Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Piši, Cico, piši.
Ne samo da te čitam, već kopiram tvoje umotvorine, kradem i ubacujem u dramske komade.
Za nekoliko meseci možeš da naplatiš svoja autorska prava.
Zvaću te na premijeru.:heart:

Potrebno je da i...

Ја сам то схватила као сарказам (да Трејси лепо пише)... али изгледа да сам погрешила... :confused:

Napravila sam kratku analizu kako sam shvatila, par postova iznad.

- - - - - - - - - -

Piši, Cico, piši.
Ne samo da te čitam, već kopiram tvoje umotvorine, kradem i ubacujem u dramske komade.
Za nekoliko meseci možeš da naplatiš svoja autorska prava.
Zvaću te na premijeru.:heart:

Danas mi nisi citao blog! Stigao novi i ovde na Krstarici.

- - - - - - - - - -

Ta žena ima svoje literarne majstorije.

Hvala, ali ja sam devojka.

Recenzije se slabo plaćaju.
Zašto bih to radio?

- - - - - - - - - -

Ако је тако, мени су промакле... По мени је једино добро од ње управо Девојка са бисерном минђушом, све остало се може прескочити...

Vidiš, za mene je novina njeno odslikavanje junaka i vizura istog događaja pod različitim uglovima.
Ne znam da li je iko pre nje umeo takvo kadriranje da izvede. Biće da je to njena originalna tvorevina.
Cenim i njen istraživački rad na istorijskog građi koju uzima kao okvir u koji stavlja pojedinca i njegovu ličnu dramu.

Recenzije se slabo plaćaju.
Zašto bih to radio?

- - - - - - - - - -

Vidiš, za mene je novina njeno odslikavanje junaka i vizura istog događaja pod različitim uglovima.
Ne znam da li je iko pre nje umeo takvo kadriranje da izvede. Biće da je to njena originalna tvorevina.
Cenim i njen istraživački rad na istorijskog građi koju uzima kao okvir u koji stavlja pojedinca i njegovu ličnu dramu.

Napisao si da pises, pa si stavio link.

Ne znam sta je u njenom dosadnom delu tako epohalno, pa svi moji postovi i teme su vrlo duboki.

Ja citam Jergovica ( Srda pjeva u sumrak na Duhove) i sta da kazem? Jergovic pise lepo, pismeno, ali
sve je to o cemu pise vec sto puta i napisano i procitano. Procitacu naravno knjigu, ali to ce biti i i poslednji
moj susret s njim.

Za Bozicni ( mozda i Novogodisnji) poklon spremam jedan genijalan prevod za ljubitelje i obozavaoce
Mišel Uelbeka, a kriticar je Knausgard koji vec u prvoj recenici svoje recenzije na dela Francuza (uglavnom
Pokoravanje i Elementarne cestice) kaze da ga uopste nije ni citao jer se ne usudjuje da ga cita
posto vec unapred zna da je Uelbek mnogo bolji knjizevnik od njega samog, ali mu ne smeta da u knjizevnom prilogu
nedeljnika Spiegel na tri ( ali tri novinske strane) pise o njemu. Prosto genijalno od Knausgarda.:heart:

- - - - - - - - - -

E da, da se strpite malo za prevod jer ovo dobih pre jedan sat. A nisam ni ja bas Brzi Gonzales:D

Дошла су последња времена... Ја интензивно читам поезију... :sad2:

Тренутно, Влати траве, Волта Витмена. Уместо својих импресија, навешћу Емерсонове речи које најсажетије описују ову збирку и најбоља су препорука: Ненадмашне ствари казане ненадмашно добро.

Meni se Srda nikako nije dopala. Jeste da on lepo piše, ali ono što piše meni ne prija. Nisu mi se svidele ni Dveri. Sa njima sam završila sa Jergovićem.

Meni su se Dvori dopale, ali sam i ja misljenja da je jedna njegova knjiga dovoljna.
Citala sam i neku knjigu u kojoj je samo dopisivanje sa Basarom, nije losa, ali su mi dovoljne
i Basarine kolumne. Nema zadnjih godina kod nas nekih znacajnih dela, a ni knjizevnika
pa se eto zadovoljavamo i malim. Doduse, ovo zadnjih godina traje bar dvadesetak godina.

Trenutno čitam Kradljivicu knjiga...

Nije da me nešto oduševljava, ali mi je zanimljiva...

Isti utisak imam...zanimljiva, ali ne baš remek-delo.

Čitam Vrbe, zbirku tri duže horor priče Aldžernona Blekvuda ( IP Orfelin, izašlo za Sajam knjiga - pohvaljujem ih zbog odličnoh hororičnog dizajna :worth: ). Prva po imenu Vendigo nije loša, baš onakva horor misterija kakvu ja volim. Naredna je Vrbe i važi za jednu od najboljih horor priča ispričanih ikada. Pa da vidimo!

Poslednja izmena:
Ja samo da kazem da me mrzi da prevodim recenziju koju je napisao Knausgard jer ni on (a nazalost ni ja) nije citao bilo koju
knjigu, a on objasnjava to tako sto on licno zna vec unapred da je Mišel Uelbek mnogo bolji knjizevnik od njega i onda na tri stranice
zapravo pise o drugom knjizevniku (Huysman), a koga takodje nije citao, ali glavni junak kod Uelbecka ima bas ovog autora kao
temu za svoj doktorski rad.

I tako, prilicno je sve zamrseno ili konfuzno, kome se kako svidja.
A ja, ja cu ga svakako citati jednog dana.

Meni Uelbek deluje kao vapaj čoveka u kriznim godinama, posle 399.- sam se primio, al ništa nije na mene ostavilo veći utisak....ni neki poseban, pf..

Eee, novo je kod nas...čitao sam u Kulturnom dodatnu Poltike, objavljen je jedan Kronenberg i 1 Pazolinijev roman, videću o čemu se radi (samo sam preleteo)

Isti utisak imam...zanimljiva, ali ne baš remek-delo.

Čitam Vrbe, zbirku tri duže horor priče Aldžernona Blekvuda ( IP Orfelin, izašlo za Sajam knjiga - pohvaljujem ih zbog odličnoh hororičnog dizajna :worth: ). Prva po imenu Vendigo nije loša, baš onakva horor misterija kakvu ja volim. Naredna je Vrbe i važi za jednu od najboljih horor priča ispričanih ikada. Pa da vidimo!

Ovo deluje zanimljivo. Hvala, gosn. Truman ( :

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back