Šta to žene (dame) ne rade? (nikad)

Ovo sve odgovori sto se citnulo po romanima i videlo po filmovima gde dama sa sesiricem ide po nekoj livadi po suncu i slika ljubav dok govori francuski nemacki italijanski ruski. I onda joj pridje neki neocesljani podoficir pod gasom i uputi polumasni kompliment, a ona ce: hau dea ju.
nastavi nastavi .... ubaci i klavir

Ne, to su odmerene žene koje ne izazivaju pažnju po svaku cenu.
Управо то. Али по мени то је неки облик пасивног изазивања пажње јер колико год дамски жена да се обуче, ако је лепа и згодна, довољно је да се појави и да привуче пажњу можда и више него нека која се облачи провокативно јер моћ је у маштању, а ако није све откривено већ само фрагменти онда машта доминира али оно што је сигурно је то да овакве жене изазивају веће поштовање....бар на први поглед под условом да се не сазна свашта нешто :mrgreen:

https://www.instagram.com/boni_m_official/p/C64XbK0CRZU/?img_index=10

"Dame" ne postoje, kao ni "džentlmeni". Obično foliranje. Izigravanje elokventnosti, pristojnosti, istančanog ukusa za umetnost, nošenje odela i haljina koje odaju utisak otmenosti. Na takve stvari se loži sitna buržoazija.

Nazalost tu si potpuno u pravu. Nema vise ni dama, ni dzentlmena.

Tolika je sirovinizacija i balvanizacija u drustvu da se bilo kakve 'druge' osobine (a kamoli vrednosti) osim tih i ne prepoznaju, a tek da se cene, postuju ili nauce !?!

I to onako siroko primenljivo uzduz i popreko. Drustvo besprizornih.

Nazalost.

Ko to ne moze ili ne zeli da podnese moze da bira neko drugo mesto. To je sto je, ovde je i tako je - demokratski!

Nazalost tu si potpuno u pravu. Nema vise ni dama, ni dzentlmena.

Tolika je sirovinizacija i balvanizacija u drustvu da se bilo kakve 'druge' osobine (a kamoli vrednosti) osim tih i ne prepoznaju, a tek da se cene, postuju ili nauce !?!

I to onako siroko primenljivo uzduz i popreko. Drustvo besprizornih.

Nazalost.

Ko to ne moze ili ne zeli da podnese moze da bira neko drugo mesto. To je sto je, ovde je i tako je - demokratski!
Mislis da visoka i izolovana od raje klasa unapredjuje kulturu na neki nacin u drustvu?

Управо то. Али по мени то је неки облик пасивног изазивања пажње јер колико год дамски жена да се обуче, ако је лепа и згодна, довољно је да се појави и да привуче пажњу можда и више него нека која се облачи провокативно јер моћ је у маштању, а ако није све откривено већ само фрагменти онда машта доминира али оно што је сигурно је то да овакве жене изазивају веће поштовање....бар на први поглед под условом да се не сазна свашта нешто :mrgreen:

https://www.instagram.com/boni_m_official/p/C64XbK0CRZU/?img_index=10
Zato ona i jeste dama ;) zagolica samo maštu i to ne sa nekim skrivenim ciljem.

Mislis da visoka i izolovana od raje klasa unapredjuje kulturu na neki nacin u drustvu?

ako raja ima prizor, vise nije besprizorna, to se uci - provereno

ovde je i 'visoka' klasa besprizorna tako da nista ne dodaje nit oduzima, a kamoli unapredjuje. I to cini se poodavno. Na svu srecu, pa nisam morao da gledam sve epizode serijskog programa.

Kultura se zeli i uci, a time i ceni i onda ima vrednost.

To sto je sve to totalno nevidiljivo za balvanizovane primerke to je sasvim normalno iz njihove tacke gledista.

Poslednja izmena:
ako raja ima prizor, vise nije besprizorna, to se uci - provereno

ovde je i 'visoka' klasa besprizorna tako da nista ne dodaje nit oduzima, a kamoli unapredjuje. I to cini se poodavno. Na svu srecu, pa nisam morao da gledam sve epizode.

Kultura se zeli i uci, a time i ceni i onda ima vrednost.

To sto je sve to totalno nevidiljivo za balvanizovane primerke to je sasvim normalno iz njihove tacke gledista.
Nesto mi to ne pije vodu.
Jednostavno jer si kroz vecinu istorije imao upravo to. A sto se vise brise klasna razlika to vise napreduje svet. I kultura se vozdize.
Ako mislis na nasu sredinu? Takodje. Balvanizacija se pojavila upravo pojavom klasne razlike 90 ih. Prvo su to bili divljosi s parama a sad ti to vec prelaze u nekakve dame i djentlmene.

