ptica kasnilica
Stara legenda
- Poruka
- 80.234
... jao deco
sad odoh, zapostavila sam sve moje knjige, biljke i ..ostalo 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

društvance....kuckamo se sutra 
Šugi boem![]()
Imam drugaricu u Sr.Karlovcima inače![]()
Čula sam da primaju i statiste, od drugarice se ćerka prijavila![]()
Znala sam da ćeš praviti vino.
Čini mi se da treba još malo čekati za branje...kod komšije ovde grožđe kao da nema neku slast, ali moguće da mu je grožđe malo u senci, kao da nije dobilo dovoljno sunca.![]()

niš' ti ne znaš tico
jaga je u![]()
...znash ti zashto...

Bila da se nadjem sa jednom novinarkom RTS-a.Malo pre dodjoh na posao,malo da radim pa opet
Petak je.
Belo grozdje mi je vec na izmaku slatko je toliko da se prsti od secera ulepe kao sa lepkom.
Pravio sam svecanost povodom proglasenje pocetka berbe bilo je bas veselo drustvo je pohvalilo moje specije ( kad je mufte i sirce je slatko) mada mi to i nije toliko bitno jer sve radim da bude po mom ukusu i standardu.
Pribavio sam nove bacve od dudovog drveta iako svi sad rade u inox-u ja cu da teram po starom.Necu da muljam grozdje sa muljacom resio sam da ga izgazim i tako iscedim jer zelim da bude onako sve naturalno.Sve cu opne da pokupim i stavim za rakiju a vina neka bude kolko bude ali mora biti prvoklasno.
Bile su mi kasnije u poseti i neke cice pa smo malko gazili po grozdju al ne bih sad o tome![]()
Bazence mi je odlicno posluzilo da iz njega izvlacim vodu i zalivam voce.Voda se preko dana lepo umlaci lepo se brcnem pa ga onda pred zoru sa pumpom praznim i zalivam voce i sipam novu turu vode za dnevnu uzivanciju.Dolazila je komunalna policija ( citaj lupezi) satro me neko prijavio da obilato ( nenamenski)koristim gradsku vodu ali su dobili cipel sut u dupe jer sam im pokazao da imam svoj bunar iz kog vodu crpim a saht sa vodomerom mi je u dnu placa i iz njega uopste nisam ni ivukao instalaciju .Dzukele grebatorske su sigurno htele da se nesto ovajde ali su dobili sut kartu.Sutradan su mi urucili neku smrdljivu hartiju opet neka anonimna prijava i da se javim njihovom sefu na sta sam im rekao da me bas zaboli za njih i te anonimne i da me slobodno mogu poljubiti u dupe oni i njihov sef.Zaista ti lokalni stalno pokusavaju da se nesto ogrebu za nista naravno jer se oni u sustini ni za sta ne pitaju i ne mogu ti nista zavrsiti.
Nego ko hebe lupeze u drzavnoj upravi i njihove idiotluke vratimo se lepim stvarima.
Svako jutro popijem cajod domacih travki a posle posla sebi spremam supu od luka i zelenisa i osecam se odlicno iscistio sam pluca krvna slika mi je perfektna trcakaram ranom zorom do strazilova pa se laganim korakom vratim i cio i veseo odem na posao medju metuzaleme i olupine.Krompirici iz furune lepinjice i gibanica sa kozijim sirom pa mlada jagnjetina u zemljanoj posudi i pasuljce u loncu su mi vikend poslastica.Sad za vikend pecem jagnje i jare na raznju ugosticu i odabranu glumacku ekipu koja se obrela u Karlovcima .
Posed sam opet prosirio jer sam proslog meseca otkupio susednu ogromnu zapustenu parcelu koju nameravam da dovedem u red tako da ce mi to biti kondiciona priprema za kasne jesenje dane.Vec imam neke ideje sta bi se tu moglo osmisliti mastam o licnoj lipovoj sumici ali bez korova i travuljine nego da bude onako sve lepo cisto podsisano i uredno.Na parceli su tri lepe stare lipe koje treba lepo oformiti sa krosnjom jer su sad vrlo zapustene i sa polomljenim granama imam i jedan veliki platan koji je potrebno zastititi od erozije koju pravi jedan mali potok tako da sam se bacio u planiranje i dovlacenje kamenih blokova kojima mislkim da uredim potok.Pazario sam trimer i motornu testeru pa sam se vec bacio u raskrcivanje.
a i da bih dao kontru kolegi koji ima one drekavce paunove ja sam pazario par japanskih pataka (mosusne patke alijas po engleski muscoyi duck) to su one crno bele patke koje nas narod zove jos i gluvim patkama .u kancelariji se smaram...tuga božja...a divna subota "napolju"

...znash ti zashto...
@tema-radim...
....................................................................![]()

