Šta treba poneti u vojsku?

imao sam ja takve, pravili probleme samo da ne bi isli da rade nesto, i vidim ih leze u zatvoru, cizme bez pertli, jedan Bg trazi walkman od mene da slusa i jos me pita da im poklonim...kad odlazim iz vojske, posto su oni morali jos da ostanu ko zna koliko.

Sve je to stvar da ih psihicki rasture...
Ako vide da se vojnik savija, vojnik i ne primeti da su ga ostavili na miru i da su ga savijali...
To je za vojnika normalno ,
Ja sam imao u jednoj kasarni 100 vojnika, od toga 90 cinkarosa....potpuno nepotrebno , ali je pristup vojske bio da od svakog naprave cinkarose...ili poslusnike koji su bez integriteta...to sam video i u ostalim kasarnama, iako su sve ili vecina bile kao ladovina, ali to je povrsina..
Ja sam bas obisao puno kasarni kao tehnicko lice, strucan kadar , pa sam bio u prilici da vidim da je opsti pristup balkanska indoktrinacija, ne politicka, kako se obicno misli , nego balkanska...da osete da si spreman da budes srpska jajara, onda dobijes koja si kategorija jajare....I onda hladis jaja, ali do tada si dezurni za podhebavanje..

Samo kao da niko to ne primecuje...o tome se ne govori....
Isto kao sto zene ne govore o tome sta zene rade...

Ok kod nas...ali recimo u inostranstvu gde se meša već ko je muško, žensko, šta god?

Mada i žene idu u vojsku negde...viđala sam da nose punđu i puno gela na kosi.
Sve vojske imaju neko "Pravilo sluzbe" gde je definisano dokle si na duznosti, i kada mozes skinuti neke delove uniforme. U izraelskoj armiji (IDF), devojke mogu biti u civilu posle 5 popodne, u okviru vojnog logora, ako nisu na duznosti.Kosu mogu da nose , i uredjuju kako zele, ne mogu imati nausnice, i prstenove u nosu.Mogu nositi pantalone, ili suknju, prema vlastitoj zelji.Isto vazi za americku armiju

Мени су највише значиле ризле током основне обуке.
Моји су ми слали паковања дувана са ризлама па сам скривао чај из мензе и ваљао џоинте и продавао и трамповао са сељачићима који се нису разумели.
После на станицама дужности је било свега.

Мени су највише значиле ризле током основне обуке.
Моји су ми слали паковања дувана са ризлама па сам скривао чај из мензе и ваљао џоинте и продавао и трамповао са сељачићима који се нису разумели.
После на станицама дужности је било свега.
U kasarni sam video ubedljivo najveću koncetraciju duvača i tabletomana na jednom mestu a odrastao sam u Beogradu devedesetih i početkom 2000 na rejvu.
To valjda dovoljno govori :lol:

Zato mi smešno uvek bude kada pričaju o "učenju redu", ali hajde neka im...:lol:

U kasarni sam video ubedljivo najveću koncetraciju duvača i tabletomana na jednom mestu a odrastao sam u Beogradu devedesetih i početkom 2000 na rejvu.
To valjda dovoljno govori :lol:

Zato mi smešno uvek bude kada pričaju o "učenju redu", ali hajde neka im...:lol:

Ово је било у Сан Дијегу '76е, после основне у поморску авијацију али и ако смо били сматрани хипијски и стоунерски род итекако смо се научили реда и међусобно га одржавали што се дужности и рада тиче јер смо се довољно нагледали филмова и наслушали прича о несрећним случајевима на бродовима и око летелица.

Било је више занатлијски понос и другарска одговорност што је више одлика морнарице него индоктринирани фазон код осталих.

На дужности у одељењу за инспекције и припремања за лет било је око десет посто каубојских пијандура и око 90 стоунера/пијандура, а приближно и у техничким одељењима, а били смо две године за редом нај безбеднији сквадрон и ако је била јединица за основну обуку на млазним са сталним радом око летова од по пола сата-сат тако да би свако био одговоран за барем осам полетања и толико прихватања по смени.

Ту није било забушавања али било је зајебавања неких официра педера, и инструктора и ученика, поготово маринаца (заједничка команда од основне летачке кроз други степен млазног) јер смо имали ауторитет забране употребе авиона и одговорност једино према команданту тако да смо понекада после све припреме проналазили "грешке" али чешће би их терали на нагло кочење да им се мозак преврне па би "покупили" спајалицу или чачкалицу и слично које смо увек држали у џеповима.

Било је свега и свачега што се дисциплине и униформе тиче али нам је самима убрзо стало до радног реда и у том смислу смо брзо сазревали.

Poslednja izmena:
Pegla postoji u vojsci, to je tvoja ruka....pa se snalazi ...
Rukavice dobijes, ne mora da nosis svoje...
Kupace gace...pa nije da se nisam kupao u gasnoj komori , jesam, ne secam se gde ali jesam 3 puta, , neka kasarna , brate puste vas 30 i ukljuci tajmer 5minuta, 2 minuta toplija voda...i to je sve...i odmah napolje...ne secam se gde je bilo ali je atmosfera bas kao u konc logoru, mada samo kupanje je ok...
Inace sam imao tush kabine bez vrata, to je neki standard u vojsci, ima gde se i ne secam kakva su kupatila...zaboravi covek na tako nebitne stvari , a glava mu je stalno u torbi...
Bitnije ti da ne budes budala pa sebi napravis losim secenjem zanoktice, urasle nokte , prist na licu od brijanja...jer isto satorsko krilo koje koristis sebi na lice si juce koristio da skupljas lisce...prljavo do bola, i sad ako nisi sveze obrijan, jos moze da prodje bez bubuljica, ali ako se to jutro brijes, a ides sa satorksim na vezbu ili teren, ebo si jeza, lice ode u 3 pm...

