Šta trenutno radite? !

Šugi boem :zaljubljena:
Imam drugaricu u Sr.Karlovcima inače :lol:
Čula sam da primaju i statiste, od drugarice se ćerka prijavila :lol:
Znala sam da ćeš praviti vino.
Čini mi se da treba još malo čekati za branje...kod komšije ovde grožđe kao da nema neku slast, ali moguće da mu je grožđe malo u senci, kao da nije dobilo dovoljno sunca. :think:

Belo grozdje mi je vec na izmaku slatko je toliko da se prsti od secera ulepe kao sa lepkom.
Pravio sam svecanost povodom proglasenje pocetka berbe bilo je bas veselo drustvo je pohvalilo moje specije ( kad je mufte i sirce je slatko) mada mi to i nije toliko bitno jer sve radim da bude po mom ukusu i standardu.
Pribavio sam nove bacve od dudovog drveta iako svi sad rade u inox-u ja cu da teram po starom.Necu da muljam grozdje sa muljacom resio sam da ga izgazim i tako iscedim jer zelim da bude onako sve naturalno.Sve cu opne da pokupim i stavim za rakiju a vina neka bude kolko bude ali mora biti prvoklasno.
Bile su mi kasnije u poseti i neke cice pa smo malko gazili po grozdju al ne bih sad o tome:hahaha:

Poslednja izmena:
Bazence mi je odlicno posluzilo da iz njega izvlacim vodu i zalivam voce.Voda se preko dana lepo umlaci lepo se brcnem pa ga onda pred zoru sa pumpom praznim i zalivam voce i sipam novu turu vode za dnevnu uzivanciju.Dolazila je komunalna policija ( citaj lupezi) satro me neko prijavio da obilato ( nenamenski)koristim gradsku vodu ali su dobili cipel sut u dupe jer sam im pokazao da imam svoj bunar iz kog vodu crpim a saht sa vodomerom mi je u dnu placa i iz njega uopste nisam ni ivukao instalaciju .Dzukele grebatorske su sigurno htele da se nesto ovajde ali su dobili sut kartu.Sutradan su mi urucili neku smrdljivu hartiju opet neka anonimna prijava i da se javim njihovom sefu na sta sam im rekao da me bas zaboli za njih i te anonimne i da me slobodno mogu poljubiti u dupe oni i njihov sef.Zaista ti lokalni stalno pokusavaju da se nesto ogrebu za nista naravno jer se oni u sustini ni za sta ne pitaju i ne mogu ti nista zavrsiti.
Nego ko hebe lupeze u drzavnoj upravi i njihove idiotluke vratimo se lepim stvarima.
Svako jutro popijem cajod domacih travki a posle posla sebi spremam supu od luka i zelenisa i osecam se odlicno iscistio sam pluca krvna slika mi je perfektna trcakaram ranom zorom do strazilova pa se laganim korakom vratim i cio i veseo odem na posao medju metuzaleme i olupine.Krompirici iz furune lepinjice i gibanica sa kozijim sirom pa mlada jagnjetina u zemljanoj posudi i pasuljce u loncu su mi vikend poslastica.Sad za vikend pecem jagnje i jare na raznju ugosticu i odabranu glumacku ekipu koja se obrela u Karlovcima .

Poslednja izmena:
Belo grozdje mi je vec na izmaku slatko je toliko da se prsti od secera ulepe kao sa lepkom.
Pravio sam svecanost povodom proglasenje pocetka berbe bilo je bas veselo drustvo je pohvalilo moje specije ( kad je mufte i sirce je slatko) mada mi to i nije toliko bitno jer sve radim da bude po mom ukusu i standardu.
Pribavio sam nove bacve od dudovog drveta iako svi sad rade u inox-u ja cu da teram po starom.Necu da muljam grozdje sa muljacom resio sam da ga izgazim i tako iscedim jer zelim da bude onako sve naturalno.Sve cu opne da pokupim i stavim za rakiju a vina neka bude kolko bude ali mora biti prvoklasno.
Bile su mi kasnije u poseti i neke cice pa smo malko gazili po grozdju al ne bih sad o tome:hahaha:

jaooo Šugi što ti umeš da uživaš :zaljubljena:
ovo tvoje slatko grožđe kao da vidim pred očima, kako si ga opisao.
kod tebe tu mora i da je vazduh dobar, mora da spavaš kao beba :zaljubljena:
...
a cice gradske kako se snalaze? da li ih privlači taj život, šta kažu? garant bi ostale tu kod tebe :zper:

