Šta ustvari hoće feministkinje?

Meliot

Elita
Poruka
22.163
Šta je cilj feminističkog pokreta u svetu i ovde kod nas? Da li u pitanju iskrena borba za prava i ravnopravnost žena ili je to samo povod za pokazivanje otvorene mržnje i netrpeljivosti prema muškom rodu? Koje je vaše mišljenje o tome koji je zapravo cilj feminističkog pokreta?

shutterstock_1333445996.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Šta je cilj feminističkog pokreta u svetu i ovde kod nas? Da li u pitanju iskrena borba za prava i ravnopravnost žena ili je to samo povod za pokazivanje otvorene mržnje i netrpeljivosti prema muškom rodu? Koje je vaše mišljenje o tome koji je zapravo cilj feminističkog pokreta?
One ne znaju sta hoce a novi svetski poredak da unisti porodicu i svakog pojedinca napravi robom potrosackog drustva

Тема се откључава.
Само пазите шта пишете.
Пљување и мизогини коментари немају шта да траже овде.
Најстроже ће се кажњавати.
Тема даје простор за лепу дискусију.
Сви неприкладни коментари и покушаји духовитости ће бити обрисани а аутори кажњени.

Покушавамо да направимо озбиљну дискусију на ову тему.

Pa cilj je da zavade narod međusobno da bi ovi u vlasti mogli da rade šta hoće, kao i sa drugim slučnim pokretima za zaštitu prava (manjina) - bar na zapadu.
Za prava žena, mislim da ih nije briga (bar ne osnivače i finansijere pokreta), jer ne vidim nešto da se interveniše po ekstremističkim islamskim državama. A ljudi ko ljudi - stalno traže nešto što neće da im valja i nekog koga će da krive jer im nešto u životu nije dobro.

meni djeluje da vi zapravo imate problem
s onim sto feministkinje nece tj ne zele i nemaju namjeru raditi?
al mozda grijesim i vama je zapravo skroz ok da brinete o sebi, svom zivotnom prostoru, rucku i mladuncima samostalno ili ravnopravno s partnerom
ako vas vec us.ere da nadjete partnera
sto je danas sve teze izgleda jer zene su se namorale pa im se nece...bar sudeci po muskim zalopojkama? 😄

Зен откључала тему :heart:
Писаћу сутра, мислим да ће овај покрет еволуирати, или ће се угасити.
Младе генерације имају потребу за њим, али не оваквим какав је сада.

Да, као покрет више немају јасно дефинисане циљеве, као да су остваривањем неких права изгубиле компас и расуле пажњу, а борба за права жена ни близу није завршена.
Притом су успеле да на себе навуку епитет јако негативног покрета којим управљају и чије су чланице ружне жене.

Да, као покрет више немају јасно дефинисане циљеве, као да су остваривањем неких права изгубиле компас и расуле пажњу, а борба за права жена ни близу није завршена.
Притом су успеле да на себе навуку епитет јако негативног покрета којим управљају и чије су чланице ружне жене.
pa ja koliko sam video a video sam jesu ruzne
i ne razumem koja to prava traze

jel imamo prava coveka i gradjana? imamo ?
dakle svi imaju jednaka prava
kakve su to sad gluposti o zenskim pravima

Ово је занимљива мисао.

Иначе постоји и термин за то.
Зове се "Позитивна дискриминација".
На пример кад се форсира запошљавање особа са инвалидитетом или неких других рањивих група у односу на ај да каже остале људе.

Ово је занимљива мисао.

