Šta trenutno radiš 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nabavi ga i ko može i ko ne može, pa ih onda mame i tate šetaju, izvode i hrane, plus im uvele i psa i unuke a oni kad stignu, jednom nedeljno da se slikaju s njim u nekoj bašti na jutarnjoj kafi. Nikada nove generacije roditelja nisu bile veće stoke, al to su njihovi roditelji krivi :(

Увек тако буде. На крају видиш бабе како каскају за кером.

...kad je budala neka joj onda.....

E, ali kako je to interesantno..."mamine sinove" u stvari najviše zabole ona stvar za mamom kada se ozene. Mama je rob, a ako se razboli - on nema vremena jadan, radi, ne stiže, pa opet sve padne na kcerkinu grbaču.
Moja žena otišla pre jedno godinu i izgalamila se na njega, pa je otada stanje bolje, inače su sin i snaha jahali po babi i dedi do te mere da ih jadne uhvati kičma ili neka bolest da ne mogu iz kreveta. A onda zovi kćer, i normalno ona ne može odbiti.

E, ali kako je to interesantno..."mamine sinove" u stvari najviše zabole ona stvar za mamom kada se ozene. Mama je rob, a ako se razboli - on nema vremena jadan, radi, ne stiže, pa opet sve padne na kcerkinu grbaču.
Moja žena otišla pre jedno godinu i izgalamila se na njega, pa je otada stanje bolje, inače su sin i snaha jahali po babi i dedi do te mere da ih jadne uhvati kičma ili neka bolest da ne mogu iz kreveta. A onda zovi kćer, i normalno ona ne može odbiti.

...to je u nasem narodu tako, od kad se rodi musko dete, pa nemoj da place dobice kilu, nego ga nosaj dok ti ne padne mrak na oci, a ako je zensko neka je neka
razvija pluca :dash:

....onda kad ti sincici porastu opet ne mogu oni jadni kako ce, nisu navikli, umorni su i takva sranjja mozes cuti od tih istih roditelja da ti se zeludac okrene, a cerka
mora da moze i kad ne moze, a i zet ce da priskoci da joj se nadje...znaci samo njihov sin treba da je zasticen, neciji tudji je vec druga prica...meni se od toga bas
okrene dzigerica...kao da cerke radjaju iskljucivo da budu mucenice, pa i bratu da priskoce kad god zaskripi...

..sve bi to govnjivom motkom namlatila...

...to je u nasem narodu tako, od kad se rodi musko dete, pa nemoj da place dobice kilu, nego ga nosaj dok ti ne padne mrak na oci, a ako je zensko neka je neka
razvija pluca :dash:

....onda kad ti sincici porastu opet ne mogu oni jadni kako ce, nisu navikli, umorni su i takva sranjja mozes cuti od tih istih roditelja da ti se zeludac okrene, a cerka
mora da moze i kad ne moze, a i zet ce da priskoci da joj se nadje...znaci samo njihov sin treba da je zasticen, neciji tudji je vec druga prica...meni se od toga bas
okrene dzigerica...kao da cerke radjaju iskljucivo da budu mucenice, pa i bratu da priskoce kad god zaskripi...

..sve bi to govnjivom motkom namlatila...

Pa da, mi seli i razgovarali - idi i reci mu. Nije meni teško da ih odvezem nego...pravi te budalom. Prvo, radno mesto mu je direktor sektora racunarske kontrole u firmi, radi klizno i jako malo, uglavnom sedi (najviše u njihovom restoranu), mama pomogla da se kupi auto (al sa 90%), sva najnovija tehnika i tehnologija se mora imati a za dete stvari neka kupuju baba i tetka, svako popodne mora da se odspava, crknuo je na poslu, posle tog razgovora plaća se vrtić, inače dotada baka servis 0/24, sad "samo" od 17-20,21..da oni malo odmore posle posla itd itd...i na to sve još kupe kera, eto, treba detetu. Valjda umesto njih, pošto i njih jako malo vidi. Ma za povratiti ...

