Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne kapiram zasto bi neko ocekivao da mu kasirka pakuje stvari?

Pa dobro, po manjim prodavnicama one same i pakuju. Mogu da razumem što bi neko vodeći se tom logikom mislio da tako treba, ali po većim samoposlugama naravno ne treba. Sa toliko mušterija, ne može ona to da postigne. Po Amerikama u nekim prodavnicama imaju i dva radnika na kasi - jedan kuca, jedan pakuje.

Izuzimajući veliku kupovinu, za tipa 5000 dinara i to... kad odeš ovako u Maksi, kupiš nekoliko stvari, hek je da ne platiš dok ne spakuješ. Mene ne nervira to što čoveku treba i 15 minuta na kasi, sve dok kasirka nije krenula da otkucava moja sranja, a ja ne mogu da priđem dole od ovog prethodnog da pakujem. Jer onda dok ja spakujem, ona otkucala sledećeg i tako se pravi džumbus.

Zato prvo spakuješ pa platiš. Ljudi prave tu grešku često, ona im kaže račun, oni plate odmah, pa tek onda krenu da pakuju ili nastave da pakuju. Ovako sačekaš, taman nek i kasirka malo iskulira, a ako joj je frka često će i sama da ti pomogne sa pakovanjem. I tek onda joj platiš.

to ti samo mislis..tako ti deluje ali nije bas tako...kao i ono kad cekas ispred saltera i nerviras se sta ovaj ispred tebe radi pola sata a ti uvek sve zavrsis za minut dva a nisi ni svesna koliko se sama zadrzis na tom istom salteru :)
sve je stvar percepcije da li si akter ili posmatrac/cekac :)

često tačno...

meni se desilo u mt:s-u neubičajena situacija......da sam ja izašao iz poslovnce, otišao u drugu, sasvim drugog operatera, vratio se....znači "izgubio" sam red....reč nisam rekao, seo kao posednji u redu, ali su troje ljudi ispred mene rekli da sam ja na redu...ja reko, pa nisam bio tu, okej je ljudi...devojka koja tada bila prva, a ne bili ste pre mene..izvolte vi...ja kao, al ne žuri mi se okej je sve.... insistirala da ja sednem prvi....to je ono posao..biramo pakete, bla-bla...taje....ostao sam sigurno 20 min..i kad sam pogledao, ta devojka koja me je propustila bila je kod drugog službenika.... dok ja još nisam obavio posao.....sve može..... ako si prvi ili pre nekog u maeketu, kažem, ja sam sada na redu, ako je neko bolestan, zamoli, nema problema.. pustim čoveka...red je i piati ove duge iza tebe..... šta je problem uopšte.... ljudi su neurozni zbog x stvari koje namaju uopšte veze sa kupovinom, u najmanju ruku.... i najblaže rečeno...

Uvijek idem na samouslužne kase ako ih imaju. Imam osjecaćaj da tamo brže završim. Lidl koji mi je u blizini ima 20 samouslužnih kasa i 6 onih sa kasirkama.

Na njih idem samo kad imam par artikala u ručnoj korpi, niske su mi i zabole me leđa od tog savijenog položaja, pa još stalno pokreti levo desno. Za više od pune ručne korpe nisu dobre, bar ne ove kod nas. Možda su neke druge bolje.

Gde imaju te samouslužne kase kod nas, ja to nisam video uživo :lol:

U Merkatoru i Rodi samo njih koristim jer je manja guzva i za cas sam gotova. Jedino da uspori moze nesto bas lagano pa da vaga na koju spustas robu sporo odreaguje, onda moras da protreses kesu :lol:

A sto se pakovanja tice... Zamislite sada, kada vecina nosi torbe za kupovinu, kasirka ceka da joj ih damo pa nam pakuje u to... Sou :lol:

bljuvala sam vatru danas na poslu...ali ne na decu...na upravu...postali su gomila neradnika i bezveznjakovića...ič mi se više to ne dopada...:histericna:
i što mi više predlažemo pozitivnih promena,to oni teraju svoje...i onda smo mi krivi kad uleti prosvetna inspekcija i dobiju ćušku...:roll:
jbte,koliko moraš biti glup da ne prihhvatiš dobronameran savet kolega...:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back