Bazence mi je odlicno posluzilo da iz njega izvlacim vodu i zalivam voce.Voda se preko dana lepo umlaci lepo se brcnem pa ga onda pred zoru sa pumpom praznim i zalivam voce i sipam novu turu vode za dnevnu uzivanciju.Dolazila je komunalna policija ( citaj lupezi) satro me neko prijavio da obilato ( nenamenski)koristim gradsku vodu ali su dobili cipel sut u dupe jer sam im pokazao da imam svoj bunar iz kog vodu crpim a saht sa vodomerom mi je u dnu placa i iz njega uopste nisam ni ivukao instalaciju .Dzukele grebatorske su sigurno htele da se nesto ovajde ali su dobili sut kartu.Sutradan su mi urucili neku smrdljivu hartiju opet neka anonimna prijava i da se javim njihovom sefu na sta sam im rekao da me bas zaboli za njih i te anonimne i da me slobodno mogu poljubiti u dupe oni i njihov sef.Zaista ti lokalni stalno pokusavaju da se nesto ogrebu za nista naravno jer se oni u sustini ni za sta ne pitaju i ne mogu ti nista zavrsiti.
Nego ko hebe lupeze u drzavnoj upravi i njihove idiotluke vratimo se lepim stvarima.
Svako jutro popijem cajod domacih travki a posle posla sebi spremam supu od luka i zelenisa i osecam se odlicno iscistio sam pluca krvna slika mi je perfektna trcakaram ranom zorom do strazilova pa se laganim korakom vratim i cio i veseo odem na posao medju metuzaleme i olupine.Krompirici iz furune lepinjice i gibanica sa kozijim sirom pa mlada jagnjetina u zemljanoj posudi i pasuljce u loncu su mi vikend poslastica.Sad za vikend pecem jagnje i jare na raznju ugosticu i odabranu glumacku ekipu koja se obrela u Karlovcima .

Ne mogu da verujem! :evil:
Kako ih samo ne mrzi. E stvarno kod nas uvek ona "da komšiji crkne krava" a ovi lupeži kako kažeš, baš mi je drago da se nisu ništa ovajdili.
I neka si im odbrusio! :aha2:
...
Jaoooo kod tebe tu je kao u raju.
Nego htela sam ti reći, mogao si stvarno da ufotkaš malo te prirode kod tebe, koju voćku ili grozd, ili naročito ono jutarnje svitanje :zaljubljena:
Meni je poseban gušt ustati rano ujutru, obožavam jutra.
....
Mora i da je pogled kod tebe ekstra isto.
...
Ti si se skroz bacio u zdrav život i preporodio si se.
Verujem ti ovo za ove metuzaleme koji bi ti iscedili i poslednju kap pozitivne energije, jer nemaju ni kompasa ni smisla u svom životu. :confused:
....
I ja obožavam inače tu supu ili čorbicu od zeleniša isto.
Nisi mi rekao, osim vinograda, šta ti je rodilo od voća još?
Znam da si nešto obnavljao od zasada, jer mislim da si mi rekao da je tebi deda ostavio u amanet taj vinograd i plac.

