Šta trenutno radiš 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cenim ih kad su iskreni, eno na jednom pdf-u stoji post za nauk našim pametnjakovićima, reče neki njihov da u životu ne bi podržao neku srpsku sportsku selekciju, pojedinca sportistu da, ali srpski sportski kolektiv ne, taj se bar pošteno izjasnio o boljki od koje boluju, od iracionalne srbomržnje, vekovima gajene...

Na Japan, sa Japancima... :)))

Pa zato što su oni baš kul, recimo oni nikad ne generalizuju po nacionalnosti i religiji, čak ni onaj jado koji je izdevetao rođenu ćerku i pretio joj ubistvom zato što se zabavlja sa golmanom reprezentacije čiji je otac Srbin... dobar neki čovek, nije kao zli forumaši, toliko dobar da ga je uhapsila čak i hrvatska murija zbog porodičnog nasilja, a i oni su dobri ljudi kad su ga ćorkirali samo zbog te optužbe...

I ti bi izdevetao cerku da se zabavlja sa golmanom :malav:

- - - - - - - - - -

Kod nas ima jedna izreka, koja kaze:
Svako selo ima dve budale, rukometnog golmana i njegovu rezervu :lol:

E Čile, da mi se dete zalepi za nekog istoričara umetnosti, ili filozofa, pa i da razmislim o brutalnim merama... :))))

Nisam vaspitan da nekome prebrojavam krvna zrnca, i zato prezirem i ne podnosim one koje to čine, što dame koje su diskutovale oko mene teško da imaju čime razumeti. :)))

Pa ako ja spadam u loše zato što ne podnosim one koji glorifikuju ustaške zločince, pristajem na tu etiketu, loš sam, i dalje neću podnositi taj nesoj.

A realno nije demokratski, a ni ljudski, ometati ljude da se provesele povodom pobede Francuza, eto, stvar izbora, francuski sportisti ili ustašija, šta ko voli.

Pa jeste stvar izbora.
Prema komšijama sam skoro pa ravnodušna, ako izuzmem mutna dečija sećanja na odmor, najranija i najmutnija.
Zaista sam tako i pristupila prvoj utakmici koju sam gledala protiv Rusa. Kao žena koja ne zna ni šta je ofsajd i zašto penal kada nije on namerno igrao rukom, pažnju sam obratila na dresove, na crne dresove koji igraju na liniji sa nekadašnjom ustaškom uniformom. Nemoguće je da njima nije isto palo na um. Jeste sigurno ali time gađaju solidan procenat svojih ljudi koji takve stvari istorijski peglaju. E, sa tim već imam problem. Ne sa ljudima već sa stavom države. Sa sahovnicom na majici državnice koja skače kao drogirana. Bez grama dostojanstva.
Previše je tu sugestije. I tako, neočekivano, Rusi dobiše navijača u meni.

E onda nastupa stav da moram da ih podržavam da ne bih bila nacionalista. Ili moram da jedem bajadere iako su mi domaće bolje. I moram da idem na more kod njih iako su mi grčka ostrva klimatski finija. I moram da slusam Gibu iako zevam na sav glas. E, to ne razumem. Kao čovek spram čoveka napadati ljude je jedna stvar a dokazivati da ih ne mrzis tako što nekritički sve prihvatas je opozitni pol. Kada promene politiku možda cu misliti drugačije. Za sada, ja tamo nemam sta da tražim i nemam razloga da se pridružim Kolindi u skakanju.

E, sa tim već imam problem. Ne sa ljudima već sa stavom države. Sa sahovnicom na majici državnice koja skače kao drogirana. Bez grama dostojanstva.
Previše je tu sugestije.

Stav drzave ima podrsku ljudi, inace ga ne bi ni bilo...s obz da su odredjene situacije lako primetne (cak i onima koji nisu upuceni u sva prosla zbivanja), zabrinjavajuce je koliko ljudi ima taj stav...

E onda nastupa stav da moram da ih podržavam da ne bih bila nacionalista. Ili moram da jedem bajadere iako su mi domaće bolje. I moram da idem na more kod njih iako su mi grčka ostrva klimatski finija. I moram da slusam Gibu iako zevam na sav glas. E, to ne razumem. Kao čovek spram čoveka napadati ljude je jedna stvar a dokazivati da ih ne mrzis tako što nekritički sve prihvatas je opozitni pol. Kada promene politiku možda cu misliti drugačije. Za sada, ja tamo nemam sta da tražim i nemam razloga da se pridružim Kolindi u skakanju.

