Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista ti ne znaci ni da znas ako ne posedujes u kuci nista od toga.
Te price ako bude rata...
Ako bude rata ikad vise ovde.... A ja ziva.... Decu pod ruku i odoh odavde.
Ne pada mi na pamet da de igram rata i glumim heroja, obican covek je topovsko meso, dok vodje profitiraju
kad dodje do rata nema izlaska iz zemlje....osim ako nemas stek pa da dobro platis

Nista ti ne znaci ni da znas ako ne posedujes u kuci nista od toga.
Te price ako bude rata...
Ako bude rata ikad vise ovde.... A ja ziva.... Decu pod ruku i odoh odavde.
Ne pada mi na pamet da de igram rata i glumim heroja, obican covek je topovsko meso, dok vodje profitiraju
Stvar je ,meduzo,u tome,sto iz rata ne mozes bas lako pobjeci,kao sto ti mislis.
Znas kako je kod nas bilo...uvece dosla iz skole,sve normalno,ujutro rat.Bjezi...kuda,kako...na pocetku ulice Arkanovci,ne daju nikome nigdje,mi nismo mogli ni u susjedno selo.Mogli smo,ali na nisanu snajpera.Posle isto,preko granice narocito.
Jos kod nas takoreci nije ni bilo rata.Iz Tuzle su ljudi izlazili preko minskog polja.A nije svako sposoban za to i da predje planinu.
A mislis da je svima bilo do rata.Od rata treba bjezati unaprijed.A kad pocne,vec je kasno.
Ali nije svako ni vizionar.

Сасвим је ОК отићи. Поштено. Али, да ли је вратити се на тло које је други бранио?
Bogi. Nas dve smo imale koliko? 5 godina.
I sedele u udobnosti svog doma.
Mozemo da mastamo kako bi sad sedele i branile svoj prag sa puskom u ruci i nozem u zubima. Cinjenica je sa su otisli svi koji su mogli da odu.
Pusti te patriotske price.
Kad vidis ko moja svekrva kako ti upadaju kod komsije i pokolju celo domacinstvo, neces cekati da dodju po tebe

Сасвим је ОК отићи. Поштено. Али, да ли је вратити се на тло које је други бранио?
Kad bi ,ne daj Boze,bilo ponovo...otisla bih i ne bih se nikad vise vratila.Mislim,kad bi mogla da biram.
A zanimljivo je da onda,i da sam mogla,ne bih nikud otisla.I da sam musko,i da sam trebala u vojsku,mislim da tada ne bih nigdje otisla.
A sada,posle svega,otisla bih sto dalje i nikad se ne bih vratila.

Poslednja bas hladna godina je bila 2012.koliko se ja sjecam.Tad je bilo minus,15,cak i 20.I dosta snijega.Negdje u februaru,pred kraj zime.
I svima kod nas prokisli krovovi.
2012. Februar, sneg do kolena, minus milion, nama isekli gas jer nam kuca nije uknjizena, ja trudna 9-i mesec, ustanem se, obucem, jaknu preko, naravno ne mogu je zakopcati, samo prebacim... mama i tata od rane zore zovu, cekaju, samo dodji kod nas, kod nas je toplo, budi preko dana u stanu... :heart:
I tako ja trudna, cistim kola, tata se naravno pojavljuje uvek u tom momentu niotkuda, sa svojim golfom dvojkom, koja je palila i na minus milion iz prve, vadi lopatu iz kola, pali mi auto, cisti i krsti se gde cu takva raspojasana trudna da cistim :lol: usput mi zvoca zasto ga ne zovem... :heart:

Secam se i kako sam od njih uvek odlazila jednako raspojasana i sve skakucem po stepenicama a oni me gledaju “Polako, zakopcaj se, ostani ovde toplo je...” :heart:

Naravno da mi je svako jutro donosio hleb i molio da budem kod njih... da se ne smrznem...

Elem, porodila sam se 12.marta, a 18.izasla iz porodilista u majici kratkih. :)

Sledece godine 16.3.slavili smo prvi rodjendan u cizmama jer je sneg bio do kolena. :lol:
Mi imamo plac u buljarici sa ucrtanim kucistem,ali daleko od plaze,skoro ispod magistrale.pre par godina kao da ga obidjemo,trava je visine coveka.to niko nece ni da kupi,samo stoji.a da treba da ga neko raskrci,silne pare bi uzeo
To bi ti moj muz raskrcio ocas posla. ;)

Nisam ni mislila na to.
Nego na ljude koji su izbegli i raselili se i sa kosova i iz hrvatske i iz tvojih krajeva.
otkud ti sad to pade na pamet, sa teme na temu..rekla si da se moze izaci iz zemlje ako bude frke, ja reko da to nije tako lako...i da nema izlaska...osim ako nemas debelu vezu ili ne platis...been there dan det

