Kafana Šta trenutno radiš 18

ТТТТ

Aktivan član
Poruka
1.855
Slažem se, ali bitno je i kako će biti kod nas. Šta ako bude još gore?

Нема "ако буде још горе", биће горе, jер је једноставно такав план.

Ако лажу Мађари лажем и ја, наоружани мигранти иду по Хоргошу и пуцају.

Две пушке најмање.

https://pannonrtv.com/rovatok/kekfeny/lovoldozes-horgoson

(Ни ја не знам мађарски, али два видеа говоре све)

И ово није први пут.

И није ово узрок нашег пропадања већ логична последица свеопште деградације.

Ал` добро, тако то иде, што посејеш то и пожењеш.

Lúnasa

Buduća legenda
Poruka
41.609
Kod mene se sva godišnja doba promijene u jednom danu, danas je bilo baš tmurno i kišno jutro, onda odjednom sunce sija kao da se ništa nije desilo, poslijepodne opet red kiše, red sunca. Moja mama na početku pogleda nebo ujutro i kaže izgleda da će danas biti lijep dan, rekoh ovdje ne možeš po jutru ocijeniti cijeli dan, sve je moguće u istom danu.

Tako je i ovde u Ålesundu, svaki put kad smo bili nas uhvati svako moguće godišnje doba. Al svako. Red kiše, red vetra, odjednom sunce i upekne.
U fjordu je malo drugačije, iako i dalje toplo. Ali zato, ako odeš samo 2km u dubinu doline - mraz i ledenice koje vise sa obronaka, zimska idila 😬

Meni će najveći problem biti tih mesec dana posle ng kad se dan drastično skrati, ali bitno mi je da znam da i tome ima kraj, pa se može izdržati. Zato sve nadoknade na leto :D

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.404
Eo, opet su špijuni doveli ono maltezersko kučence. Jadno, kuka i laje, samo ga tako uvale, a oni se jebedu ili nisu tu, otkud znam...
Kijam. Istina. Ode sad čiča na zenba, znate ono moje, plivam ko ajkoola.
Ajkula sa ljudskim likom.

pura moca

Zaslužan član
Poruka
135.502
1669357409398.png

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.404
"Жимтра жму-а" не бих се мешао, али ми се чини да би ти ваљало размислити и о

неким другим дестинацијама које до сада ниси узимала у обзир. За све вас из околине

Петроварадина најлогичнији избор јест Петроград (St. Petersburg).

5000 долара у таку, већи део године сламнати шеширић, шорц и "чип сангласис",

највећи проблеми у животу су ти шта су урадили Орландо, Тампа и Мајами, а када се изнервираш

кренеш да псујеш демократе и урлаш:"Make America Great Again!"

Осим тога тамо паприка расте ко луда, а подсећа мало и на Дунав:

Pogledajte prilog 1260723

А пошто је код вас R2-D2? Купио бих једног, ако није много скуп.
Tamo rastu lepe biljke, dobro je za baštu.
Al nije za malu decu jer droga do kolena.
I krokodajlovi.
I stopa ubistva užas visoka, Tampa i T.bay haos.

Regina Mills

Buduća legenda
Poruka
48.165
Није ни приближно како је било.
Посебно не у Немачкој.
Моји су отишли '69. и од тад имамо стално присуство тамо.
Немачка данас и Немачка 80-их,90-их је неупоредива. А посебно од 2000-их, од укидања марке и увођења евра.
Оно што је мени упадљиво је једно гадњикаво морално посрнуће обичног народа.
Ми се чудимо овде којекаквим пинколиким Задругама?
Па ја сам у Немачкој 2001. сконтала канал на коме се приказује снимање развода бракова у судницама, избацивање прљавог веша, а народ гледа и навија. Пази какво скрнављење тек суда као институције.
То су процеси који дају резултат временом, не акутно и преко ноћи.
И то данас и гледамо. И биће све горе.
Ми се тренутно клатимо ком царству се приволети.
Али видим да народ није за то.