Od vocki imam jedan red sljiva koji je jos deda posadio tu ima svakojakih vrsta i sorti belih roze i tamno plavih i to su sve one stare sorte dakle nista hemija pa sam zarad toga i ja ostao na toj dedinoj liniji dakle samo voce stare garde koje ne trazi hemiju.Imam jabuke petrovace kruske lubenicarke vinogradarske breskve visnje spanske tresnju rust i dva velika oraha i nekoliko lesnika .Od sitnog voca tu su svakojake jagode zatim ribizle ogrozd trnjine maline i kupine one divlje sto rastu pored ograde.Od jagoda i visanja sam nacedio sok bez secera i konzervansa a prvi put sam uspeo i vino da napravim od jagoda.Orahe i lesnike sam imao u pozamasnoj kolicini pa sam ih krckao svaki dan pa je bilo slatkih muka kad su me pocele saletati polovnjace do kojih je dosao hvalospevni glas:hahaha:Posed sam opet prosirio jer sam proslog meseca otkupio susednu ogromnu zapustenu parcelu koju nameravam da dovedem u red tako da ce mi to biti kondiciona priprema za kasne jesenje dane.Vec imam neke ideje sta bi se tu moglo osmisliti mastam o licnoj lipovoj sumici ali bez korova i travuljine nego da bude onako sve lepo cisto podsisano i uredno.Na parceli su tri lepe stare lipe koje treba lepo oformiti sa krosnjom jer su sad vrlo zapustene i sa polomljenim granama imam i jedan veliki platan koji je potrebno zastititi od erozije koju pravi jedan mali potok tako da sam se bacio u planiranje i dovlacenje kamenih blokova kojima mislkim da uredim potok.Pazario sam trimer i motornu testeru pa sam se vec bacio u raskrcivanje.
Polovinom septembra mi dolaz profi ekipa i i mehanizacija koja ce sve to da dovede pod konac.U stan nisam navratio mesecima vise nemam ni zelju ni volju da tamo zivim.U Karlovcima imam dedinu staru kucu koju kanim da sredim kompletno ali tu je zapelo oko dozvola koje izdaje zavod za zastitu spomenika i silnom administracijom i sa njima se natezem kao pijan sa gacama.Imam kompletan projekat sve sam do detalja prilozio ali avaj uvek kod njih nesto kasni ili neki pecat fali.
Morao sam sav stari namestaj i vredne slike da evakuisen iz kuce posto su starine sad postale moderne kod lopuza koje opsedaju kuce koje su bez zastite.
Kolega fenser u kamenici ima velelepnu kucu nalik na zamak koja je sva u haj tek stilu a glavni ukras su mu blazirani paunovi.:roll:
Da mimoj seoski plac i kucica slobodica ne bi bila bez zivotinja ( zabe koje mi redovno djipaju u bazen ne racunam):mrgreen: a i da bih dao kontru kolegi koji ima one drekavce paunove ja sam pazario par japanskih pataka (mosusne patke alijas po engleski muscoyi duck) to su one crno bele patke koje nas narod zove jos i gluvim patkama .
E taj paciji par mi je sad podario i sedamnaest pacica tako da sam im morao iskopati jedno bazence u kom se svaki dan brckaju i vesele a pride su dobili i svoju malenu kucicu gde se preko noci mogu skloniti na suvo i toplo mesto.
Muscovy-Duck-BINNS-IMG_3828-copy.jpg

Spavam pored otvorenog prozora a vazduh je neopisiv sto zbog mirisa sto zbog svezine i zbog blizine sume ipak su ovo obronci Fruske Gore.A i ovde je sat sna tako okrepljujuc i to je nesto sto u gradu nisam mogao da ostvarim ni za celodnevno mrcinanje i premetanje po krevetu.Kako legnem san dolazi odmah priroda je cudo cuju se zrikavci i nocne ptice a jutro najavi slavuj i to iskustvo svitanja se recima ne da opisati to se mora doziveti i cuti.U sobi uvek imam nesto od prirodnog mirisa leti drzim grancice sa cvetom lipe zimi drzim dunje i jabuke i zaista nasi stari su imali mudrost i znanje koje nama nedostaje.Ovde su mi sobe sve prostrane i visoke preko cetiri metra zidovi su mi okreceni prirodnim krecom prozori drveni za razliku od stana gde je sve bilo skuceno i nisko plus sve zadihtovano plastikom i uvek je mirisalo na neku sinteiku i bilo je zagusljivo.U spavacoj sobi nemam nista od elektronike cak ni telefon tu ne drzim tako da nema nikakvog zracenja.

