Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedva sam dosla od stanice busa do kuce, nigde lada hebale ih poljane trave, bukvalno sam svitke imala
De idu ove bakice sad nije mi jasno, jedva ide hbt copa pogrbavljena gura kolica, vidis je da jedva prelazi ulici. Pa hbt mladi padaju sad, de ce ovaj stari svet u 4 popodne na 43C
mi časne starine smo od čelika a vi pilad ste kilavi

A mene fascinira da ova vlast a i prethodna pusta da nam rade sa ekologijom sta oce, ko da oni ne disu taj vazduh, a i deca im. Pa cekaj jesi ti u bablu nekom, tebe nece da zakaci, ne razumem. Nisu svima deca odrasli ljudi koje su poslali napolje, ima ih sa malom decom, alo bre disete zajedno sa nama. Kapiram da ih boli dupe za nas, al kako za sebe?
У време сатрапа Милошевића ваздух је био много чистији у Београду.
А било је много више индустрије.
Иначе, моје лично мишљење је да је у Бгд-у ваздух ужасан због енормног броја аутомобила. Мислим да су они главни загађивач у главном граду.
Јер не видим шта би друго могло бити?
Рудници и фабрике су прича за себе. Ту се апсолутно не поштују еколошки стандарди.
Кинези их не поштују ни код себе, а код нас ће.

У време сатрапа Милошевића ваздух је био много чистији у Београду.
А било је много више индустрије.
Иначе, моје лично мишљење је да је у Бгд-у ваздух ужасан због енормног броја аутомобила. Мислим да су они главни загађивач у главном граду.
Јер не видим шта би друго могло бити?
Рудници и фабрике су прича за себе. Ту се апсолутно не поштују еколошки стандарди.
Кинези их не поштују ни код себе, а код нас ће.
Ne secam se de bese sam gledala ali sjebali su nam kosavu kinezi, a ona je cistila bg. Sad je ima redje i kraca je....
Automobili i asfalt bez vetra i eto ti bazena za co2 da stoji u mestu ne mrda

Ja lepo kazem ljudima da su ovi gori od slobe a niko mi ne veruje...

Не знам, ја њих немам стомак да слушам.
Како год, тешко ће се ишта копати.
Народ је препознао да је егзистенцијално угрожен.
Не верујем да имају петљу за грађански рат јер су у великој мањини.
Осим ако му ти исти странци не пошаљу помоћ као што му је шаљу и на власти га одржавају ево већ 12 година.

Нова сазнања говоре да су навеће резерве литијума погоди где?
У Украјини. У Донбасу и Запарожју.
И неко (потпуно им не безлична ова Бајденова администрација, не могу ни лик да им запамтим, а камо ли име) се јуче од Американаца огласио о објаснио како су они спремни да преузму резерве. :lol:

Наравно, ратови су се увек водили због ресурса или положаја који обезбеђује ресурсе.
Kopace i ovo sofka videces, prodace se i glup narod, ko sto su se prodali u boru i majdampeku. Bacis pred sirotinju platu od 120 000 i sirotinja grabi misleci da je prosperirala. Suvise je siromasan taj kraj tamo da odbije radno mesto
A gradjanski rat da izbije sad nema sanse, to se radi uplivm para stranih organizacija, kao sto je otpor onomad, a sad nema takve organizacije na vidiku, to ce biti kad tate odozgo iskoriste vucics dokle god im odgovara, kad im dosadi pustice ga niz vodu ko slobu
Cekaj prvo expo da opere 12 milijardi, pa posle polagano da se sklanja...

Kopace i ovo sofka videces, prodace se i glup narod, ko sto su se prodali u boru i majdampeku. Bacis pred sirotinju platu od 120 000 i sirotinja grabi misleci da je prosperirala. Suvise je siromasan taj kraj tamo da odbije radno mesto
A gradjanski rat da izbije sad nema sanse, to se radi uplivm para stranih organizacija, kao sto je otpor onomad, a sad nema takve organizacije na vidiku, to ce biti kad tate odozgo iskoriste vucics dokle god im odgovara, kad im dosadi pustice ga niz vodu ko slobu
Cekaj prvo expo da opere 12 milijardi, pa posle polagano da se sklanja...
Народ у западној Србији није сиромашан. И врло је решен да брани своје.
Али није проблем само Рио Тинто већ план да се од Србије направи европска депонија и рударска колонија.
Обелодањено је све.
Ако успеју, онда и треба да нас нема.