Šta mi je još palo na pamet - ajde što je ekonomija prolupala zbog ovog rata, političari su po meni potpuno izgubili kompas. Ne, svi čast časnim izuzecima. Premijer jedne od Skandinavski zemalja (mislim da je čak Nr u pitanju ali nisam 100% sigurna meni su oni svi isti) izjavio je da njega njegov narod ne zanima - kada je počela priča o restrikcijama koje su posledica sankcija koje se uvode Rusiji. To je premijer jedne suverene zemlje javno izjavio na medijima, bilo je i kod nas u nekoj informacionoj emisiji. U Švajcarskoj je slična slika.
Po ovome, bolje da se iseliš u Mađarsku ili Tursku, njihovi se još drže i ne podležu pritisku (bar za sada).

limunada

Buduća legenda
Poruka
26.509
Mene vise nervira ovaj sport...prvo euforija,gotovo je,pobijedili smo,najbolji smo...onda kad izgube,pljuju ih najstrasnije oni sto su ih hvalili koliko prije par sati.
Isto i za Djokovica,kad pobijedi,najbolji je,hvalospijevi,bla,bla...cim izgubi..sve najgore o njemu,kao da nikad nije ni pobijedio,ni ista osvojio.
I najbolji moraju nekad izgubiti,to ne znaci da nisu klasa i nisu u vrhu sporta...
A kritikuju ih obicno oni koji u zivotu nisu ni potrcali.

limunada

Buduća legenda
Poruka
26.509
Takav je narod, nikad nam ništa ne valja. Da vidiš na dečijim utakmicama kad tate počnu da kritikuju decu, a svi sa pivskim stomacima, zadnji put potrcali za učiteljicom kad je htela da im odnese užinu
Nedavno sam prisustvovala utakmici zenskog fudbala za djevojcice,u publici je bilo desetak ljudi.Otac jedne djevojcice je toliko galamio i psovao i nju i igracice,i trenera,kako su nesposobni,kako nemaju pojma...da mi je doslo,sto kaze Rambo Amadeus,da ga spucam sakom u glavu.😂
Pri tom,on ima sto kila,stomacinu..a djevojcice su se stvarno borile,trcale,davale sve od sebe.
Zamisljam sta bi tek bilo da je bila utakmica od nekog svjetskog znacaja i bilo mi je zao te djevojcice,njegove kcerke, sto je javno ponizava svojom nekulturom i ponasanjem.Mogu misliti kako joj je tek u kuci sa takvim ocem.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.904
A tek u komentarima su svi strucnjaci sta je trebalo i kako je trebalo.
Fudbal je,u sustini,zabava,a pristupa mu se kao da zavisi zivot od njega.
Мене излуђује толики новац који се даје на бесмислице.
Излуђује ме што нико не помиње шест и по хиљада погинулих радника, званично. Колико је незванично? Који су радили за 200 е богаташима који пију птичје млеко.
Што се од овог рата прави фама, а остали ни не спомињу.
Што су нас две године малтретирали за чије бабе здравље?
Што људски животи вреде само када моћницима иде у прилог.
Лицемерје на све стране.

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
13.668
Pa upravo to.
Tako i moja komsika, evo koliko godina imam oni uvek kad dodju ista prica, nije ni tamo lako, a niko se ne vraca za stalno ovde, iako imaju svoju kucu, zemlju, znaci mogu... nisu golje, da bi ovde bili podstanari...

Vidi, moja rodjena sestra se zali.
Ljudi lako upadnu u "meni je tesko" i to dobri ljudi, zaboravljaju ono sto moja baka zove "nemka je to cerko, pljuni se u nedra".

Sestra placa stan oko 800 evra. Samo u centru Hajdelberga su placali 1300, gradic iz bajke.

Dvoje dece mesecno 400 evra do 26. godine.
Poreska olaksica ide samohranim roditeljima i mislim da imas pravo na "roditeljski dodatak".

Plate zavise od mesta do mesta, honorarci doktori razbijaju ali dobre sestre se placaju i postuju. Medjutim, moja sestra je na univerzitetskoj klinici i finansijama je prezadovoljna, planira kasnije da predje u honorarce ali njoj bolnica placa i MBA a sama placa psihoterapiju kao dodatni trening. Poenta je da ima mnogooo vise opcija. Nakon UK i Meksika, zena se preporodila u Nemackoj.

Skolovanje za klince je uredno. Pominjala sam, puno strpljenja nastavnika, napredni su za nemacki i matematiku, kod njih se to nesto deli. Nisu osetili na kozi diskriminaciju, devojcica igra balet a decak svira klavir u drzavnoj muzickoj skoli.
Citala sam svedocanstva klinaca, napisana kulturno, sa puno obzira prema zrelosti dece i lepih reci. Samo takav odnos pa znaci coveku i vadi iz dece najbolje.
Hrana je u rangu beogradskih cena osim bio mesa, bio ribe i tako tih bio stvari bez kojih se moze.