Gradska ekipa mi je predvidjala da cu se vratiti pre zime i da necu izdrzati ni mesec dana ali eto demantovao sam ih ovde sam prebacio godinu dana .
Redovno imam posete oponenata i sad su tek videli kome je bolje mada su i dalje za opciju da je u gradu bolje jer su lencuge i smatraju da je onaj lazni nezdravi komfor koji slavi lenjost i nerad nesto bolje i da je to tekovina civilizacije.Zaprepasteni su kad im ja kao stari pusac saopstim da je pusenje na mom posedu zabranjeno cak i na otvorenom.

Poslednja izmena:
Od vocki imam jedan red sljiva koji je jos deda posadio tu ima svakojakih vrsta i sorti belih roze i tamno plavih i to su sve one stare sorte dakle nista hemija pa sam zarad toga i ja ostao na toj dedinoj liniji dakle samo voce stare garde koje ne trazi hemiju.Imam jabuke petrovace kruske lubenicarke vinogradarske breskve visnje spanske tresnju rust i dva velika oraha i nekoliko lesnika .Od sitnog voca tu su svakojake jagode zatim ribizle ogrozd trnjine maline i kupine one divlje sto rastu pored ograde.Od jagoda i visanja sam nacedio sok bez secera i konzervansa a prvi put sam uspeo i vino da napravim od jagoda.Orahe i lesnike sam imao u pozamasnoj kolicini pa sam ih krckao svaki dan pa je bilo slatkih muka kad su me pocele saletati polovnjace do kojih je dosao hvalospevni glas:hahaha:Posed sam opet prosirio jer sam proslog meseca otkupio susednu ogromnu zapustenu parcelu koju nameravam da dovedem u red tako da ce mi to biti kondiciona priprema za kasne jesenje dane.Vec imam neke ideje sta bi se tu moglo osmisliti mastam o licnoj lipovoj sumici ali bez korova i travuljine nego da bude onako sve lepo cisto podsisano i uredno.Na parceli su tri lepe stare lipe koje treba lepo oformiti sa krosnjom jer su sad vrlo zapustene i sa polomljenim granama imam i jedan veliki platan koji je potrebno zastititi od erozije koju pravi jedan mali potok tako da sam se bacio u planiranje i dovlacenje kamenih blokova kojima mislkim da uredim potok.Pazario sam trimer i motornu testeru pa sam se vec bacio u raskrcivanje.
Polovinom septembra mi dolaz profi ekipa i i mehanizacija koja ce sve to da dovede pod konac.U stan nisam navratio mesecima vise nemam ni zelju ni volju da tamo zivim.U Karlovcima imam dedinu staru kucu koju kanim da sredim kompletno ali tu je zapelo oko dozvola koje izdaje zavod za zastitu spomenika i silnom administracijom i sa njima se natezem kao pijan sa gacama.Imam kompletan projekat sve sam do detalja prilozio ali avaj uvek kod njih nesto kasni ili neki pecat fali.
Morao sam sav stari namestaj i vredne slike da evakuisen iz kuce posto su starine sad postale moderne kod lopuza koje opsedaju kuce koje su bez zastite.
Kolega fenser u kamenici ima velelepnu kucu nalik na zamak koja je sva u haj tek stilu a glavni ukras su mu blazirani paunovi.:roll:
Da mimoj seoski plac i kucica slobodica ne bi bila bez zivotinja ( zabe koje mi redovno djipaju u bazen ne racunam):mrgreen: a i da bih dao kontru kolegi koji ima one drekavce paunove ja sam pazario par japanskih pataka (mosusne patke alijas po engleski muscoyi duck) to su one crno bele patke koje nas narod zove jos i gluvim patkama .
E taj paciji par mi je sad podario i sedamnaest pacica tako da sam im morao iskopati jedno bazence u kom se svaki dan brckaju i vesele a pride su dobili i svoju malenu kucicu gde se preko noci mogu skloniti na suvo i toplo mesto.Pogledajte prilog 401221

