.apsolut
Ističe se
- Poruka
- 2.848
Avanture Gordona Pima - E. A. Po
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po meni jedan od najboljih pisaca drama, a i filmovi pravljeni po njegovim dramama su vrhunac kinematografije, ali i pozorista, naravno.
Tramvaj nazvan zelja, Staklena menazerija, Tetovirana ruza, sve su to remek dela Tenesi Vilijamsa.
Da,ali Dzordz Bernard Sho je ipak malo bolji....![]()
I Male lisice Lilijan Helman su južnjačka priča...Ja ne bih znala kako da ih uporedim, potpuno su drugačiji.
Blanš je divan likI Male lisice Lilijan Helman su južnjačka priča...
Za čitanje je dobar i Judžin O'Nil. Dugo ga nisam čitala, ali sećam se da mi se svidela Čežnja pod brestovima, kao i Dugo putovanje u noć.

Prekinula sam citanje poslednje knjige.
Jednostavno me smorila. Nakon sjajnog pocetka, vrtoglavi pad u neke trivijalnosti, ali valjda je hteo da pokaze da je i to zivot...
Ne mogu. Mozda joj dam sansu kad prodju ove vrucine.
Cita mi se Agata, ili neki dobar medicinski ili psiho roman.
Ja se patim sa Tišinom u okotobru. Sad mi je jasno zašto si je i ti razvukla. Možda ju je ipak trebalo čitati u oktobru. Nije da mi se ne svidja, ali tako je na momente spora i uspavljujuća. I nema onu neku nit da te vuče da nastaviš. Mogu da prekinem kad hoću i da nastavim, kao da ništa nisam prekinula. Počela je dosadno, pa je u jednom momentu bila zanimljiva, sad oko polovine opet smaraaaaa. A baš sam htela brzo da je pročitam. A pošto nisam otišla na plažu gde samo ležim i čitam, kod kuće uvek ima nešto drugo da se radi, pa ništa od čitanja.
A, moj komentar?
) negde cemo se vec i "sresti"
Pa nije mi se dopala, iskreno da kazem, ta ``Tisina u oktobru``, mada je mnogo hvaljena. Radnja je zaista raaazvucena do bola, stalno sam je prekidala i davala joj sansu, jednostavno nije mi isla, ali sam je procitala do kraja. Nisam ja u tom fazonu i za takve knjige bez dijaloga, sa opservacijama itd., priznajem da nisam...
Mislim da ne bi bilo drugacije i da sam cekala i citala je u oktobru.
Ja se patim sa Tišinom u okotobru. Sad mi je jasno zašto si je i ti razvukla. Možda ju je ipak trebalo čitati u oktobru. Nije da mi se ne svidja, ali tako je na momente spora i uspavljujuća. I nema onu neku nit da te vuče da nastaviš. Mogu da prekinem kad hoću i da nastavim, kao da ništa nisam prekinula. Počela je dosadno, pa je u jednom momentu bila zanimljiva, sad oko polovine opet smaraaaaa. A baš sam htela brzo da je pročitam. A pošto nisam otišla na plažu gde samo ležim i čitam, kod kuće uvek ima nešto drugo da se radi, pa ništa od čitanja.
Pa nije mi se dopala, iskreno da kazem, ta ``Tisina u oktobru``, mada je mnogo hvaljena. Radnja je zaista raaazvucena do bola, stalno sam je prekidala i davala joj sansu, jednostavno nije mi isla, ali sam je procitala do kraja. Nisam ja u tom fazonu i za takve knjige bez dijaloga, sa opservacijama itd., priznajem da nisam...
Mislim da ne bi bilo drugacije i da sam cekala i citala je u oktobru.

Gresiti je ljudski,ali je osecaj bozanski...Pleonazam.
Pih, baš bezveze za jednog Danca
Čitala sam nedavno Luku tog istog pisca koja me nije fascinirala, ali sam, kao, rešila da mu dam i drugu šansu, budući da svi kažu da mu je Tišina bolja.
Sad ću da ga potisnem na dno spiska.
(Luka nije dosadna ni sekunde, ali je ... ako dozvolite da dam komentar na svoj način - tupasta, brate mili.)
Avanture Gordona Pima - E. A. Po

