Plutarh
Gost
- Poruka
- 2.359
Ili u cemu se razlikuju zivotinje od ljudi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da se uzdigne iznad ega, podigne nivo svoje svesnosti

Ali zasto da se uzdigne iznad svog ega? Podizanje nivoa sopstvene svesnosti je drugo pitanje, i kod ljudi iskljcivo zavisi od tehnologije i tehnoloskog progresa, odnosno od razumevanja prirode stvari oko nas. A ono sto pokrece tehnoloski, pa uopste i bilo kakav progres je bas coveciji ego, po meni. Ukoliko covek nema konkurencije, ukoliko ne zeli da bude bolji od nekog drugog, da bude najbolji, on nema motiva ni za sopstveni progres, a kamo li za progres celog covecanstva. Koliko god to surovo zvucalo, medjusobna konkurencija i grubo drustvo koje od nas trazi maksimum je najoptimalnije konstruisano (bar za sad) po pitanju dostizanja napretka. Natcovek, po Niceu, treba da uziva u tome da manipulise ljudima, i, da se otarasi etickih i moralnih stavki koje je utrvdio u temelje covecanstva "obican" covek, u svrhu kontrolisanja natcoveka. Nice jeste mnogo osporavan i kritikovan, i koriscen u osnovi nacisticke ideologije, sto svakako ne podrzavam, ali je delimicno bio u pravu. Za razliku od nacista, koji su sebe smtrali superiornim, ja nadljudima smatram one koji danas "vladaju iz senke". I to na one korporacijske gigante, koji u velikim svecanim prostorijama, za dugim stolom (kao u filmovima), donose odluke koje uticu na siroke mase ljudi. Jer zbog njihovih interesa se ratuje svugde po svetu, osigurava nafta, otvaraju trzista i tome slicno. Jer da nije njih, koji us takav rezim uspostavili, mi se nebismo grabili za prosek, ocene, fakultete, znanje, praksu i toga ostalog, jer i mi sami zelimo nas uspeh vise nego tudj, a uspeti znaci "meterijalno se situirati", tj naci poso, stan, visoko drustvo, sto pruzaju jake firme onim "genijima" koji iskoce iz mase.
Tako da mi, vodjeni svojom zeljom za uspehom, pravimo konkurenciju gomili drugih, i stvaraju se izuzetni pojedinci, koji bivaju okupirani od strane manipulatora, a ovi ostali rade na izdrzavanju izuzetnih. Greska onih nacista je u tome, i zato ih svi mrzimo, je u tome sto su oni sve to radili usiljeno. Natcovek se ne postaje, nego se radja, i od samog pocetka on ne veruje u moral ovoga sveta, jer njemu zivot pojedinca nije bitan, a etika drugacija i za njega je dobro ono sto je njemu zabavno, a to je manipulacija, a nama kao masi ljudi, ovaca, treba neki gazda da prosperiramo; tako da, Natcovek, u smislu u kom sam probao ukratko da objasnim, je izuzetno vazan za covecanstvo, a zivot pojedinca je samo statistika. Sto se nas obicnih tice, mi moramo da nadjemo nacin da se uklopimo u sve to i budemo srecni, jer to nam je jedina nada i jedini motiv (ako je sve ovo tacno i ispravno).
Mada sve ovo je samo moje misljenje, ako neko misli da nesto ne valja neka me opravi, mozda mozemo nesto lepse da smislimo, ovako forumaski....
Komšija,dobrodošao...Ali zasto da se uzdigne iznad svog ega? Podizanje nivoa sopstvene svesnosti je drugo pitanje, i kod ljudi iskljcivo zavisi od tehnologije i tehnoloskog progresa, odnosno od razumevanja prirode stvari oko nas. A ono sto pokrece tehnoloski, pa uopste i bilo kakav progres je bas coveciji ego, po meni. Ukoliko covek nema konkurencije, ukoliko ne zeli da bude bolji od nekog drugog, da bude najbolji, on nema motiva ni za sopstveni progres, a kamo li za progres celog covecanstva. Koliko god to surovo zvucalo, medjusobna konkurencija i grubo drustvo koje od nas trazi maksimum je najoptimalnije konstruisano (bar za sad) po pitanju dostizanja napretka. Natcovek, po Niceu, treba da uziva u tome da manipulise ljudima, i, da se otarasi etickih i moralnih stavki koje je utrvdio u temelje covecanstva "obican" covek, u svrhu kontrolisanja natcoveka. Nice jeste mnogo osporavan i kritikovan, i koriscen u osnovi nacisticke ideologije, sto svakako ne podrzavam, ali je delimicno bio u pravu. Za razliku od nacista, koji su sebe smtrali superiornim, ja nadljudima smatram one koji danas "vladaju iz senke". I to na one korporacijske gigante, koji u velikim svecanim prostorijama, za dugim stolom (kao u filmovima), donose odluke koje uticu na siroke mase ljudi. Jer zbog njihovih interesa se ratuje svugde po svetu, osigurava nafta, otvaraju trzista i tome slicno. Jer da nije njih, koji us takav rezim uspostavili, mi se nebismo grabili za prosek, ocene, fakultete, znanje, praksu i toga ostalog, jer i mi sami zelimo nas uspeh vise nego tudj, a uspeti znaci "meterijalno se situirati", tj naci poso, stan, visoko drustvo, sto pruzaju jake firme onim "genijima" koji iskoce iz mase.
Tako da mi, vodjeni svojom zeljom za uspehom, pravimo konkurenciju gomili drugih, i stvaraju se izuzetni pojedinci, koji bivaju okupirani od strane manipulatora, a ovi ostali rade na izdrzavanju izuzetnih. Greska onih nacista je u tome, i zato ih svi mrzimo, je u tome sto su oni sve to radili usiljeno. Natcovek se ne postaje, nego se radja, i od samog pocetka on ne veruje u moral ovoga sveta, jer njemu zivot pojedinca nije bitan, a etika drugacija i za njega je dobro ono sto je njemu zabavno, a to je manipulacija, a nama kao masi ljudi, ovaca, treba neki gazda da prosperiramo; tako da, Natcovek, u smislu u kom sam probao ukratko da objasnim, je izuzetno vazan za covecanstvo, a zivot pojedinca je samo statistika. Sto se nas obicnih tice, mi moramo da nadjemo nacin da se uklopimo u sve to i budemo srecni, jer to nam je jedina nada i jedini motiv (ako je sve ovo tacno i ispravno).
Mada sve ovo je samo moje misljenje, ako neko misli da nesto ne valja neka me opravi, mozda mozemo nesto lepse da smislimo, ovako forumaski....
Sta treba dodati ili uvecati kod covjeka da bi on stvorio nadcovjeka?

da se uzdigne iznad ega, podigne nivo svoje svesnosti
---- ako nadčoveka zamišljamo kao samosvesno biće , onda mora da ima ličnost -- a samim tim i strukturu ličnosti .. ne vidim šta fali egu ako je ličnost zdrava .... onda je i on predpostavljam zdrav i funkcioniše u realnom svetu zadovoljavajuće ...
Primereniji od pitanja -sigurno!ne znam da li bi moj odgovor bio primeren.![]()
![]()

Primereniji od pitanja -sigurno!![]()
Nikog ja na ovom svetu ne mrzim.Tebe i ne poznajem,ali ću te podržati.Ipak,ako ne poštuješ izuzetnu Zlozi-budi spreman na moju gnjavažu koja nije zlonamerna-osim ako naiđe šleper...coviax je tipicni hriscanin. Svugdje se uvuce i pretvara kao da je dostojan toga. To se zove hriscanin. Ako laze koza, ne laze mrznja.