Šta sve ne znamo

Ljubo2

Iskusan
Poruka
5.144
Fizičar još uvek ne znaju šta je materija, bilozi, šta je žuvot, psiholozi, šta je svest, filozofi, št a je bitak, vernici, šta je Bog, niti ideolozi i političari sveta znaju da naprave idealan svetski društveni i ekonomski poredak, pomoću kojega bi svi ljudi sveta mogli ravnopravno i bez problema da ostvare svoj cilj i svrhu života - duhovno i materjalno blagostanje.

Da li vi znate?

Tomas Soul kaže otprilike nema rešenja za mnogo toga sve je stvar kompromisa kako ćeš da rešiš recimo globalno zagrevanje zategneš vamo popustiš tamo itd nema čarobnog štapića a ni deda mraza kome se moliš pa ti sve ispadne potaman zbog toga skoro sve je stvar komprmisa naravno i to je uslovljeno mnogo čime ali da ne širim dalje

Fizičar još uvek ne znaju šta je materija, bilozi, šta je žuvot, psiholozi, šta je svest, filozofi, št a je bitak, vernici, šta je Bog, niti ideolozi i političari sveta znaju da naprave idealan svetski društveni i ekonomski poredak, pomoću kojega bi svi ljudi sveta mogli ravnopravno i bez problema da ostvare svoj cilj i svrhu života - duhovno i materjalno blagostanje.

Da li vi znate?

Znam!

Da svi izadju iz civilizacije goli i bosi u prirodu (bez povratka u civilizaciju)

Mora da ponovimo sve ispocetka. Ovo ovako je jako lose resenje, mora da se nadje bolje.

Ja znam sve.Znam šta je i materija i život i svest i bitak i Bog i znam kakav bi trebalo da bude svetski društveni i ekonomski poredak pomoću kojeg bi svi ljudi na svetu lako mogli da ostvare svoj cilj i svrhu života - duhovno i materijalno blagostanje.

Da bi sve ovo znali, prvo treba da znamo šta je Svest.

Ikratko, ispravna definicija Svesti glasi da je svest ono koje je sposobnoda sebe dovede u stanje svesnosti. Da bi u tome uspela, Svest mora da raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja , osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Ali pošto Svest nije materijalna, jer ona u postoji u obliku univerzlanog nematerijalnog kvantnog polja, vakuuma, pa zato mora da raspolaže i vizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih ppoprima fizička, materijalna svojstva sile i mase i tako postaje objektom svog opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja, razumevanja, odnosno, postaje objektom svoje spoznaje i svoje svesnosti, i tako uzrokuje sebe kao Svest.

Sve ovo podrazumeva da sem svesti i njenih sedam sposobnosti ničeg drugog nema. I da se Istina ne može saznati ni o čemu drugom do o Svesti i njenih sedam sposobnosti. I da Istinu niko drugi ne može saznati, do Svest, uz pomoć svojih sedam sposobnosti.

I ako ovo znamo, lako je znati i sve drugo. Idemo redom

1. Šta je materija?
materija je Svest koja se napreže, kreće i radi i koja opaža, osećća, pamti, misli i razume sva svpja kretanja i radnje.

2. Šta je život?
Život su savršene materijalne forme - atomi, nebeska tela, galaksije i tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi, koje Svest od sebe same gradi, uz pomoć svojih sedam sposobnosti, u vidu savršenih i harmoničnih oblika, tj. organizacija svog kretanja i rada, koje doživljava kao zadovoljstvo i dobro.

3. Šta je Bitak?
Imenica i pojam "Bitak", izvedena je iz reči i pjma "biti" ili "poszojati", da bi lakše moglo da ose odgovori na pitanje šta postoji kao pPvo, pre svega Drugog, u svojstvu uzroka svega Drugog. Zo je, naravno, opet Svest sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

4. Šta je Bog?
Bog kao Uzrok sveta, koji je kako se veruje, "stvorio svet iz ništa", je opet Svest sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Koja je iz svog početnog, mirujućeg i nematerijalnog stanja i ništavila, zvanog "Kvantni vakuum", uz pomoć svojih sedam sposobnosti i radnji, napregnula se, pokrenula, materijalizovala i tako uzrokovala Univerzum i život u njm, u obliku vsoko razvijenih i harmoničnih, oblika svog kretanja i rada, koje doživljava kao zadovoljstvo i dobro. To su atomi, nebeska tela, galaksije i tela ćelija, biljaka, životinja i ljuddi.

