sta trenutno radis 2

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znam koje su (i bravo ako nisi gledala u knjigu :malav: ) nego koj moj sad to moramo da klasiramo,cemu sluze?jer ono nekad prelaze recimo kad se nesto plati ono promeni klasu (u 6 cesto)
zeno ja ta osnovna sredstva uopste nisam mogla da pohvatam dok nisam procitala na srpskom :( zove se immobilisation i objasnjeno je znas ko u nasim starim udzbenicima samo da ucis napamet a da slucajno ne razumes
to mi bilo pitanje kad sam dosla na ovaj posao kaze je l znate sta je
reko dizivinete al cu da naucim :lol:

znam koje su (i bravo ako nisi gledala u knjigu :malav: ) nego koj moj sad to moramo da klasiramo,cemu sluze?jer ono nekad prelaze recimo kad se nesto plati ono promeni klasu (u 6 cesto)
zeno ja ta osnovna sredstva uopste nisam mogla da pohvatam dok nisam procitala na srpskom :( zove se immobilisation i objasnjeno je znas ko u nasim starim udzbenicima samo da ucis napamet a da slucajno ne razumes
to mi bilo pitanje kad sam dosla na ovaj posao kaze je l znate sta je
reko dizivinete al cu da naucim :lol:
sve se knjizi duplo
znaci ako kupis osnovno sredstvo knjizis 0/433
odnosno povecava ti se saldo aktive(imovine) ali se povecava i saldo pasive(obaveza prema dobavljacu)
kad platis smanjuje ti se saldo aktive(odliv novca) ali i saldo pasive(nema vise obaveze)
misim duga price, dizvinesh to su dva tri ispita na faksu:)
to radi knjigovodstvo, kakve ti imas veze sa tim?

sve se knjizi duplo
znaci ako kupis osnovno sredstvo knjizis 0/433
odnosno povecava ti se saldo aktive(imovine) ali se povecava i saldo pasive(obaveza prema dobavljacu)
kad platis smanjuje ti se saldo aktive(odliv novca) ali i saldo pasive(nema vise obaveze)
misim duga price, dizvinesh to su dva tri ispita na faksu:)
to radi knjigovodstvo, kakve ti imas veze sa tim?
zato sto kad radim finansije moram da gledam te stvari
npr da zatvorim neki ugovor,da prebacim lovu s posebnog racuna na globalni moram da ispratim sta je sve racunovodstvo zavrsilo
dok oni sve ne ociste,ja ne mogu da obavim odredjene stvari pa pratim klase,al ja to onako napamet za sada :lol:

ma ako je to bre, princip je logican..
ako imas lovu u novcaniku, mozes da kupis stvar. kad imas stvar, nemas vise lovu. savrsena logika. tako funckcionise i knjizenje.
nadjes sebi kontni plan i polako. ni ja ne znam sva konta napamet, a knjizim svaki dan po ceo dan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back