sta tinejdzeri misle o...

• Začetnik teme Začetnik teme Nancy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niti imam namjeru da vrsim bilo kakvo poredjenje na osnovu muzickog ukusa.

Ali o tome se ovde i radi, pa postavljach teme je podelio ljude po muzichkim ukusima, i u tom pravcu se krece diskusija. Ja ne gledam muzichki ukus kada dodje do sklapanja prijateljstava i uopshte bilo kakvog kontakta, to mi je poslednje na shta pomislim, i 80% mog drushtva slusha grand, i stvarno se super druzimo, ali ipak se oseti razlika u nivou komunikacije sa njima i sa ljudima drugih muzichkih ukusa.

Postoje i istrazivanja po kojima muzika razvija inteligenciju. Mislim da je to tachno, a pogotovu kod ljudi koji se bave muzikom. E sad, da povuchemo paralelu izmedju tih istrazivanja i nashe diskusije. Koliko se u stvari grandovci bave muzikom ? Koliko u grandu uopshte ima muzike ? Koliko slushaoca granda, zna bilo shta o muzici, pre svega, o njenoj teoriji ? I na kraju, da li je grand muzika koja moze da razvije inteligenciju ?

Nesto sam nasao samo mislim da nije tacno..Al dobro potrazicu posle jos malo...

I'd love to hear people's thoughts, I'm putting together an article/blog on the subject.

If you know your IQ (and don't mind posting it), put it up with your 2 or 3 top and bottom music preferences.

Research is a little spotty from what I can find, I've read through a few studies that look at indirect factors surrounding the relationship between IQ/music taste. Maybe we need to get Malcom Gladwell on it. Speaking of that, he has a new book coming out next month.

I found this info on "The Inductivist" blog, broken down by IQ and race which is pretty interesting...although I'm not sure how reliable the info is, and sample size is of course a concern.

Mean IQs--whites

Opera 108.2
Classical 108.2
New Age 107.5
Jazz 107.2
Showtunes 107.0
Blues 106.3
Big Band 105.2
Folk 104.6
Latin 103.3
Oldies 102.3
Contemporary Rock 101.1
Easy Listening 100.2
Reggae 99.7
Heavy Metal 98.5
Bluegrass 98.1
Country 97.1
Gospel 96.0
Rap 93.5

Mean IQs--blacks

New Age 113.9
Opera 107.0
Folk 103.5
Latin 97.8
Classical 96.3
Showtunes 96.1
Easy Listening 95.8
Oldies 95.5
Jazz 94.5
Blues 94.2
Bluegrass 94.2
Contemporary Rock 93.2
Gospel 91.9
Big Band 91.4
Reggae 89.7
Country 89.7
Rap 88.2
Heavy Metal 87.6

Chemu ironija, samo diskutujemo. Zato i jesmo na ovom forumu. Ionako bez suprotnih mishljenja ne bi postojala diskusija :) .

Prvo shto moze da se shvati iz tvog posta, je da ti nisi dovoljno provela vremena sa metalcima, da bi o njima razumno mogla da prichash, vec o njima prichash na osnovu predrasuda.

A ja sam u onom gore postu upravo objasnjavala kako nemam predrasude o njima(procitaj malo bolje)i cak se i sa takvima druzim...znaci nisi lepo razumeo moj post..ocigledno se nikako ne razumemo a ja sam svoje rekla,vi ste ti koji imaju predrasude pa se posle zalite kako vas niko ne prihvata...jadno!:)

Kad pogledas 80 odsto srba slusa grand...Racunaj da u srbiji imas oko 7 posto ljudi sa natprosecnim iq-om...Koji ne slusaju grand i imas jos mali procenat intaligentnih koji vole grand narodnjake uopste...ako izracunas to vidis da ostaje onih 77 posto srba koji slusaju grand 7 posto koji intaligentnih koji ga ne slusaju i 2-3 posto intaligentnih koju ga slusaju i oko 15 procenata prosecnih/glupih koji ga takodje ne slusaju...Tu se vidi da Vecina koja slusa grand ako nije glupa onda je prosecna sto govori da grand muzicki ukus ne odise nekom intaligencijom...Naravno ima i glupih medju slusaocima druge muzike...Ko intaligentan moze da slusa Bs ili tatulu,juca,vip...Mislim...Zaebo sam se negde sa racunanjem verovatno al me mrzi da proveravam...Ali vazna je poenta a ne brojevi...

