Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koliki ti je stan i kako organizovan, ali ako sa jednom TA peći uspevaš da zagreješ i kupatilo i kuhinju i prostor u kojem boraviš onda verovatno kvadratura nije velika i verovatno predstavlja jednu celinu. Pogotovu kupatilo koje je po prirodi stvari odvojeno kako god da je stan organizovan. Stan sa barem dve prostorije, kuhinjom i kupatilom jednom TA peći ne možeš lepo da ugreješ i da imaš mali račun. A to bi bio prosečan stan od oko 60 m2, tako da grejanje na struju ne može da bude isplativo. O kućama o kojima ljudi ovde pišu, o prostoru na dva sprata da ne govorim koliko treba struje da se zagreje da bude fino toplo.
Жена је написала мали стан, 60 квадрата је двособан и не рачуна се у мале.
Ја сам писала да смо се грејали на струју, спрат у кући, финансијски неиздрживо, барем за нас.

Da se ne lazemo najbolje je cg
Svuda ravnomerno toplo i nema sekiracije
Ali zato kosta djavo i po
Salu na stranu. Ne kosta.
Skoro sam racunao sa drugarom.
On na ugalj i drva potrosi otprilike koliko i ja sto dajem za CG po kvadratu.

Razlika je samo u tome sto on taj novac mora da izvrne odmah a ja placam na 12 rata :D

Ljudi cesto kukaju na CG jer kao placaju i leti kad ga ne koriste.
Placas i leti jer manje placas zimi.

Svi oni koji koriste struju imaju uvecan racun, oni koji koriste cvrsto gorivo moraju da plate vecu kolicinu novca pri kupovini, posle placaju unosenje, iznosenje, ciscenje, odzacare ako ne zele sami da se zezaju sa tim.

Kod mene u stanu vec godinama najveci radijator grije samo do pola.Ali horizontalno,ne vertikalno.
Niko ne zna zbog cega,dovodila sam razne strucnjake da vide.Ne pomaze ni izracivanje,ni dosipanje vode u sistem,jedni kazu da je slaba ta pumpa koja dobacuje do petog sprata,drugi da je to zbog toga sto je zadnji u sistemu.
Uglavnom,rjesenje nije nadjeno.Pomisljala sam da zamijenim taj radijator,ali niko ne garantuje da i dalje nece biti isto.I tako,ne grijem se punim kapacitetom.Plus prozori ne dihtuju kako treba. I to je jos jedna greska nastala izgradnji.
Ali koga briga.

. Ne vredi najbolje je cg stan toplana i miran ti mozak a guzici toplo
Ovo se slazem sa tobom.
Meni se cak ne dopada ni ovaj nov sistem koji se provlaci a to jer da CG placas po utrosku.
Smatram da je los za nase zgrade koje su toplotno neefikasne.

Bolje je kad ti greje stalno i uvek dolazis u topao stan nego kad ti ukljucujes i prvo moras da zagrejes hladne zidove pa tek onda prostoriju i trosis u startu vise toplotne energije. Prakticno ne dobijas nista osim sto imas troskove skupog instaliranja tog sistema.

Ебених 7 степени тренутно, мрш 😡
E ja sam ove godine kupio grejac za ruke da vidim kako ce funkcionisati. Cisto ono fore radi. Zgodno je sto je u isto vreme i powerbank od 10.000Mah a mali je i nosis ga u torbici jer je velicine sake bez prstiju
Vidim da lepo greje kad se ukljuci ali videcu kako ce se pokazati kad zagudi :D

Portable-Double-Side-Heating-4-IN-1-USB-Rechargeable-Hand-Warmer-10000mAh-Power-Bank-LED-Flashlight.jpg

Ovo se slazem sa tobom.
Meni se cak ne dopada ni ovaj nov sistem koji se provlaci a to jer da CG placas po utrosku.
Smatram da je los za nase zgrade koje su toplotno neefikasne.

Bolje je kad ti greje stalno i uvek dolazis u topao stan nego kad ti ukljucujes i prvo moras da zagrejes hladne zidove pa tek onda prostoriju i trosis u startu vise toplotne energije. Prakticno ne dobijas nista osim sto imas troskove skupog instaliranja tog sistema.
E pa imas tajmere, ja sam to koristila u inostranstvu i tajmer namestis doceka te topao stan
A mozes i da ne gasis nikad

E pa imas tajmere, ja sam to koristila u inostranstvu i tajmer namestis doceka te topao stan
A mozes i da ne gasis nikad
U inostranstvu imaju toplotono efikasne zgrade.
Ovde je problem sto ti se zidovi totalno rashlade. A zamisli tek ako ti je prvi komsija neka teska cicija i sa njegove strane ti stalno bije hladan zid.

Sustina po nekom mom razmislajnju da je korist minimalna i neisplativa u odnosu na troskove koje imas za uvodjenje tog sistema

U inostranstvu imaju toplotono efikasne zgrade.
Ovde je problem sto ti se zidovi totalno rashlade. A zamisli tek ako ti je prvi komsija neka teska cicija i sa njegove strane ti stalno bije hladan zid.

Sustina po nekom mom razmislajnju da je korist minimalna i neisplativa u odnosu na troskove koje imas za uvodjenje tog sistema
Belo meso
Kakve crne lignje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back