Baš sam pre neki dan rekla mami kako ako ne rodiš sebi ćerku bolje odmah da se rokneš, jer roditelji muške dece zavise isključivo od volje snaha. Mislim, uglavnom, čast izuzecima.
Gledam moju tetku i braću (njene sinove), u ranim su tridesetim, žene im se već ne podnose, a bolesnoj mami nema ko supu da odnese, već moja mama (koja je starija tri godine od nje!) ide da je neguje.
Sve bih ja to motkom, al ne daju mi da se mešam.

Baš sam pre neki dan rekla mami kako ako ne rodiš sebi ćerku bolje odmah da se rokneš, jer roditelji muške dece zavise isključivo od volje snaha. Mislim, uglavnom, čast izuzecima.
Gledam moju tetku i braću (njene sinove), u ranim su tridesetim, žene im se već ne podnose, a bolesnoj mami nema ko supu da odnese, već moja mama (koja je starija tri godine od nje!) ide da je neguje.
Sve bih ja to motkom, al ne daju mi da se mešam.

Neverovatno je ovako kada se medjusobno čitamo i pišemo koliko je to sve slično i isto i koliko toga ima. I koliko su valjda svi čuli i videli i kolika svest je o tome...a kada dodješ u tu situaciju - zaboraviš.

Pa da, mi seli i razgovarali - idi i reci mu. Nije meni teško da ih odvezem nego...pravi te budalom. Prvo, radno mesto mu je direktor sektora racunarske kontrole u firmi, radi klizno i jako malo, uglavnom sedi (najviše u njihovom restoranu), mama pomogla da se kupi auto (al sa 90%), sva najnovija tehnika i tehnologija se mora imati a za dete stvari neka kupuju baba i tetka, svako popodne mora da se odspava, crknuo je na poslu, posle tog razgovora plaća se vrtić, inače dotada baka servis 0/24, sad "samo" od 17-20,21..da oni malo odmore posle posla itd itd...i na to sve još kupe kera, eto, treba detetu. Valjda umesto njih, pošto i njih jako malo vidi. Ma za povratiti ...

...strasno...jadni ljudi kad sve sagledas oni su stradali kad se sin ozenio, pa umesto njega jednog dobili jos dvoje + kera koje treba opsluzivati....a opet sami su krivi, da kazu
necu, bila bi druga prica, neko vreme bi duvali pa bi se ili dozvali pameti...ali treba "povrediti" jedinca:evil: a jedinca boli peta za njih...jedino ga mozda strah sta ce ako ne daj Boze
poumiru pre nego sto otplate njihove kredite:malav:

Ma nisu oni jadni. Kako ne vidis. Jadni su kad zovu kcer a pred sinom se prave jaki i udovoljavaju mu.
Sve razumem o cemu pises ali nije on kriv vec roditelji manipulisu. A uopste ne vide da time samo stvaraju lose odnose izmedju brata i sestre.
Daleko od toga da ikoga pravdam. Imam tih situacija svuda oko sebe. Samo sam realna.

To je njegov zivot. Tj.njihov. I oni su ga uredili kako oni hoce. Ne mogu svi da zive po nasim merilima.
I ako im roditelji dozvoljavaju da ih iskoriscavaju, to je njihov problem. Samo nek posle ne zovu i ne kukaju.
Mi samo necemo da prihvatimo da nam roditelji stare i da su sve sebicniji i da uzivaju u ulozi zrtve i da gledaju kako su potrebni deci i kako se deca oko njih brinu i staju im u zastitu.
To sam gledala sa mojom mamom i njenom bracom i njenim roditeljima. To gledam sa muzevim. To gledam sa svojim. Sve je to isto.
Isto sranje samo drugo pakovanje. Zato karte na sto i dogovor.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back