Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што је то дивно. Када је велика породица. Макар се и посвађали пре ручка!
Ми тако, као Италијани. Прво се посвађамо па онда сви весели једемо :lol:
Ma mozemo i da se svadjamo ali smo uvek tu
Bas smo za ng pricali kako je to zapravo retko, obicno se isposvadjaju posebno tako velike familije, neko sa nekim ne rqzgovara itd
Mnogo je razlicitoati, niko tu nije savrsen
Ali mislim da je nana odradila tu najvecu ulogu i naucila nas da budemo takvi kakvi smo, uvek slozni i uvek celoviti i da cenimo te zajednicke trenutke i na tome joj beskrajno hvala <3

Ma mozemo i da se svadjamo ali smo uvek tu
Bas smo za ng pricali kako je to zapravo retko, obicno se isposvadjaju posebno tako velike familije, neko sa nekim ne rqzgovara itd
Mnogo je razlicitoati, niko tu nije savrsen
Ali mislim da je nana odradila tu najvecu ulogu i naucila nas da budemo takvi kakvi smo, uvek slozni i uvek celoviti i da cenimo te zajednicke trenutke i na tome joj beskrajno hvala <3
Моја мама и теткасу увек биле ту једна за другу када загусти али нису могле ни 10 минута да саставе заједно. То је баш тужно.
И баш причам са сестрама често о томе, препознајемо и саме код себе и једне код других особине наших мама које не волимо па коригујемо. И некако никада не дозволимо да уђемо у то (не)расположење. Ми се контролишемо када оне већ нису могле.
Оно што ни њих ни нас никада не може завадити је материјално, ту нико није алав и више гура оном другом него што граби за себе.

Tako je nas nana naucila, to pijukanje dok baca kukuruz na nas, pa slama pod stolom - obizavala sam
ma mislim to se ne moze opisati i po stoti put kazem da me dusa boli sto moje dete to nikada nije dozivelo

Znas kad nana okupi sve nas, dakle svoje sestoro dece pa njihova deca pa mi, praunucici, bude nas oko 20, a sve najbliza rodnina :))
pa kuvana vruca rakija, pa se svi isponapijaju ali onako slatko da ih cacne vruca, bukvalno kuca puna smeha i graje i dece i odraslih
Nemoj da tugujes naučiće jednom, jer evo ja to nisam nikad dozivela, jer tata je bio okoreli komunista pa ja pojma nemam o tome ništa, i bude mi zao jako, jer nisam umela ni deci da prenesem nista od toga, ali eto sreće, poudavale su se u kuce gde se do toga bas drži i slavi redno od odlaska da se bere badnjak pre svanulo pa redom do cesnice i parice i slame i pijukanja, pa mi srce puno jer će one jednom znati da to prenesu na svoju unucad 🙏❤️

Sretan Božić! :)

I kod mene su s tatine strane bili komunisti, a s mamine su slavili, pa je bilo slično kao kod Tare, svi se okupimo, a ja sam kod pijukanja uvijek gledala gdje će da bacaju štrudlu sa smokvom, meni je to bilo najdraže. :)

Ovo je moja verzija pogače, a novčić još niko nije pronašao. :)

20230107_100426.jpg

Preko puta naše, ima jedna kuća gde niko ne živi od kako je baba umrla. A sin joj Jehovin svedok i živi negde na jugu srbije. Kad smo ga pitali hoće li kuću prodati, rekao je da on ne odlučuje o tome. I očekivali smo neke Jehovine ali se dugo nije niko pojavio i kuća je bila baš zapuštena.
Pre nekih mesec dana doselila se tročlana ruska porodica. Vredni, kulturni, sredili dvorište i kuću kako nikad nije bila sređena (koliko su mogli bez para).
Nemaju pojma ni Srpski ni Engleski pa smo se samo javljali.
Spremila sam tacnu kolača i poslala muža da im odnese. A on sa vrata viče rusima "srećan Božić, Hristos se rodi"
Ovi se smeškaju na kolače ali vidim da im neprijatno.
Pa reko, što im čestita Božić kad znaš da nisu od te sorte, kaže, šta im ja mogu, u Sbiji su, ovde se Božić slavi.

Ја мислим да сам једина која соли печену бундеву. Волим да је сува када се испече и благо посољена. Онда ми је јако слична кестену.

А бундевару волим слатку, са пуууно цимета.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back