Gdje tačno nastupa taj stav? Kako vidim situacija je obrnuta i ovdje si prozvan ako podržavaš Hrvate, a ne Ruse. Ovdje se brani stav da smo mi i Rusi braća. Koja braća? Ja nemam ni jednog brata Rusa, nema ni jednog prijatelja Rusa i ne poznajem ni jednog Rusa, dok među Hrvatima imam i rodbinu i prijatelje. I ko je spominjao da je sve njihovo bolje, gdje si ti to tačno pročitala ili gdje se to provlači po medijima jer ja vidim samo obrnuto - nema šanse tamo na more. E, pa, meni je hrvatsko more i dalje jedno od najljepših, bajadere ne volim i nije mi jasno zašto su toliko skupe i šta ljudi vide u njima, od Gibonia znam par pjesama, ali Parni valjak volim da slušam. Ja mislim da imam šta da tražim u Hr i uživam na njihovoj obali, što ne znači da se priključujem Kolindi u bilo kakvom skakanju. Ali ovdje je izgleda sve crno ili bijelo.

Tih koji mrze i koji bi da ubijaju ima sa obje strane i oni me i ne interesuju niti će me oni natjerati da mrzim većinu onih drugih koji su normalni ljudi.

Ja vala uvek navijam protiv ujaka. Ne zato što ih mrzim, već jer su rival. Navijanje za rivala mi je neprirodno... Bojkotujem klub nekad znan kao Partizan, ali odgojen sam kao grobar i ne postoji scenario u kojem bih mogao da navijam za gane. Kad čujem to "u Evropi navijam za naše" prevrnem očima. ****** to. Kakav je to onda rival?
Što kaže mudri Božo Koprivica, da Zvezda igra protiv 11 Hitlera, navijao bih za Hitlere.

Gdje tačno nastupa taj stav? Kako vidim situacija je obrnuta i ovdje si prozvan ako podržavaš Hrvate, a ne Ruse. Ovdje se brani stav da smo mi i Rusi braća. Koja braća? Ja nemam ni jednog brata Rusa, nema ni jednog prijatelja Rusa i ne poznajem ni jednog Rusa, dok među Hrvatima imam i rodbinu i prijatelje. I ko je spominjao da je sve njihovo bolje, gdje si ti to tačno pročitala ili gdje se to provlači po medijima jer ja vidim samo obrnuto - nema šanse tamo na more. E, pa, meni je hrvatsko more i dalje jedno od najljepših, bajadere ne volim i nije mi jasno zašto su toliko skupe i šta ljudi vide u njima, od Gibonia znam par pjesama, ali Parni valjak volim da slušam. Ja mislim da imam šta da tražim u Hr i uživam na njihovoj obali, što ne znači da se priključujem Kolindi u bilo kakvom skakanju. Ali ovdje je izgleda sve crno ili bijelo.

Tih koji mrze i koji bi da ubijaju ima sa obje strane i oni me i ne interesuju niti će me oni natjerati da mrzim većinu onih drugih koji su normalni ljudi.

pa dobro, niko nije savrsen. onda brate lijepo reci navijam za svoje i to je to

aj sejte dalje mrznju na politici, tamo je to nekako prirordno

ja juce ceo dan provela sa familijom i prelepo nam je bilo, nas 30tak, i mnogo volim ta okupljanja, skoro sva prabakina deca i njihova deca i njihova deca i tako dva tri puta godisnje, kada se skupimo sa svih strana... i samo se nadam da ce i nasa deca uspeti da sacuvaju to zajednistvo i osecaj koji je prabaka zapocela drzeci nas nekako uvek sve na okupu i kad smo tu negde i kada smo daleko...