Pa kako bre da te komentarisem kada ti se nista nikada ne svidja. Sve je tebi prosecno,dosadno,vec vidjeno,procitano.
Nekada pomislim da to sve i namerno radis.
Nego ajde, mlade smo ( narocito ja) negde cemo se vec i "sresti"
![]()
Neki pisci i knjige su prosto izvikani. Ishvalila ih neka (možda potkupljena) kritika, a posle niko ništa protiv toga nije smeo da kaže. Kao i filmovi. Evo upravo na 1. programu ide film Ni tamo, ni ovde. Toliko hvaljen, dobio silne nagrade, a meni je dosadan i razvučen do bola. Ne znam šta će biti do kraja, ako uopšte budem mogla da izdržim.
Izvinjavam se što pišem o tome na ovoj temi, ali prosto mi se nametnulo poredjenje.
To ja stalno objasnjavam. Tako je komunizam gurao Tolstoja i Dostojevskog, iako su oni prosecni pisci. JA kada kazem da ta dva pisca ne valjaju, odmah se ospe bujica malicioznih komentara. JA nikoga ne vredjam, samo kazem svoje misljenje, ali su tako losi, komunisticki, ruski pisci ovde ostavili trag da se prema njima odnosi, kao prema svetim kravama.
Ne mozes reci pisac ne valja,pisanje je umetnost tako da ne postoji normativ ovo je dobro ovo ne valja.Sve je stvar ukusa.Kao i likovna umetnost,jedno platno nekome moze izazvati buru pozitivnih ili negativnih emocija,dok je neko na isto delo potpuno ravnodusan.Malo ga pretera sa negativnom kritikom Dostojevskog,on je pisac svog vremena,neko ga i danas razume i voli,neko ne.
Odvazi se i napisi i izdaj nesto svoje.Eto moja drugarica se odvazila i napisala svoju pricu,i divim joj se zbog toga.Nije za Nobelovu nagradu,ali njen rad i trud cenim.Mozda ce sazreti kao pisac i za zivota napisati delo koje ce zadiviti siru citalacku publiku,a mozda i ne.Veliki pisci su kao dragulji u moru sljunka zasvetli tek jedan.
To ja stalno objasnjavam. Tako je komunizam gurao Tolstoja i Dostojevskog, iako su oni prosecni pisci. JA kada kazem da ta dva pisca ne valjaju, odmah se ospe bujica malicioznih komentara. JA nikoga ne vredjam, samo kazem svoje misljenje, ali su tako losi, komunisticki, ruski pisci ovde ostavili trag da se prema njima odnosi, kao prema svetim kravama.
to mi nikada nece biti jasno. Naginjao je malo pedofliji, voleo je mladje devojcice, mozda ima veze saPa sad,kad procitam svoj post priznajem da deluje kontradiktorno.Ne divim se svakoj napisanoj knjizi,samo zato sto je neko ulozio trud u njeno pisanje.Lepo rekoh u prvom postu,da sam subjektivna kada je rec o knjizi koju je napisala moja prijateljica,mada ne u toj meri da tvrdim da je za Nobela,ali nije ni skart!Ovo što si napisala je contradictio in adjecto.
Ako je sve stvar ukusa, ako se ne može reći da pisac ne valja, na osnovu čega tvrdiš da to što je ta tvoja drugarica napisala nije za Nobelovu nagradu? Zapravo, na osnovu čega dodjeljuju bilo kakvu književnu nagradu, ako ne postoje objektivna mjerila?
Nije sve stvar ukusa!
Istina je da književnost nije skok u dalj, pa da imamo sasvim egzaktne repere, ali ne možemo ni priznati svakoga za pisca samo zato što je bio dovoljno uporan da napiše knjigu. Postoje stilski promašaji, postoje estetske neusklađenosti, postoje, uostalom, neoriginalnost i plagijatorstvo i još stotinu grešaka koje kritika u knjizi može sasvim jasno detektovati i tako razdvojiti bezvrijedne od vrijednih pisaca.
Ne treba čitalac imati bogobojažljivo poštovanje prema nekome samo što je napisao nekakvu, bilo kakvu, knjigu! Slabe treba kritikovati i odbaciti. Besramne i bezobrazne među njima treba ismijati! Literarni pokušaj nekog netalentovanog pisca nije ništa vredniji od tragikomične muzičke interpretacijena u nekoj TV emisiji tipa Tražimo novu zvezdu.

Vreloj Cici,sam sugerisala da se oproba u pisanju sobzirom na njeno kritikovanje nekih svetski poznatih pisaca,pa bi ih na taj nacin mozda i prevazisla ili bi uvidela da to i nije tako lako!Rekoh takodje,da se u moru sljunka pronadje poneki dragulj,ali ni svaki dragulj se ne dopada bas svima.Otuda i moja konstatacija da u pisanju ne postoji jasna crta sta je dobro a sta ne.
Odustajem od "Zlih duhova" Dostojevskog....od retko koje sam knjige odustao, ali ova je napisana tako kao da se vrti u krug, radnje nema, besmisleni i zamarajući dijalozi, itd., liči više na Beketov teatar apsurda nego na roman.
Počinjem od Markesa "Sto godina samoće"
Ali neću se ljutiti ako ti se ne svidi, nije se svidela ni mojoj drugarici Lamar, pa ništa