Ali to su nebitne fore, bitne su kako se leciti kad imas temperaturu, kako izdrzati debele minuse na strazi , kako da ti ne puca koza kad si 6h u nekom snegu i vezbas rastavljanje i sastavljanje AP, sve isposecene ruke, oruzjem, minama, federima,
Kako proceniti koliko je tezak vojni sanduk da ne izazoves sebi diskus kicme...ili kilu...
Sve je to bitnije, nego da li ces imati gnojave korene kose ili lica...

Ali pomaze ako si krivinar....pomaze ako znas sutra teren da se obrijes uvece i jedva prolazis test brijanja ujutro....nekad ne prodjes, ebiga, vrati te...mene vracali mislim 5 puta, svaki put pred satorsko krilo ja izbegavam brijanje, tako sto se uvece obrijem...verujmi da se isplati da kazes strazi da te probudi u 3 h da se obrijes i odes da nastavis da spavas...

5minuta, al si ebac svaki izlazak u grad...

Jesam seljak, al nisam nikad čuo ni video.

To možda vaše BG picajzle migriraju
E pa da znas, picajzle se cesto nalaze kod dece ebaca i na trepavicama...deca imaju upalu kapaka, lekari opste prakse znaju to po selima je cesto....ne kazu seljacima sta je, ali deca se obrisu istim peskirom kojim i mama i tata i prenesu picajzle sebi na obrve i trepavice....
Decu svrbi i cesu pa naprave kao da je upala kapka, a ustvari bude picajzle...
Nije retka stvar uopste, narocito ta kombinacija dete otkriva picajzle kod roditelja...posto roditelji mogu to da kao i sugu nose godinama, ceskaju se ali i redovno manje vise kupaju..
Suga takodje trpi da bude hronicna...mnogo ljudi ima sugu a da ne zna da je ima...

E pa da znas, picajzle se cesto nalaze kod dece ebaca i na trepavicama...deca imaju upalu kapaka, lekari opste prakse znaju to po selima je cesto....ne kazu seljacima sta je, ali deca se obrisu istim peskirom kojim i mama i tata i prenesu picajzle sebi na obrve i trepavice....
Decu svrbi i cesu pa naprave kao da je upala kapka, a ustvari bude picajzle...
Nije retka stvar uopste, narocito ta kombinacija dete otkriva picajzle kod roditelja...posto roditelji mogu to da kao i sugu nose godinama, ceskaju se ali i redovno manje vise kupaju..
Suga takodje trpi da bude hronicna...mnogo ljudi ima sugu a da ne zna da je ima...
Qq.
To kod mene u selu nema.

Znači u vojsku poneti prašak protiv vašiju.
Korisno.
I Pavlovićevu mast, isto korisno

Ne verujem da nema, ima po svim selima, i na jugu je isto , znam iz prakse, pricaju mi lekarke opste prakse , kad ih pitam konkretno...

Ovako zaborave, jer je uobicajeno...
Isto kao sto svi mi znamo da ako zena fasuje neku polnu bolest a udata, da u vecini slucajeva ne kaze muzu..kako ce..
Nekad lekari opste prakse zahtevaju da dodju oba supruznika, a nekad puste da musko bez simptoma boluje dugo , sto nije pametno za plodnost muza...
Ali kako ce da mu kaze, kakve su budale muzevi , mozda je i ubije...

To cak i ja mislim , jer stvarno na balkanu budala ima na pretek..
Zato mu sleduje bolovanje a da ne zna da je bolestan...i ako je to u pocetku braka, posle moze i jalov da bude....cena te ostrascenosti i ludila kod muskaraca..

Evo pade mi na pamet selo kod Leskovca, i sad mladic, koji nije narkoman, a ebao samo tri devojke iz sela, dobije sidu....al koje tri....
celo selo se usralo , bas celo....
A decko ubo seks mozda 10 puta u zivotu i bingo , posrecilo mu se...
Ne znam kraj te price, jedna od te tri....ali znam da je haos bio u selu....
Ne zbog njih , nego sto je celo selo ebavalo te tri.....

Zenska koja je iz tog sela, totalno nepovezana, opet je imala seks sa jednim seljaninom , svojim skolskim....i otud ja znam...prica je bila da bi mi odlozili seks dok se ona i ja ne testiramo...

Ti si neki seljak, pa picajzle su i na obrvama....nikad nisi cuo ni video....?

Невезано за те могуће по обрвама ја на форуму ни од свих аутошовиниста и разних паћеника годинама на разним темама нисам видео гору пицајзлу и мргуда
од тебе, јел се икад у животу нашалиш и насмејеш или ти је то болно?
Калвинишче ли си?

Back