Noćas na naplatnoj kod Subotice ista gužva na prolaz i na izlaz sa naplatne...u stvari kontrolišu prosečnu brzinu, napravili levak posle rampe i ispada da je svako drugo vozilo išlo prebrzo. Kakva berba u 2 sata noću.
Čekaju sa spiskom i samo izdvajaju sa strane. Bilo preko dvadeset vozila, tri pandura je pisalo kazne.
Btw, od jutros sam obnovila ugovor sa MTS. Bila je igra živaca, juče je istekao ugovor za box paket, i prepodne je bila ponuda koju nisam htela da prihvatim , ali je uveče stigao pravi mail...za 6 meseci u pola cene.

Народ у западној Србији није сиромашан. И врло је решен да брани своје.
Али није проблем само Рио Тинто већ план да се од Србије направи европска депонија и рударска колонија.
Обелодањено је све.
Ако успеју, онда и треба да нас нема.
Nije ni u istocnoj pa je cutao i pristao na kineske rudnike. Cak su u istocnoj jos bolje situirani sa dijasporom, pa opet pristanu....
Ne znam, ja vise nemam poverenja u ovaj narod da je sposoban da se organizuje za nista

Prosle godine su pustili da se ugase protesti posle ribnikara, pustili su da se infiltrira opozicija i skuplja predizborne poene preko ledja mrtve dece. I sta smo dobili - opoziciju koja je instruisana da se povlaci kad treba i pusti vucica da dominira, to se lepo sad na izborima u junu videlo. E hebi ga kad ste mogli na racun mrtve dece onda dalje nema ja dizem ruke stvarno.

Nije ni u istocnoj pa je cutao i pristao na kineske rudnike. Cak su u istocnoj jos bolje situirani sa dijasporom, pa opet pristanu....
Ne znam, ja vise nemam poverenja u ovaj narod da je sposoban da se organizuje za nista

Prosle godine su pustili da se ugase protesti posle ribnikara, pustili su da se infiltrira opozicija i skuplja predizborne poene preko ledja mrtve dece. I sta smo dobili - opoziciju koja je instruisana da se povlaci kad treba i pusti vucica da dominira, to se lepo sad na izborima u junu videlo. E hebi ga kad ste mogli na racun mrtve dece onda dalje nema ja dizem ruke stvarno.
Рудници у Бору и Мајданпеку постоје још из времена краљевине.
Мајданпек је насеље направљено за рударе, не самостално формиран град. Народ је ту досељаван из свих крајева па ни не може да има осећај за тај локал као човек који је ту одувек.
То није случај Подриња ни Мачве. Зна се ко тамо живи.

Рудници у Бору и Мајданпеку постоје још из времена краљевине.
Мајданпек је насеље направљено за рударе, не самостално формиран град. Народ је ту досељаван из свих крајева па ни не може да има осећај за тај локал као човек који је ту одувек.
То није случај Подриња ни Мачве. Зна се ко тамо живи.

Naravno, ali su prodali kinezima koji su napravili ekoloske katastrofe sad
Isto ko i smederevo zelezaru, kinezi sad prave tamo problem
Ocu da ti kazem da su nas rasprodali i jos ce i da nece to stati ni zbog protesta
Ovakva vlast se zaustavlja mnogo ozbiljnijim merama, ne protetsnom setnjom, o kojima ne smemo da pisemo zbog algoritma koji prate :lol:
Menjaj temu :lol:

Mnogo mi se spava, kljucam kao petlić... ali moram po dete noćas, stiže s puta. Idem da smutim neku kafu.

Tired Good Night GIF

Evo da vidite i vi

Gdje je ovo Boki?

Mi stigli prije sat
Raspakovala sve da sutra ustanem mirne glave
A sad cicak... Upalila jednu masinu,tri me jos cekaju :mrgreen:

Sjela na balkon,zapalila, pijem savrseni prosek sto smo kupili danas
Toliko sam pod utiskom Hvara,cistoce,mirnoce, divljih plaza i mirisa

Ovdje taman pala kisa,rashladilo je. Najavili su pad temp narednih dana
Mama rece da je ciijelq sedmica bila haos

@Afroo kako si?
U toku sam nalaza magneta