Od vocki imam jedan red sljiva koji je jos deda posadio tu ima svakojakih vrsta i sorti belih roze i tamno plavih i to su sve one stare sorte dakle nista hemija pa sam zarad toga i ja ostao na toj dedinoj liniji dakle samo voce stare garde koje ne trazi hemiju.Imam jabuke petrovace kruske lubenicarke vinogradarske breskve visnje spanske tresnju rust i dva velika oraha i nekoliko lesnika .Od sitnog voca tu su svakojake jagode zatim ribizle ogrozd trnjine maline i kupine one divlje sto rastu pored ograde.Od jagoda i visanja sam nacedio sok bez secera i konzervansa a prvi put sam uspeo i vino da napravim od jagoda.Orahe i lesnike sam imao u pozamasnoj kolicini pa sam ih krckao svaki dan pa je bilo slatkih muka kad su me pocele saletati polovnjace do kojih je dosao hvalospevni glasPosed sam opet prosirio jer sam proslog meseca otkupio susednu ogromnu zapustenu parcelu koju nameravam da dovedem u red tako da ce mi to biti kondiciona priprema za kasne jesenje dane.Vec imam neke ideje sta bi se tu moglo osmisliti mastam o licnoj lipovoj sumici ali bez korova i travuljine nego da bude onako sve lepo cisto podsisano i uredno.Na parceli su tri lepe stare lipe koje treba lepo oformiti sa krosnjom jer su sad vrlo zapustene i sa polomljenim granama imam i jedan veliki platan koji je potrebno zastititi od erozije koju pravi jedan mali potok tako da sam se bacio u planiranje i dovlacenje kamenih blokova kojima mislkim da uredim potok.Pazario sam trimer i motornu testeru pa sam se vec bacio u raskrcivanje.
Polovinom septembra mi dolaz profi ekipa i i mehanizacija koja ce sve to da dovede pod konac.U stan nisam navratio mesecima vise nemam ni zelju ni volju da tamo zivim.U Karlovcima imam dedinu staru kucu koju kanim da sredim kompletno ali tu je zapelo oko dozvola koje izdaje zavod za zastitu spomenika i silnom administracijom i sa njima se natezem kao pijan sa gacama.Imam kompletan projekat sve sam do detalja prilozio ali avaj uvek kod njih nesto kasni ili neki pecat fali.
Morao sam sav stari namestaj i vredne slike da evakuisen iz kuce posto su starine sad postale moderne kod lopuza koje opsedaju kuce koje su bez zastite.
Kolega fenser u kamenici ima velelepnu kucu nalik na zamak koja je sva u haj tek stilu a glavni ukras su mu blazirani paunovi.
Da mimoj seoski plac i kucica slobodica ne bi bila bez zivotinja ( zabe koje mi redovno djipaju u bazen ne racunam)a i da bih dao kontru kolegi koji ima one drekavce paunove ja sam pazario par japanskih pataka (mosusne patke alijas po engleski muscoyi duck) to su one crno bele patke koje nas narod zove jos i gluvim patkama .
E taj paciji par mi je sad podario i sedamnaest pacica tako da sam im morao iskopati jedno bazence u kom se svaki dan brckaju i vesele a pride su dobili i svoju malenu kucicu gde se preko noci mogu skloniti na suvo i toplo mesto.Pogledajte prilog 401221
Spavam pored otvorenog prozora a vazduh je neopisiv sto zbog mirisa sto zbog svezine i zbog blizine sume ipak su ovo obronci Fruske Gore.A i ovde je sat sna tako okrepljujuc i to je nesto sto u gradu nisam mogao da ostvarim ni za celodnevno mrcinanje i premetanje po krevetu.Kako legnem san dolazi odmah priroda je cudo cuju se zrikavci i nocne ptice a jutro najavi slavuj i to iskustvo svitanja se recima ne da opisati to se mora doziveti i cuti.U sobi uvek imam nesto od prirodnog mirisa leti drzim grancice sa cvetom lipe zimi drzim dunje i jabuke i zaista nasi stari su imali mudrost i znanje koje nama nedostaje.Ovde su mi sobe sve prostrane i visoke preko cetiri metra zidovi su mi okreceni prirodnim krecom prozori drveni za razliku od stana gde je sve bilo skuceno i nisko plus sve zadihtovano plastikom i uvek je mirisalo na neku sinteiku i bilo je zagusljivo.U spavacoj sobi nemam nista od elektronike cak ni telefon tu ne drzim tako da nema nikakvog zracenja.
Gradska ekipa mi je predvidjala da cu se vratiti pre zime i da necu izdrzati ni mesec dana ali eto demantovao sam ih ovde sam prebacio godinu dana .
Redovno imam posete oponenata i sad su tek videli kome je bolje mada su i dalje za opciju da je u gradu bolje jer su lencuge i smatraju da je onaj lazni nezdravi komfor koji slavi lenjost i nerad nesto bolje i da je to tekovina civilizacije.Zaprepasteni su kad im ja kao stari pusac saopstim da je pusenje na mom posedu zabranjeno cak i na otvorenom.
Volim bukvalno svo voće i kiselo i slatko.
zato što su mi delovale lepe, ali su mi rekli da se baš glasaju i da ih ipak ne uzimam. Inače komšije su dobile na poklon jednog petla i on je prešao kod nas da živi, spava na našoj jabuci i juri moje mačke
Ogroman je...možda ga sutra uslikam da vidiš. Imam jednu mutnu fotku samo.

sutra cu i njima da napunim bazen sa cistom vodom pa ce biti brckanja do mile volje a pocasticu ih sa komadima hleba koji sam ostavio da se dobro natopi u vodi.