Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ponekad pravim od sardine ali nisam bas odavno, mada mislim da je to na isti recept sve.
Skuvati belo meso pa ga ubaciti u secko, manju glavicu crnog luka, Čen belog, kasičicu senfa i kašiku majoneza, soli po ukusu, biber ako volite, pa sve dobro sjediniti u secku. Ako imaš svež peršun dodaj malo odozgo radi ukusa. To je to za svaku paštetu. Možeš i jednu šargarepu ako imaš kuvanu, ako je slatka (nije svaka). Prijatno.

Ubicu se😂
IMG_20200927_160830.jpg

Nemoj samo budi ok...evo moji došli posle 8 meseci iz PT za BD i ćerka plače, a sveki tamo kod kuće plače...kao da se neće videti ko zna koliko...a inače često kroz šalu kaže "muža dajem svekrvu ne dajem", retko ali dešava se
Тако ја волим баку мога сина. Што се мене тиче, шта год да се деси никада неће бити сама :)

kako pravite pilecu pastetu?
izgubila sam recept, nigde ga nema..
jednostavno pileće meso kuvano iz supe ili dinstano, može i pečeno, staviš u blender, dva tri tvrdo kuvana jajeta, kapar /ili može i jedan kiseli kornišon/, senf, majonez, začini po ukusu i muti do željene gustine :D

crni luk nikad ne stavljam jer ima puno vode u sebi i ocmolji celu paštetu

skuvano meso, ukusnija je od crvenog nego belog
beli luk, crni luk
so biber senf
kockica putera
supa u kojoj se kuvalo meso
neutralna pavlaka..sa njom samo doradjues teksturu na kraju, jer ona pastetu napravi svilenasto kremastom
sve osim te supe i neutralne pavlake
i luka
ja stavim meso, zumanjak kuvani, malo senfa, malo majoneze ako imam, kasiku milerama i maslaca, so, papar i malo persina svjezeg ako imam
umutim stapnim

sve osim te supe i neutralne pavlake
i luka
ja stavim meso, zumanjak kuvani, malo senfa, malo majoneze ako imam, kasiku milerama i maslaca, so, papar i malo persina svjezeg ako imam
umutim stapnim
Ово ми звучи најукусније, мада ја никада нисам правила паштету.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back