Hm..sa tom tvojom poentom se moram cak malo i sloziti.ali cemu to>ko si ti da govoris ko je pametan a ko nije..sad posto su oni nisu pametni,zasto se onda svi ovi silni metalci bune sto ih ovi drugi ne prihvataju...sta ce im onda to ako su svi glupi?
:hahaha:
Ne zasmejavaj me,ceo zivot samo pricate kako su drugi glupi,kako mislite da vas tako neko prihvati...
samo malo spustanje na zemlju i sve ce biti ok..:)

Postoje i istrazivanja po kojima muzika razvija inteligenciju. Mislim da je to tachno, a pogotovu kod ljudi koji se bave muzikom. E sad, da povuchemo paralelu izmedju tih istrazivanja i nashe diskusije. Koliko se u stvari grandovci bave muzikom ? Koliko u grandu uopshte ima muzike ? Koliko slushaoca granda, zna bilo shta o muzici, pre svega, o njenoj teoriji ? I na kraju, da li je grand muzika koja moze da razvije inteligenciju ?

E to vec ima veze sa Gardnerovom teorijom o visestrukoj inteligenciji.

Kad pogledas 80 odsto srba slusa grand...Racunaj da u srbiji imas oko 7 posto ljudi sa natprosecnim iq-om...Koji ne slusaju grand i imas jos mali procenat intaligentnih koji vole grand narodnjake uopste...ako izracunas to vidis da ostaje onih 77 posto srba koji slusaju grand 7 posto koji intaligentnih koji ga ne slusaju i 2-3 posto intaligentnih koju ga slusaju i oko 15 procenata prosecnih/glupih koji ga takodje ne slusaju...Tu se vidi da Vecina koja slusa grand ako nije glupa onda je prosecna sto govori da grand muzicki ukus ne odise nekom intaligencijom...Naravno ima i glupih medju slusaocima druge muzike...Ko intaligentan moze da slusa Bs ili tatulu,juca,vip...Mislim...Zaebo sam se negde sa racunanjem verovatno al me mrzi da proveravam...Ali vazna je poenta a ne brojevi...

Jadno..sve dok ovako govorite svi vi cete se uvek zaliti..:)na zalost...
Cemu to ko je glup a ko nije..ako su svi glupi nemojte se onda nervirati sto vas ne prihvataju...i kraj price..vi ste pametni mi smo glupi,onda nemojte da se trudite da vas zgotivimo(mislim na one koje jadikuju)

Evo na shta sam ja obratio posebnu paznju: pogledajte samo razne pouchne chasopise, kao shto su "Svet", "Skandal" i slichni, i razmislite kome su oni namenjeni, i ko ih kupuje ? Da li ste videli nekog metalca, da chita "Svet", da li ste chuli nekog repera da vam pricha o tome kako se Ceci videla leva sisa na koncertu ? A sa druge strane, koliko obozavaoca Cece i kompanije, ste videli da drze u rukama primerak "National Geographic-a" ?? To je samo jedan od "milion" primera...

I sta sad ako neko cita NATIONAJ G.je pametan?dobro neka je..a nas ostavite da se przimo u glupoci a onda se nemojte obazirati..

Ne mozes da svatis nema poente da ti objasnjavam...

Ja dobro znam sta ti hoces da kazes,i sa onom statistikom se cak i slazem(iako je rec o meni:mrgreen:)..al sa takvim ponasanjem necete nista postici...prosto to nikoga ne interesuje,nemam predrasude ni o kome a kad neko krene da mi prica o inteligenciji..koji ce mi ***** takav ortak.,
a sada cu se malo smiriti na ovoj temi,ja sam svoje rekla...a ko ne zna lepo da protumaci to je njegov problem,a trebali bi posto ste pametni!