Nesto mi to ne pije vodu.
Jednostavno jer si kroz vecinu istorije imao upravo to. A sto se vise brise klasna razlika to vise napreduje svet. I kultura se vozdize.
Ako mislis na nasu sredinu? Takodje. Balvanizacija se pojavila upravo pojavom klasne razlike 90 ih. Prvo su to bili divljosi s parama a sad ti to vec prelaze u nekakve dame i djentlmene.

To ne prelazi u (D&G) u istog generaciji, mozda tek u trecoj.
To se radja i vaspitava.
Klasna razlika nikad nije bila prepreka za dobro vaspitanje.

(ako vec moram sve da nacrtam)

Pa i nije, ili sticem pogresan utisak da branis klasnu razliku?
Ti pricas o klasnoj razlici, ne ja (to je sasvim druga vrsta problema - totalno van ove teme). Meni su odavno jasni odnosi u drustvu, i to ne samo kod nas.

Ajd da pokusam da pojasnim pre no sto dignem ruke o cemu je ovde rec, posto insinuacije ocigledno ne rade:

Senzibilitet i sofistikacija se ne sticu pripadanjem klasi, to je sposobnost koja se razvija ili ne (u zavisnosti od stepena uticaja balvanizacije), a najcesce se dobija rodjenjem. Maniri se dobijaju vaspitanjem. Nekom ce to leci naturalno, a neki ce ispasti u najmanju ruku smesni. Ali to je van bilo cije moci da menja, osim vremena, i prakticnim ponavljanjanjem dok ne predje metar mudrosti (od .... do glave) also known as highway to wisdom.

Poslednja izmena:
ovo bi bilo ful kad ne bi bio gudbaj kis.. :mrgreen:

jedno vreme sam kao manijak gledala gomilu tih nekih ključnih scena iz filmova.. čitala delove romana.. sad se ničega više ne sećam.. :sad2:
i uvek sam se hvatala nekih sporednih likova.. npr ana karenjina i vronski njaaah.. ali zato ljevin i kiti..:heart2:
evo setih se darsija (kolin firt) a damske scene slično kao kod napokona.. duge haljine i potsuknje, nekakva cigu-ligu muzika i kao plesovi.. a u stvari šetanje na foru 'ide maca oko tebe'.
Kockasti dekoltei iz kojih grudi kipe :heart:
Viseće tzv. feder lokne kad devojke spavaju sa onim belim krpicama na glavi i imaju čipkane nežne kapice..
Dijaloga se ič ne sećam.. moram da potražim bar darsija i hitklifa..

ovo bi bilo ful kad ne bi bio gudbaj kis.. :mrgreen:

jedno vreme sam kao manijak gledala gomilu tih nekih ključnih scena iz filmova.. čitala delove romana.. sad se ničega više ne sećam.. :sad2:
i uvek sam se hvatala nekih sporednih likova.. npr ana karenjina i vronski njaaah.. ali zato ljevin i kiti..:heart2:
evo setih se darsija (kolin firt) a damske scene slično kao kod napokona.. duge haljine i potsuknje, nekakva cigu-ligu muzika i kao plesovi.. a u stvari šetanje na foru 'ide maca oko tebe'.
Kockasti dekoltei iz kojih grudi kipe :heart:
Viseće tzv. feder lokne kad devojke spavaju sa onim belim krpicama na glavi i imaju čipkane nežne kapice..
Dijaloga se ič ne sećam.. moram da potražim bar darsija i hitklifa..
Dame nikada nemaju isturene grudi. Dame nisu prikazane u filmovima. Dame su naprosto dame, takve se rađaju....

nikada ne blokiraju saobraćaj svojim džipom parkiranim na sredini ulice.
nikada se ne deru na policiju
i ne govore
jer znaš ti ko sam ja?
ili
usraću ti se u život…..

Nisi mogao bolje da opises ovu novu klasu bahatih zena u dzipovima.
Do sada su siledzije bili samo muskarci koji su umeli da se potuku na ulici oko toga ko ce kome da stoji ispred na crvenom svetlu na semaforu.

- ne propustaju nikog
- nikom se ne zahvaljuju kad ih neko pusti da prodju
- preticu kolonu preko pune linije u dvosmernim ulicama
- bleje u telefon non stop (i kad se upali zeleno)

Back