Šta to žene (dame) ne rade? (nikad)

Nemoguća Могућност

zna mnogo - ne zna sve
VIP
Poruka
11.452
Ne znam koliko puta sam cuo ovu frazu: 'to dame (žene) ne rade'. I toga ima razlicitog, svasta nesto i jos ponesto pride. Mozda da se doda i 'nikad ne rade' ako ipak nesto povremeno/izuzetno rade, al' inace ne rade.

e pa sad, da nam se lepo kaze sta 'ne', pa da vidimo sta dalje odatle.

obicajno je da postavljac teme da neki odgovor pa cu ja da zapocnem:

žene (dame) ne pustaju psove!
(nikad X)

Pa ono, rade sve ali sa stilom... Umeju da sakriju ono sto treba da se sakrije, da istaknu ono sto treba da se istakne... Nisu tvrdoglave ili ljubomorne... Mislim, necemo im to oduzimati, neka jesu, zasto da ne, ali to se kod njih ne primecuje...One ne rade nista is svoje tvrdoglavosti, ljubomore, osvete itd...Ajde da kazemo, da vladaju sobom i svojim osecanjima... Imaju lepe manire...

"Dame" ne postoje, kao ni "džentlmeni". Obično foliranje. Izigravanje elokventnosti, pristojnosti, istančanog ukusa za umetnost, nošenje odela i haljina koje odaju utisak otmenosti. Na takve stvari se loži sitna buržoazija.
Možda kod mlađih generacija, gde je biti dama "seljana" kul je biti ortak riba, koja cevči pivo, psuje i kreće u tuču kad joj neka f*** pogleda dečka ...

Možda kod mlađih generacija, gde je biti dama "seljana" kul je biti ortak riba, koja cevči pivo, psuje i kreće u tuču kad joj neka f*** pogleda dečka ...
Ti opisuješ adolescentsko ponašanje srednjoškolaca, što nema veze sa normalnim ponašanjem. I nisam rekao da je seljana, nego da se na takve stvari loži malograđanština koja simulira aristokratiju. Morališete ovde kako dama ne psuje, ne laže, ne ogovara i ne bavi se tuđim životima, a stavljam ruku na panj da ste vi koji to pišete to činili barem jedno desetinu puta tokom vaših života.

Ti opisuješ adolescentsko ponašanje srednjoškolaca, što nema veze sa normalnim ponašanjem. I nisam rekao da je seljana, nego da se na takve stvari loži malograđanština koja simulira aristokratiju. Morališete ovde kako dama ne psuje, ne laže, ne ogovara i ne bavi se tuđim životima, a stavljam ruku na panj da ste vi koji to pišete to činili barem jedno desetinu puta tokom vaših života.
Ja pišem kako doživljavam ženu koja je dama, ne iznosim mišljenje o sebi niti sam za sebe rekla da sam dama. Nemam uslova da to budem :mrgreen: ovde treba preživeti, pa mi se nikako ne uklapa u pojam dama. Inače, ne moraš da veruješ, ali me ne interesuju životi ostalih oko mene, osim mojih bliskih tako da nemam potrebe da zavirujem u tuđe živote. Antitalenat sam za tračeve jer i ono što čujem, zaboravim jer mi je nebitno :mrgreen: prebacio si na lično, pa otud ovaj moj "ekspoze" 😁

Ja pišem kako doživljavam ženu koja je dama, ne iznosim mišljenje o sebi niti sam za sebe rekla da sam dama. Nemam uslova da to budem :mrgreen: ovde treba preživeti, pa mi se nikako ne uklapa u pojam dama. Inače, ne moraš da veruješ, ali me ne interesuju životi ostalih oko mene, osim mojih bliskih tako da nemam potrebe da zavirujem u tuđe živote. Antitalenat sam za tračeve jer i ono što čujem, zaboravim jer mi je nebitno :mrgreen: prebacio si na lično, pa otud ovaj moj "ekspoze" 😁
Nisam ni ja gospodin (barem ne izigravam gospodina), ali smatram da je uredu da se nekad opsuje kada nekad prsneš. Svi mi ogovaramo jer većina nas nema m*da da nekome nešto direknto kaže u lice. Ok, ako te ne iteresuju životi drugih, verujem ti. A za cuganje iz flaše je možda nekome ružno, a nekome nije. Meni recimo nije. Kada sa devojkom gledamo neku seriju i cugamo iz flaši ili limenki to mi ne deluje ružno, ali cuganje na javnom mestu, to već rade tinejdžeri ili ljudi u ranim dvadesetim. I da završim, ne napadam te na ličnom nivou, nego izražavam neslaganje sa vašim stavovima o tome šta opisuje jednu damu.

Један мој старији комшо је често говорио "дама има два лица, а к*рва само једно"

И после више од 10 година могу да се сложим да је био у праву иако смо га као клинци исмевали

А што се саме теме тиче: Оно што даме никад, НИКАД не раде (у јавности) је то да се не експонирају на било који начин - облачењем , изјавама итд.....

Back