Иначе постоји и термин за то.
Зове се "Позитивна дискриминација".
На пример кад се форсира запошљавање особа са инвалидитетом или неких других рањивих група у односу на ај да каже остале људе.
to su sve utopisticke budalastine

invalide treba zaposljavati onda i samo tamo gde njihov invaliditet ne ometa obavljanje posla ni u najmanjoj meri.
daleko od toga da invalidima ne treba omoguciti svoja prava
ali forsiranje nikako.

imaju jasno definisane ciljeve koje se mogu prochitati ovde https://www.ccre.org/img/uploads/piecesjointe/filename/charte_egalite_bos.pdf

Када крену гласно и силовито да се боре за истину о украденим бебема, о отимању новорођенчета женама са дојке почећу озбиљније да их доживљавам и здушно подржавам. Јер шта има прече за једну жену од тога, да донесе живо дете кући или самостално сахани мртво? Хеј! Ако је њено тело њена ствар, као што подврискују где су онда када том телу након 9 месеци буде одузето оно што је из њега изашло?

Када крену гласно и силовито да се боре за истину о украденим бебема, о отимању новорођенчета женама са дојке почећу озбиљније да их доживљавам и здушно подржавам. Јер шта има прече за једну жену од тога, да донесе живо дете кући или самостално сахани мртво? Хеј! Ако је њено тело њена ствар, као што подврискују где су онда када том телу након 9 месеци буде одузето оно што је из њега изашло?

2023 godina
Gde se kradu bebe u Srbiji ,Bosni, Hrvatskoj ?

Zar to nije bilo za vrijeme jugoslavije ?

Rat na tim prostorima je odnijo mnoge živote gde se i dalje ne zna gde su posmrtni ostaci ubijenih

Kako smatrate da se kriminal ukradenih beba može rasvijetliti ?
Šta vas koči da kao udruženje žena (valjda postoji tako nešto ) udruzite sa organizacijom koja se bori za pravo žena ?

vrednovanje po ucinku
tako treba da bude uvek svuda za sve i zauvek

i takav poredak je jedini poredak koji omogucava napredak
Е, видиш, то је једно право у коме нисмо једнаки.
За исти учинак, на истој позицији, жене примају мању плату.
Фино сте се ти и Таб испричали на тему позитивне дискриминације, али то важи за мушки пол.
Моја ћерка и њена дригарица Вуковци, имале већи број награда од дечака из свог одељења, више ваннаставних активности, али на крају су њему на челу исписали 5.0.
Добро му и споменик нису подигли.
Како се то зове, просветлите ме...
И то у 8.разреду основне, касније нараста и буја.

Е, видиш, то је једно право у коме нисмо једнаки.
За исти учинак, на истој позицији, жене примају мању плату.
Фино сте се ти и Таб испричали на тему позитивне дискриминације, али то важи за мушки пол.
Моја ћерка и њена дригарица Вуковци, имале већи број награда од дечака из свог одељења, више ваннаставних активности, али на крају су њему на челу исписали 5.0.
Добро му и споменик нису подигли.
Како се то зове, просветлите ме...
И то у 8.разреду основне, касније нараста и буја.
Nisam upucen u situaciju gospodjo gradjanko .

2023 godina
Gde se kradu bebe u Srbiji ,Bosni, Hrvatskoj ?

Zar to nije bilo za vrijeme jugoslavije ?

Rat na tim prostorima je odnijo mnoge živote gde se i dalje ne zna gde su posmrtni ostaci ubijenih

Kako smatrate da se kriminal ukradenih beba može rasvijetliti ?
Šta vas koči da kao udruženje žena (valjda postoji tako nešto ) udruzite sa organizacijom koja se bori za pravo žena ?
Gospodjo lepo je objasnjeno a vi bukvalno nista niste tu razumeli ni protumacili kako treba :(
Ja bih sada mogao da vam dodatno objasnim ali ne mogu da razumem to za vas

Gospodjo lepo je objasnjeno a vi bukvalno nista niste tu razumeli ni protumacili kako treba :(
Ja bih sada mogao da vam dodatno objasnim ali ne mogu da razumem to za vas

ja nemam pojma o chemu ti uopshte prichas kad zhivite u drushtvu gde je shamar zheni "porodichni problem" a nasilni partner posledica ne urednog ponashanja zhene prema mushkarcu! shto znachi ona je uvek kriva u vashem svetu "ispravnosti i ljepote"

Back