, hoces na kaficu, ajde cokoladu....
Devojka se jadna sva skupila, uz lazan onaj osmeh sve odbija kao hvala neka hvala... Da ga se otrese nema sanse

Sve ja posmatram to sa namernim izrazom gadjenja prema datoj sceni, da vidim da li ce majmun da primeti... Ma kakvi, ne vidi dalje od svoje kite
Jer kako ces ti buzdovancini objasniti da to sto radi je seksualno uznemiravanje, da je presao granice pristojnosti sa tim fizickim kontaktom... Ajde kako da mu objasnis

I sta to hoce zene, feministkinje kazete, pa hoce da nas jjebeno ostavite na miru! Da nas ne dodirujete, da nas ne cmacete, da nas ne silujete, da nas ne bijete!
Eto SAMO TO
Prvo govoris kao da je ovo toliko rasprostranjeno da ne smete na ulicu izaci, a nije vec je morona uvek bilo i bice.

Drugo bedno je sto si gledala svoja posla i nisi reagovala. Reaguj, mozda ce ostali pratiti.

Scena malo pre u radnji

Eto SAMO TO

i ?

sram te bilo !
odakle ti pravo da ti generalizujes tako i da plasiras to kao da bi mene kao muskarca trebalo da bude sramota zbog tudjeg ponasanja ?

znaci manijak nije argument za diskriminaciju vec slucaj za procesuiranje

i tacno na ovom primeru mozemo da vidimo najdestruktivniji rezultat feminizma koji kod najivnih i onih koji nisu sposobni da uvide pozadinu price i ubira jeftine poene.

i btw ja jednako bijem
dakle napad sa namerom klasifikuje svakog napadaca kao neprijateljsku zivu silu koja ima biti onesposobljena za dalje delovanje

i sto bi ja ikoga silovao kad mi se same nude ne razumem ?

i sto bi ja ikoga dodirivao i sa kojim ciljem ? ja izricito drzim do licnog prostora i ne volim da me iko dira i priblizava mi se previse jer ne volim to

Back