Spavam pored otvorenog prozora a vazduh je neopisiv sto zbog mirisa sto zbog svezine i zbog blizine sume ipak su ovo obronci Fruske Gore.A i ovde je sat sna tako okrepljujuc i to je nesto sto u gradu nisam mogao da ostvarim ni za celodnevno mrcinanje i premetanje po krevetu.Kako legnem san dolazi odmah priroda je cudo cuju se zrikavci i nocne ptice a jutro najavi slavuj i to iskustvo svitanja se recima ne da opisati to se mora doziveti i cuti.U sobi uvek imam nesto od prirodnog mirisa leti drzim grancice sa cvetom lipe zimi drzim dunje i jabuke i zaista nasi stari su imali mudrost i znanje koje nama nedostaje.Ovde su mi sobe sve prostrane i visoke preko cetiri metra zidovi su mi okreceni prirodnim krecom prozori drveni za razliku od stana gde je sve bilo skuceno i nisko plus sve zadihtovano plastikom i uvek je mirisalo na neku sinteiku i bilo je zagusljivo.U spavacoj sobi nemam nista od elektronike cak ni telefon tu ne drzim tako da nema nikakvog zracenja.

Gradska ekipa mi je predvidjala da cu se vratiti pre zime i da necu izdrzati ni mesec dana ali eto demantovao sam ih ovde sam prebacio godinu dana .
Redovno imam posete oponenata i sad su tek videli kome je bolje mada su i dalje za opciju da je u gradu bolje jer su lencuge i smatraju da je onaj lazni nezdravi komfor koji slavi lenjost i nerad nesto bolje i da je to tekovina civilizacije.Zaprepasteni su kad im ja kao stari pusac saopstim da je pusenje na mom posedu zabranjeno cak i na otvorenom.

:lol:
Mogu misliti kakav su šok doživeli kada si im tako nešto saopštio.
...
Jabuke petrovače, kruške lubeničarke, bele trešnje i miris lipe su zaštitini motiv mog odrastanja kod bake na selu.
Obožavam voće inače, mogla bih samo na tome da živim. Za mene 1kg ne predstavlja ništa :lol: Volim bukvalno svo voće i kiselo i slatko.
Isto imam ogrozd i ribizle, ja i ptičice ne izbivamo iz bašte. Kupine na žalost imam samo pitome, nemam divlje. Ništa ne može da se poredi sa slatkoćom divljih kupina. Od voća imam jabuke, kruške, par stabala sad već starijih višanja, dosta smokvi (baš su krupne) kajsije (ranu i kasnu), jednu samo šljivu, dunje i lešnike. Nije to veliki plac....ali posadili smo da imamo za nas.
Inače što se tiče životinja isto ih jako volim i razmišljala sam da uzmem par morki :lol: zato što su mi delovale lepe, ali su mi rekli da se baš glasaju i da ih ipak ne uzimam. Inače komšije su dobile na poklon jednog petla i on je prešao kod nas da živi, spava na našoj jabuci i juri moje mačke :zkez: Ogroman je...možda ga sutra uslikam da vidiš. Imam jednu mutnu fotku samo.
.....
Dane detinjstva pamtim po odlasku na selo, kao i boravak na jednoj vikendici koju su moji roditelji održavali, koristeći svaki vikend da pobegnu iz grada. Nije ih dugo držao taj entuzijazam, život je valjda učinio svoje, ali sećam se tih dana.
...
Takođe miris lipe iz dvorišta moje bake, mi je ostao urezan. Ja koja sedim na maloj šamlici i ona koja hekla stoljnjak, a deda pumpa vodu i nosi da zaliva baštu. Cveće na sve strane i jagode mesečarke tokom celog leta. Deda koji ujutru jede dvopek (pun pleh ispečen) i pije čaj, a ona koja mesi lepinjice i peče ih na plotni, a za ručak neku laganu čorbicu i izdinstano meso sa zapečenim krompirom iz rerne, koji se sve lepi za prste dok pokušavaš da ga odlepiš iz tepsije. Uveče ili mekike ili krofne sa domaćim džemom, televizor upaljen samo da se čuju vesti i visoki kreveti na koje jedva možeš da se popneš....kako sam ih obožavala i gomila jastuka. :zaljubljena:
....
Sve čisto, noć sveža, samo zrikavci, zaspiš kao opijen, a ujutru te probudi miris sveže ispečene pite sa sirom. :zaljubljena:
.....
Na ormanima isto dunje, a u špajzu uredno poređano slatko od belih trešanja, jagoda, kupina, ujutru samo po jednu kašičicu dobiješ, a ti bi celu teglu smazao da može :njam:
....
Danas, u grad samo po namirnice i higijenu, i naravno zbog posla, a onda trk u svoju oazu mira i zelenila.
Oponenti će da filozofiraju kad im izneseš vino i meze, da iznose argumente za i protiv, zavidiće ti, ali neće imati hrabrosti da se upuste u takvu istu avanturu. Civilizacija ih je odrodila od prirode.
....
Eh.....to je život :zaljubljena:

