Šta treba da znaš kada putuješ u strane zemlje

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
102.039
Vrlo je bitno poznavati kulturu i zakone zemlje u koju putuješ.

Recimo, u Hong Kongu su skoro izglasali zakon da moraš da otključaš telefon ako ti vlast to traži i plus možeš da odležiš godinu dana u zatvoru i da platiš kaznu od12 hiljada dolara. Važi i za turiste.

1774809620473.png

U Parizu Parižanin, u Rimu Rimljanin, u Beču Bečlija...
Gledaj kako oni, pa tako i ti.
Nije svet tako opasno mesto kako nam ga predstavljaju. To posesivne mame drže uz suknju, da slučajno negde ne mrdne, a ima... ima toliko lepote u tom svetu.
Uostalom, svako nađe ono po šta je pošao-ja tražim lepotu i fine ljude. Nalazim i dalje, ma koliko malih bara sa mnogo krokodila.

To je zato što hoćemo da nam i ovde bude Beč pa se unapred Bečimo
Ne, nego Srbi sve znaju bolje od onih tamo. Mi hrvujemo bolje od Hrvata, albanujemo bolje od Albanaca, bečimo se bolje od Bečlija, amerujemo bolje od svih tamo...
Volimo da se ističemo svuda i u svemu.
Kao, npr. ja nekom prilikom, istakoh se na času srpskog jezika tako da me je profesorka prvu i jedinu isterala sa časa. Bolelo je uvo gde ću, a i mene.
Zasednem kao gospođa u kafić, zapalim Memfis i torokam sa konobaricom sve do kraja školske smene. To mi je bila razredna, a reče:"I ne vraćaj se!"
Sutradan mi je opravdala izostanke. Da se ne vraćam? Pa, tetka (rod smo), samo to mi reci!
Inače, podmlađivala sam je da joj bude ugodno, ustvari mi je baba. RIP, bila je to wamp žena!

Poslednja izmena:
Vrlo je bitno poznavati kulturu i zakone zemlje u koju putuješ.

Recimo, u Hong Kongu su skoro izglasali zakon da moraš da otključaš telefon ako ti vlast to traži i plus možeš da odležiš godinu dana u zatvoru i da platiš kaznu od12 hiljada dolara. Važi i za turiste.

Pogledajte prilog 1879134
Bitno je da ne djeluses nesigurno ,ne nosis skupe stvari i da se pristojno ponasas to je to.

Back