2012. Februar, sneg do kolena, minus milion, nama isekli gas jer nam kuca nije uknjizena, ja trudna 9-i mesec, ustanem se, obucem, jaknu preko, naravno ne mogu je zakopcati, samo prebacim... mama i tata od rane zore zovu, cekaju, samo dodji kod nas, kod nas je toplo, budi preko dana u stanu... :heart:
I tako ja trudna, cistim kola, tata se naravno pojavljuje uvek u tom momentu niotkuda, sa svojim golfom dvojkom, koja je palila i na minus milion iz prve, vadi lopatu iz kola, pali mi auto, cisti i krsti se gde cu takva raspojasana trudna da cistim :lol: usput mi zvoca zasto ga ne zovem... :heart:

Secam se i kako sam od njih uvek odlazila jednako raspojasana i sve skakucem po stepenicama a oni me gledaju “Polako, zakopcaj se, ostani ovde toplo je...” :heart:

Naravno da mi je svako jutro donosio hleb i molio da budem kod njih... da se ne smrznem...

Elem, porodila sam se 12.marta, a 18.izasla iz porodilista u majici kratkih. :)

Sledece godine 16.3.slavili smo prvi rodjendan u cizmama jer je sneg bio do kolena. :lol:

Racunam na njega

Mi smo na čadovima ONO i DSZ rasklapali pušku M 48. A u streljani smo pucali iz neke poluatomatske malokalibarske, ne znam model.
Bila sam najbolja na gađanju, ne u razredu, nego u generaciji. Još uvek imam zalepljenu tu metu iz streljane u mojoj sobi, u kući mojih roditelja.
Htela sam čak i da studiram ONO i DSZ. Odgovorio me zet, podoficir u JNA. Njegove kolege su taj fakultet masovno završavali, i zvali ga "mitraljeski kurs".
Moja cimerka iz doma, i drug iz razreda iz gimnazije su ga završili. Ona radi na carini, a on je DB. Prvi ispit koji sam položila na Filološkom bio je ONO i DSZ. To mi je bila prva i jedina desetka u indeksu, ako me pamćenje dobro služi.

И мој клинац ужива у томе. Имају једно брдо под шумом које су он и деда сами довели у ред, мало по мало. Брдо се иначе зове Сиса :lol:
Бивша свекрва је имала проблем са дојком и када је оздравила у њену част јој је муж крстио брдо.:heart:
-Где ћете?
-Идемо на Сису!:lol:

Pade mi na pamet jer si rekao da je nemoguce.
moguce je sve, ali za vecinu je nemoguce. npr. moja mama je sredila mom drugu pasos u po rata i covjek je otisao u dansku a bio je vojni obveznik, srbin.
isto tako, ja sam mogao da radim sta god zelim za vrijeme rata a drugi ljudi nisu. imao sam odobrenje od oca da pucam ako me neko napadne..i naravno kao maloljetnik bio sam stalno naoruzan.

Mi smo na čadovima ONO i DSZ rasklapali pušku M 48. A u streljani smo pucali iz neke poluatomatske malokalibarske, ne znam model.
Bila sam najbolja na gađanju, ne u razredu, nego u generaciji. Još uvek imam zalepljenu tu metu iz streljane u mojoj sobi, u kući mojih roditelja.
Htela sam čak i da studiram ONO i DSZ. Odgovorio me zet, podoficir u JNA. Njegove kolege su taj fakultet masovno završavali, i zvali ga "mitraljeski kurs".
Moja cimerka iz doma, i drug iz razreda iz gimnazije su ga završili. Ona radi na carini, a on je DB. Prvi ispit koji sam položila na Filološkom bio je ONO i DSZ. To mi je bila prva i jedina desetka u indeksu, ako me pamćenje dobro služi.
Meni je to bila jedina devetka.dok su deca bila mala,ja njima,samo sam jednu devetku imala u indeksu!!! A oni,jao mama❤️
Posle sam morala da priznam da su vecina bile sestice....

bila sma do sume sa psom
duva u pm
mislila sam na kratko, a ona me odvukla na duze
isla sma kao po kazni
jos sam posla u obuci koju ne nosim na duzim pesacenjima
jedva sam cekala da se vratimo
muka je trajala punih sat vremena
na povratku, pri izlasku iz sume u civilizaciju izadjemo na stazu dvadesetam metara ispred neke dve zene
ne mogu da vam opisem koliko me je iritirao njihov glasan razgovor i ono o cemu su pricale
o nekom nevracenom kusuru od 25dinara
niti mogu brze da idem, niti mogu da sacekam da prodju jer me jos veca glasnost zbog blizine dodatno razdrazuje
vratila sam se iz setenje bez ikakvog benefita
i kali se samo razdrazila, to vidim po reakciji na dva psa koja smo susreli
mozda i zato sto je ona bila na povocu, a oni slobodno trcali
i sad razmisljam, ako popijem jos kafu, a treba mi, kakva li cu da budem

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back