dive
Legenda
- Poruka
- 61.256
ne, sakati se autoitet roditeljda, samo sto se zaprao ne sakati autoritet roditelja nego odnos dete- roditelj evoluira u odnos odrastao - odrastao.
ja gledam kako moja sestra svom sinu ne moze nista da kaze za ispade koji su jako losi
jednostavno, tada kada je trebalo da zauzme cvrst stav nije bila dosledna i sad ima situaciju njegove kurcobolje za vrlo ozbiljne stvari - kad je bio poslednj vrlo ozbiljan ispad kojim je rasturio porodicu na svaki njen pokusaj da ga suoci sa losim sto je uradio reakcija je - boli me *****
ako je normalna i osoba koja svom detetu misli dobro u svakom smislu, pa i u tom da u odredjenoj fazi svog deteta otpusta kontrolne ``uzde`` jer je to dete sada sposobno za zrelo rasudjivanje kojim ce za sebe da bude sposobno da donese uvek najbolju odluku, roditelj u relaciji dete - roditelj uvek ostaje autoritet
do poslednjeg svog dana na ovoj planeti
ako dete ne vaspitavas usput, nego mu se posvecujes, uvek ces imati stav prema njemu da se odnosis prema osobi - manje ili vise odrasloj
jer ces od prvog dana dete uciti da ima svoja prava i trudices se da ih postujes, ali i da ima svoje obaveze koje ono treba da ispunjava
i onda problema nema
poremecen odnos nastane kad mu dozvolis samo da uzma svoje pravo, a oglusuje se na obaveze