Ama Stela, ko je braća sa kim, zaboga? Mene lično te priče uopšte ne zanimaju, iza svega toga stoje pare. Sa svih strane. I Kolinda skače zbog istih a neretko se i ratuje zbog istih. Prozovu i zavade ljude pa krenu da se glođu dok radi leva ruka desni džep.
Što se Rusa tiče, volim njihov jezik, balet i književnost. I drage mi drugarice. Nisu nam braća ali nije bas ni da imaju prejak stav. Problem sa Hrvatskom je taj, nije u ljudima već u propagandi blagosiljanoj drzavom. Nevezano što se radi o nama i njima. Da se radi o bilo kome isto bih kazala. Dok god ne sankicionisu tu drzavnu retoriku ja ne smatram da treba da idem tamo. Medjutim, ja nemam familiju, nisam rodom odatle, nisam Titov pionir, kao što rekoh, maglovito se sećam i tog Zlatnog rata. Zašto onda moram da imam emotivnu vezu? Zasto nema pravo naša omladina da ide dalje? Bili su problemi. Ne želim da ulazim u to jer su emocije sa pravom jake.

Pevaju onog Tomsona, Tompsona, ne znam čak ni kako se zove, potpuno je to u redu ali to je odluka da ne žele mene vec njega. Kao država, ne kao pojedinci. Iz tog razloga ne želim da navijam za tu državu. Za Ivanisevica navijam. On je pojedinac. Simpatičan čovek.

Sa druge strane, uzmi u obzir još nešto. Mnogi Srbi opravdano imaju veoma jak stav o crnim uniformama, izlete mi, dresovima. Nije davno bilo. Imaju takva porodična iskustva. Ja nemam ali provokacija je jasna o kome god da se radi, naprosto mnogo je krvi na tom nožu i to bih kazala o kojoj god naciji da se radi. To su problemi koje oni moraju sami sa sobom da reše, da smanje lopovluk koji prikrivaju pozivajući se na stalne pretnje od nas čime opravdavaju takve ružne provokacije.

aj sejte dalje mrznju na politici, tamo je to nekako prirordno

ja juce ceo dan provela sa familijom i prelepo nam je bilo, nas 30tak, i mnogo volim ta okupljanja, skoro sva prabakina deca i njihova deca i njihova deca i tako dva tri puta godisnje, kada se skupimo sa svih strana... i samo se nadam da ce i nasa deca uspeti da sacuvaju to zajednistvo i osecaj koji je prabaka zapocela drzeci nas nekako uvek sve na okupu i kad smo tu negde i kada smo daleko...

Divno taro, mogu samo zamisliti graju i smeh i priču i sve <333

Rusi nam nisu braća, ali za razliku od naših suseda i većine ostalih "saveznika", nikad nisu ratovali protiv nas, nikad nam nisu klali žene i decu, nikad nas nisu bombardovali... šta više, da nije bilo Rusa pitanje bi bilo šta bi se desilo sa nama u Prvom svetskom ratu. Mislim da je razumljivo zašto su ljudima oni malo draži od ostalih.

Rusi nam nisu braća, ali za razliku od naših suseda i većine ostalih "saveznika", nikad nisu ratovali protiv nas, nikad nam nisu klali žene i decu, nikad nas nisu bombardovali... šta više, da nije bilo Rusa pitanje bi bilo šta bi se desilo sa nama u Prvom svetskom ratu. Mislim da je razumljivo zašto su ljudima oni malo draži od ostalih.

nisu bas klali, al sto su ******, pa nije se ni koza mogla sakriti...

meni majka čistokrvna hrvatica...sa mojim tatom čistokrvnim srbinom u braku 54 godine...prošli sito i rešeto,a ja ih oboje obožavam jer su mi podarili nešto najvrednije...život

život je toliko lep da bih ga provela u mržnji..ja volim da odem do Hrvatske,imam braće i sestara i brdo familije...što sa mamine što sa tatine strane...i jednih i drugih...i sjajno mi je kad se vidimo...
i sad se spremam da krajem meseca odem tamo,čak ću d avidim ako mogu da uzmem i njihov pasoš,boleće me patka,neće mi trebati viza za neke zemlje...

a vi mrzite i dalje,šta da vam kažem...

Ne znam da li živimo na istom meridijanu, jer je meni kao u Nju Delhiju, sparno, lepljivo i bezvazdušno :lol:

- - - - - - - - - -

Čekam mamu da predam smenu, jutros smo ustali u 6 svi ko kokoške, da hvatamo urin mališi, do 10 sam napravila oba ručka, doručak, užinu i sredila jednu turu veša plus šetnju i nabavku, u pola 11 sam ga uspavala i sad čekam ko zamađijana.

blago tebi, mi svako jutro ustajemo u 6, osim nekada vikendom ako se smrdo uspava

mislim da si zaboravio savezničko bombardovanje 1945..:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back