Šta uraditi kad počne?

LastGentleman

Primećen član
Poruka
907
Kapiram da ovaj forum baš i ne koriste mlaći ljudi 20-30 ali hajde kad sam počeo.
Dakle, šta će te uraditi kad vaša deca dobiju poziv za vojsku od početka sledeće godine.
Hoćete li biti ponosni, zabrinuti ili nešto drugo. Pa ne možemo da prećemo preko činjenice da mladi ljudi do 30
se dele na par grupacija a retko koja od njih je podobna za Vojsku.

Imamo na primer mlade ljude što će tek završiti srednju školu, vise na TikTok-u, ne razdvajaju se od telefona
i računara, nisu držali pušku u životu i šta? Takvi će da služe narodu i zemlji, radije ne bih takvi da služe, jedino što će oni moći
da rade da budu Cosplayeri obučeni kao vojnici koji će turati svoje selfije na društvene mreže i glumiti frajere.

Ili mladi zaposleni ljudi, koji imaju decu i porodicu i pružaju finansijsku stabilnost svojoj porodici. Kako žena sama da brine o detetu, plaća stan, vodi u vrtić,
ako je muž zauzet sa vojskom?
Ili ko još? Ja kao punačak čikica što mu je pola kose već opalo ali evo punim 30 sa koji mesec, vodim računa o bratu sa posebnim potrebama i ne mogu minut vremena
da odvojim za ništa?

Šta fali profesionalnoj Vojsci? Nema dovoljno kandidata, pa čak i ako je to istina, sami su za to krivi.

Ne znam šta da vam kažem ljudi ali ovo na dobro neće da izađe.

Ponosan i zabrinut .
Isto kao moj otac kada sam ja polazio bezbrk u JNA.
Isto kao njegov otac kada je on kulački sin odlazio u Titovu JNA.
Isto kao njegov otac moj pradeda, kada je iz austrougarske deda otišao u Skoplje.
Isto kao čukundeda kad je pradeda odlazio u Galiciju ...........

Kapiram da ovaj forum baš i ne koriste mlaći ljudi 20-30 ali hajde kad sam počeo.
Dakle, šta će te uraditi kad vaša deca dobiju poziv za vojsku od početka sledeće godine.
Hoćete li biti ponosni, zabrinuti ili nešto drugo. Pa ne možemo da prećemo preko činjenice da mladi ljudi do 30
se dele na par grupacija a retko koja od njih je podobna za Vojsku.

Imamo na primer mlade ljude što će tek završiti srednju školu, vise na TikTok-u, ne razdvajaju se od telefona
i računara, nisu držali pušku u životu i šta? Takvi će da služe narodu i zemlji, radije ne bih takvi da služe, jedino što će oni moći
da rade da budu Cosplayeri obučeni kao vojnici koji će turati svoje selfije na društvene mreže i glumiti frajere.

Ili mladi zaposleni ljudi, koji imaju decu i porodicu i pružaju finansijsku stabilnost svojoj porodici. Kako žena sama da brine o detetu, plaća stan, vodi u vrtić,
ako je muž zauzet sa vojskom?
Ili ko još? Ja kao punačak čikica što mu je pola kose već opalo ali evo punim 30 sa koji mesec, vodim računa o bratu sa posebnim potrebama i ne mogu minut vremena
da odvojim za ništa?

Šta fali profesionalnoj Vojsci? Nema dovoljno kandidata, pa čak i ako je to istina, sami su za to krivi.

Ne znam šta da vam kažem ljudi ali ovo na dobro neće da izađe.

Nema od ta posla ništa. Kada je bali dosadno a ima nešto bitnije o čemu on ne bi da se priča, on sedne na pink ili Mariću u krilo i serre o vojsci. On nešto uvodi. To je ta komunjarska čelična pesnica!
Naravno da od te vojske nema ništa. Biće obavezna samo na papiru a u suštini niko to neće ići. Jer u ovoj državi nema ni reda ni zakona ni logike.

Pre par godina kada je dobio poziv za regrutaciju, sin je otišao, prijavio se i to je bilo to.
Sada, kada je krenula priča o vojsci, jedini problem mu je fakultet. Rekao je da mu ne pada na pamet da zapostavi fakultet i da ga odlaže jer ga je pauza zbog korone dovoljno uništila.

Moje mišljenje - moja porodica je vojsci i ratovima dala dovoljno života i krvi za sledećih 20 generacija. Svojoj deci dajem punu slobodu u donošenju odluka ali mislim da bi u ovom slučaju pokušala da ga sprečim da položi zakletvu.

Pre par godina kada je dobio poziv za regrutaciju, sin je otišao, prijavio se i to je bilo to.
Sada, kada je krenula priča o vojsci, jedini problem mu je fakultet. Rekao je da mu ne pada na pamet da zapostavi fakultet i da ga odlaže jer ga je pauza zbog korone dovoljno uništila.

Moje mišljenje - moja porodica je vojsci i ratovima dala dovoljno života i krvi za sledećih 20 generacija. Svojoj deci dajem punu slobodu u donošenju odluka ali mislim da bi u ovom slučaju pokušala da ga sprečim da položi zakletvu.
Treba da idu svi
izostanak odlsuzenja vojnog roka za posledicu ima ovo sto vidis svuda oko sebe

musko dete treba da bude musko a ne zenski petko

Ponosan i zabrinut .
Isto kao moj otac kada sam ja polazio bezbrk u JNA.
Isto kao njegov otac kada je on kulački sin odlazio u Titovu JNA.
Isto kao njegov otac moj pradeda, kada je iz austrougarske deda otišao u Skoplje.
Isto kao čukundeda kad je pradeda odlazio u Galiciju ...........
Vi ste staromodni.

Nova generacija ima ono što mi nismo - youtube, x, vajber
Jedva čekam kad počnu da sevaju snimci sa budaletinama koje ne umeju da obave osnovne strojeve radnje ili da prate korak čete.

Jedva čekam da osvane.
A imaće vikend da montiraju i aploaduju

U kojoj vojsci? U čijoj?

Dovoljno toga sam doživela i izgubila da bih dozvolila. A ono što sam videla i gde sam bila - ne bih dozvolila da moje dete vidi. Naravno, kada bih mogla da utičem. Vreme će pokazati.
A ti naivno verujes da ce nepostojanje sluzenja vojnog roka zastititi musko stanovnistvo u slucaju rata ?:D

u tom slucaju draga moja dve nedelje ce da ih driblaju i da ih sutnu kao topovsko meso

Kad Vučićev sin i sinovi svih ostalih foteljaša budu u prvoj liniji na frontu i budu odradili tu obuku, tada će i moje dete.
O tome se ne pitas ti niti dete
procedura kaze da stize poziv
ukoliko izostane javljanje
u slucaju rata ide prinuda ( pod pretnjom streljanjem)
dakle za dezerterstvo je zaduzen streljacki vod

vucicev sin i ostali ce biti negde daleko recimo u svajcarskoj u diplomatskim misijama ili nesto slicno

O tome se ne pitas ti niti dete
procedura kaze da stize poziv
ukoliko izostane javljanje
u slucaju rata ide prinuda ( pod pretnjom streljanjem)
dakle za dezerterstvo je zaduzen streljacki vod

vucicev sin i ostali ce biti negde daleko recimo u svajcarskoj u diplomatskim misijama ili nesto slicno

A moje dete će biti van Srbije pa će se vratiti ako Bog da kad prođe rat ...

Back