Jezik ide svojim tokom, niko ne zna perfektno kada pocne da radi. Moja sestra nije znala a zet i sada onakooo stoji dok je moj svekar tokom SFRJ magistrirao u Nemackoj, on je rudarski inzenjer, i vratio se kuci a do dana danasnjeg govori nemacki perfektno. Nemacki je kako ti legne, nekome nikada ne legne bas potaman i ne treba se previse opterecivati vec samo poloziti ispit a sitne greske ce doci na svoje vremenom.

Ne mislim da su medicinske sestre ivica u Nemackoj.
Verujem da postoje i druge opcije uz nesto dodatnog skolovanja.
Tebi treba da vidis izlaz...i ona nije videla ali kada je krenulo islo je brzo sve bolje i bolje.

Ljudi odlaze i vracaju se iz razlicitih razloga ali sasvim je sigurno da novac za pristojan zivot svakom coveku treba i nije nikakva sramota staviti na papir prihode i rashode pa posloziti prioritete.

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
13.668
Излуђује ме што нико не помиње шест и по хиљада погинулих радника, званично. Колико је незванично? Који су радили за 200 е богаташима који пију птичје млеко.
Лицемерје на све стране.

Paaaa...i ne bas, licemerni smo svi.

Stadion su gradili Zaha Hadid iz Londona, Sper iz Nemacke i AECOM, multinacionalka koja posluje u celom svetu pa i u Srbiji, Rusiji, Rumuniji i lome se ljudi za njih da rade. Sumnjam da bi neko odbio. Za radnike su znali svi a pre svega maticne drzave koje su te radnike poslale.
Zaha je preminula i Sper je preminuo...stadion se pravio skoro deset godina. I sada se setili radnika kada je svako svoj profit uzeo.

Samo cu dodati da su na izgradnji Luke Doha radile ruske firme.
A fizicki radnici su uvek neki Banglades i njemu slicni. Niko se nije previse uznemiravao i svako je podigao svoj novac na svom nivou.
Cak je jedino Zaha davala nesto respekta...ako cemo pravo a ona je ionako samo davala idejna resenja.
Interesuje me da li AECOM ima posledice...i da li ce neko u istom dati otkaz...slutim da ce dati cvrc, racunajuci i nase i ruske inzenjere.

Софија

Legenda
Poruka
50.787
Šta mi je još palo na pamet - ajde što je ekonomija prolupala zbog ovog rata, političari su po meni potpuno izgubili kompas. Ne, svi čast časnim izuzecima. Premijer jedne od Skandinavski zemalja (mislim da je čak Nr u pitanju ali nisam 100% sigurna meni su oni svi isti) izjavio je da njega njegov narod ne zanima - kada je počela priča o restrikcijama koje su posledica sankcija koje se uvode Rusiji. To je premijer jedne suverene zemlje javno izjavio na medijima, bilo je i kod nas u nekoj informacionoj emisiji. U Švajcarskoj je slična slika.
Po ovome, bolje da se iseliš u Mađarsku ili Tursku, njihovi se još drže i ne podležu pritisku (bar za sada).
Норвешки премијер је то рекао.
Норвешка је суштински независна јер има своје изворе енергије.

Средња Европа ће се очувати + Енглези.
А Турска ће бити ново гасно чвориште, оно што су Немци скоро успели постати па су им Амери осујетили план.

marlon\p{Zs}

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.947
Лицемерје на све стране.
mesecno se u zhengzhou i ostalim dalekoistocnim fabrikama potrosacke elektronike na dnevnoj bazi ubijaju radnici sa linija skokovima sa poslednjeg sprata za vreme jedine polasatne pauze
to je toliko otislo daleko da americke korporacije imaju svoju naoruzanu vojsku koja vise stiti potencijalne pokusaje suicida najamne radne snage te srfaciger industrije
pa opet nikom ne smeta kad uzme u ruke mobilni da makar pomisli na tren da na njegovom primerku ima krvi nevinih

ovakav sistem guta ljude... to neki zovu tehnoloskim napretkom :lol:
jak napredak, kad niko ni sa kim ne komunicira kao nekad, vec samo kuckaju ko debili gde god se okrenes