Poslednja izmena:
Veceras sam bio do grada da ispostujem kolegu koji me je pozvao na pice posto slavi svoj ko zna koji po redu rodjendan.Covek ima devet zivota kao macor i pun dzak deteline sa cetiri lista pa spram toga broji i slavi rodjendane.
Ovaj je bio posvecen srecnom izbavljenju iz sikare kanala DTD u koji je pri povratku sa jednog tuluma sa nacelnikom i koleginicama upao pre dve godine.
Saobracajka je bila uzasna auto totalno unisten a on se sticajem srecnih okolnosti spasao samo sa dve ogrebotine dok su svi ostali saputnici bili izlomljeni kao belegije i mesecima su lezali zagipsani i dan danas vuku traume i posledice.Ko za inat svi su bili vezani sigurnosnim pojasevima osim njega koji je ispao od siline udarca i ostao da visi na nekoj vrbi dok su ostale nesrecnike vadili vatrogasci satima iz smrskane karoserije.Sreca u nesreci je bila da nisu uleteli u kanal jer bi se svi podavili.
Kum koji mu je dao ime Sreten vala mu ga je bas utrefio ime.
Posto vise ne cugam a smeta mi i duvanski dim nisam bio u ekipi sljokara sedeli smo u basti jednog restorana gde su cimbuljali tamburasi koje sam morao da zakitim da ne obrukam prisutnu ekipu koja je zablindirala dzepove veselila se al bez casti za muziku.Izem ti veselje ako muzika radi fraj setio sam se dedinog saveta da se muzika ona prava uvek mora pocastiti a ovi su stvarno lepo svirali.Kad se klopa zavrsila i muzika odslusala otisli smo do tramvaja trcike u centar gde se mokra bratija namerila oblokati .Tamo sam video dve stare mrsave bakice kako kunjaju na trotoaru i prodaju cvece.Jedna je dremala pa sam dao malko novaca prvo onoj budnoj a zatim i onoj pospanoj bakici.
Ponudile su me sa cvecem ali sam im se zahvalio i rekao sam im da je ovo moj dar njima da se okrepe .
Bas su mi delovale tuzno i celo vece sam razmisljao o tome kako im je tesko i kakva ih je to muka naterala da se jadne muce u kasne sate i prodaju to cvece populaciji koja ocito nema interesa prema tim davno po njima prevazidjenim stvarima kakvo je cvece.Gledao sam iz baste trcike kako pored njih prolazi stotine mladih i niko nista nije kupio.Cvece je simbolicno jeftino to su neki buketici od 50 i 100 dinara dakle jeftinije od jednog pica ali opet ih ne kupuju.
Steglo mi se nesto u grlu drustvo se smejalo bila je opsta graja i metez vesele i pijane omladine ali moje misli su odlutale setio sam se svoje pokojne bake i njenog cveca koje je imala u basti setio sam se mirisa onih muskatli koje je drzala zimi po prozorima Ustao sam i otisao do onih bakica pitao sam ih posto je svo cvece .Kod prve bakice je bilo cveca za dve hiljade i trista a kod druge za tri hiljade dinara.dao sam im po deset hiljada svakoj .Nisu iz prva htele da uzmu toliki novac ali sam ih ubedio da ga uzmu.
To sam ja namenio za moju baku podsetile ste me na nju dakle to vas ona dariva rekoh im da sad mogu otici svojim kucama da se odmore.
Jadne izmucene duse mi pozelese sve najbolje i zahvalise mi se opet i kad su spakovale svoje male kutije od kartona i male stolice odose na pocinak,Pozvao konobare da prenesu cvece posle sam to cvece drzao pored stola delio devojkama koje su tuda prolazile a po mom kriterijumu su bile pristojno odevene i nisu bile u fazonu prono estradnih lujki.