Jadno..sve dok ovako govorite svi vi cete se uvek zaliti..:)na zalost...
Cemu to ko je glup a ko nije..ako su svi glupi nemojte se onda nervirati sto vas ne prihvataju...i kraj price..vi ste pametni mi smo glupi,onda nemojte da se trudite da vas zgotivimo(mislim na one koje jadikuju)

Ja tebe nikako ne razumem, o kakvom ti neprihvatanju govorish ? Gde zivish ti, i ko ti je isprao mozak ? Ko je neprihvacen, i ko zeli da bude prihvacen ? Ko jadikuje ? Ja za takve stvari prvi put chujem.

Nesto sam nasao samo mislim da nije tacno..Al dobro potrazicu posle jos malo...

I'd love to hear people's thoughts, I'm putting together an article/blog on the subject.

If you know your IQ (and don't mind posting it), put it up with your 2 or 3 top and bottom music preferences.

Research is a little spotty from what I can find, I've read through a few studies that look at indirect factors surrounding the relationship between IQ/music taste. Maybe we need to get Malcom Gladwell on it. Speaking of that, he has a new book coming out next month.

I found this info on "The Inductivist" blog, broken down by IQ and race which is pretty interesting...although I'm not sure how reliable the info is, and sample size is of course a concern.

Mean IQs--whites

Opera 108.2
Classical 108.2
New Age 107.5
Jazz 107.2
Showtunes 107.0
Blues 106.3
Big Band 105.2
Folk 104.6
Latin 103.3
Oldies 102.3
Contemporary Rock 101.1
Easy Listening 100.2
Reggae 99.7
Heavy Metal 98.5
Bluegrass 98.1
Country 97.1
Gospel 96.0
Rap 93.5

Mean IQs--blacks

New Age 113.9
Opera 107.0
Folk 103.5
Latin 97.8
Classical 96.3
Showtunes 96.1
Easy Listening 95.8
Oldies 95.5
Jazz 94.5
Blues 94.2
Bluegrass 94.2
Contemporary Rock 93.2
Gospel 91.9
Big Band 91.4
Reggae 89.7
Country 89.7
Rap 88.2
Heavy Metal 87.6

Interesantno. Preci cu na operu :mrgreen:

Ja tebe nikako ne razumem, o kakvom ti neprihvatanju govorish ? Gde zivish ti, i ko ti je isprao mozak ? Ko je neprihvacen, i ko zeli da bude prihvacen ? Ko jadikuje ? Ja za takve stvari prvi put chujem.

Idi na pocetak teme,o njima ti pricam.:):):):):):):):)evo dajem ti iskren osmeh a najjradije bi ti :dash: ovo uradila:mrgreen::mrgreen:
Ima nas raznih,a ti uzivaj u svom kratkom razmisljanju..gledas samo ispred sebe i tebi je lepo..i nemam nista protiv ali pricas takve stvari od koje mi se dize kosa na glavi..covece inteligencija,glupost itd..ko si ti ?ae pali!:per:

Ja dobro znam sta ti hoces da kazes,i sa onom statistikom se cak i slazem(iako je rec o meni:mrgreen:)..al sa takvim ponasanjem necete nista postici...prosto to nikoga ne interesuje,nemam predrasude ni o kome a kad neko krene da mi prica o inteligenciji..koji ce mi ***** takav ortak.,
a sada cu se malo smiriti na ovoj temi,ja sam svoje rekla...a ko ne zna lepo da protumaci to je njegov problem,a trebali bi posto ste pametni!

Ja sam dao svoje misljenje to nije predrasuda..To je prosto cinjenica..Ako vecina slusa grand naravno da ce medju njima biti vise glupih...Drugo sto bi se ja ustrucavao da pricam o intaligenciji ovde...Ja i ti nismo prijatelji...Pa nemam problem da pricam o doticnoj...

Pa dobro, ali hocu da kazem, da ako slushanje muzike povecava muzichku inteligenciju, zashto to nije sluchaj kod svih ? Mislim da ipak Gardnerova teorija nema veze sa ovim o chemu prichamo. Ne kazem da je netachna, ali se odnosi na drugachiju situaciju.

Ta teorija govori da smo svi pametni, ali na razlicit nacin. Ona postoji vec duze vrijeme, a pokazala se uspjesnom.

Znam da nema veze sa temom, ali si me na onaj post podsjetio na nju.

Ako te zanima, imas po netu testova na osnovu te teorije, da bi konkretno vidio o cemu se radi.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back