Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Ne mozes reci pisac ne valja,pisanje je umetnost tako da ne postoji normativ ovo je dobro ovo ne valja.Sve je stvar ukusa.Kao i likovna umetnost,jedno platno nekome moze izazvati buru pozitivnih ili negativnih emocija,dok je neko na isto delo potpuno ravnodusan.Malo ga pretera sa negativnom kritikom Dostojevskog,on je pisac svog vremena,neko ga i danas razume i voli,neko ne.
Odvazi se i napisi i izdaj nesto svoje.Eto moja drugarica se odvazila i napisala svoju pricu,i divim joj se zbog toga.Nije za Nobelovu nagradu,ali njen rad i trud cenim.Mozda ce sazreti kao pisac i za zivota napisati delo koje ce zadiviti siru citalacku publiku,a mozda i ne.Veliki pisci su kao dragulji u moru sljunka zasvetli tek jedan.
Dobro je sto si se ispravila, ali moram da ti kazem, da kada MENI kazes da ja treba da nesto napisem jejedno veliko neznanje sa tvoje strane. Imam izdatih nekoliko mojih autobiografija, koje su bestseleri. To je istovremeno i jedan udzbenik ne samo za zivot, vec i za pisanje.
Pa sad,kad procitam svoj post priznajem da deluje kontradiktorno.Ne divim se svakoj napisanoj knjizi,samo zato sto je neko ulozio trud u njeno pisanje.Lepo rekoh u prvom postu,da sam subjektivna kada je rec o knjizi koju je napisala moja prijateljica,mada ne u toj meri da tvrdim da je za Nobela,ali nije ni skart!
Vreloj Cici,sam sugerisala da se oproba u pisanju sobzirom na njeno kritikovanje nekih svetski poznatih pisaca,pa bi ih na taj nacin mozda i prevazisla ili bi uvidela da to i nije tako lako!Rekoh takodje,da se u moru sljunka pronadje poneki dragulj,ali ni svaki dragulj se ne dopada bas svima.Otuda i moja konstatacija da u pisanju ne postoji jasna crta sta je dobro a sta ne.
Da, i ja sam to bas tako razumela, jer se njoj jednostavno ne svidja nista.
Meni se svidja kvalitetna literatura i to ljudi, koji prate moje pisanje na Forumu, znaju i sta je. Nisam ja kriva sto vi samo citate gluposti, pa moram da kazem da su to glupe knjige.
Odustajem od "Zlih duhova" Dostojevskog....od retko koje sam knjige odustao, ali ova je napisana tako kao da se vrti u krug, radnje nema, besmisleni i zamarajući dijalozi, itd., liči više na Beketov teatar apsurda nego na roman.
Takve su sve njegove knjige. I sada sta drugo da kazete nego: "Hvala ti, Cico!"

Ali neću se ljutiti ako ti se ne svidi, nije se svidela ni mojoj drugarici Lamar, pa ništa