Verovali ili ne takvih je bilo vrlo malo taman iz daleka vidim neku deluje mi normalno kad eto ti je sva u tetovazama. naidje opet neka a ona zazvalila cigaretu fura stil tabadzije , opet sledeca popela se na neke platforme a faca joj izmalterisana vise im mindjuse iz noseva brade i obrva usta napucana sa silikonima sevaju gola dupeta vuku dvolitarske flase od piva zlo i naopako pa to nije zensko ni videlo a kamoli pored njega proslo .Budi bog snama nemas buket kome dati.Ali u toj guzvi i paradi bluda i bestidnosti naleti i po neka normalno odevena dakle prirodna .
Drustvo se iz pocetka smejalo mojim pojedinim neuspesima jer nisu sve devojke ukapirale da nisam neki manijak .Drusto se cerekalo ali su posle samo blenuli kad su videli da buketi odlaze i da su se mnoge lepe i kulturne devojke bas obradovale ovom mom znaku paznje i komplimentu koji sam im davao uz naznaku sta je povod i zbog cega im dajem buket cveca "prirodnog" .
Kad sam sve bukete podelio ponoc je vec otkucavala pozdravio sam se sa veselom ekipom i napustio ih na vreme jer su vec dobro potegli a nisam imao ni volju ni zelju da ih razvozim pijane.U staroj bajcio pepeljuzi se posle ponoci kocije pretvaraju u bundeve a konji u miseve a u ovoj urbanoj bajci se pripiti drugari pretvaraju u kljusa obesne sibadzije i daveze par ekselans koji obavezno upadaju u neku kavgu i nevolju u kojoj trezni nagraisu pa sam ih na vreme eskivirao.
Na parkingu ispred auta videh bulumentu komunalnih policajaca i pandura nindza kornjaca kako se spremaju da prave premetacine po kaficima i maltretiraju goste.
Prepozna me jedno pandursko kljuse i poce da me davi i smara za neku svoju rodjaku koja je kod nas na odeljenu dosla da stazira.
Odmah pade zalopojka da joj treba protekcija , da joj treba posao da je podstanar , roditelji bolesni , nije se udala , ima jos jednu sestru koja jos ide u skolu .......:roll:
Jedva se izbavih od daveza uz obecanje da cu videti sta se moze uciniti......i tada cuh kako jedan pandur daje dojavu nekom vlasniku kafica da ce biti kontrola i racija u njegovom objektu i to lepo tacno kad u koliko sati.
Dakle sve je farsa i cista predstava za glupi narod koji jos veruje da policija radi nesto korisno dileri ce se na vreme pokupiti gazda ce lokal zatvoriti dok kontrola ne prodje a sa ulice ce se pokupiti neka boranija i nesretnici koje ce da umlate za primer....:rtfm:
Skoknuo sam do metroa- pazario sam kartonsko pakovanje suvih smokvi od celih dva kilograma za nekih osamsto i kusur dinara onda sam otisao do Tempa sa namerom da kupim Freska vocne jogurte sa jagodama ali avaj nadjoh samo jedno jedino pakovanje.Al dobro de nije krah , uzeh i obicnog jogurta pa cu sam u njega da ubacim svoje jagodice sto sam ih napakovao u slatko od jagoda.Izem ti mega turbo markete kad svi drze iste stvari uglavnom trecerazrednog kvaliteta kao ilegalac jurim ovaj jogurt po svim gradskim ducanima.Posao im je evidentno propao dodjose i njima crni dani asortiman im je sve manji i manji.
Vratio sam se do vikendice punim bazen za nedeljno brckanje osecam se odlicno ovde u prirodi je takav mir i tisina da je to nestvarno.
Patak se nocu smuca i gricka neku travu tamo pored ograde a patka je sa pacicima u svojoj gajbi familija je na okupu :heart: sutra cu i njima da napunim bazen sa cistom vodom pa ce biti brckanja do mile volje a pocasticu ih sa komadima hleba koji sam ostavio da se dobro natopi u vodi.

Poslednja izmena:

Back