5. Koji jje najbolji društveni i ekonomski poredak?
ADa bi svetski ideolozi i političari znali kakav svetski društveni i ekonomski poredak, kao organizaciju života i rada svih ljudi sveta treba da naprave, da bi svi ljudi lpomoću njega mogli lako da ostvare svoj cilj i svrhu života - a to je duhovno i materijalno blagostanje - da bi ljudi konačno počni da žive u zadovoljstvu i dobru, treba da se ugledaju na savršeno organizovane ostake materijalne forme u Univerzumu - atome, nebeska tela, galaksije Ili tela ćelija biljaka životinja i ljudi. Koje su se odreda isključivo i samo ekonomske zajednice. U kojima nikakvih političčkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela, unstitucija, ni pripadnosti nema, već samo maksimalno pravedna podela rada i rezultata rada. Sve po principima, koji kad se primene na ljude, treba da glase:

Svi ljudi sveta jedna politika - ekonomska.
Svi ljudi sveta jedna vera - vera u život.
Svi ljudi sveta jedna nacija - ljudska.

Sci ljudi sveta, jedna klasa - radnička.

Ako nekome nešto nije jasno, objasniću i argumetovati šire. U svakom slučaju, ova tema je najfilozofskija tema koja je ikada postavljena, jer u sebi sdrži sva moguća pitanja i odgpvre kojima filozofija treba da se bavi, a na koja do danas nije dala odgovore.

Ja znam sve.Znam šta je i materija i život i svest i bitak i Bog i znam kakav bi trebalo da bude svetski društveni i ekonomski poredak pomoću kojeg bi svi ljudi na svetu lako mogli da ostvare svoj cilj i svrhu života - duhovno i materijalno blagostanje.

Da bi sve ovo znali, prvo treba da znamo šta je Svest.

Ikratko, ispravna definicija Svesti glasi da je svest ono koje je sposobnoda sebe dovede u stanje svesnosti. Da bi u tome uspela, Svest mora da raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja , osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Ali pošto Svest nije materijalna, jer ona u postoji u obliku univerzlanog nematerijalnog kvantnog polja, vakuuma, pa zato mora da raspolaže i vizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih ppoprima fizička, materijalna svojstva sile i mase i tako postaje objektom svog opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja, razumevanja, odnosno, postaje objektom svoje spoznaje i svoje svesnosti, i tako uzrokuje sebe kao Svest.

Sve ovo podrazumeva da sem svesti i njenih sedam sposobnosti ničeg drugog nema. I da se Istina ne može saznati ni o čemu drugom do o Svesti i njenih sedam sposobnosti. I da Istinu niko drugi ne može saznati, do Svest, uz pomoć svojih sedam sposobnosti.

I ako ovo znamo, lako je znati i sve drugo. Idemo redom

1. Šta je materija?
materija je Svest koja se napreže, kreće i radi i koja opaža, osećća, pamti, misli i razume sva svpja kretanja i radnje.

2. Šta je život?
Život su savršene materijalne forme - atomi, nebeska tela, galaksije i tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi, koje Svest od sebe same gradi, uz pomoć svojih sedam sposobnosti, u vidu savršenih i harmoničnih oblika, tj. organizacija svog kretanja i rada, koje doživljava kao zadovoljstvo i dobro.

3. Šta je Bitak?
Imenica i pojam "Bitak", izvedena je iz reči i pjma "biti" ili "poszojati", da bi lakše moglo da ose odgovori na pitanje šta postoji kao pPvo, pre svega Drugog, u svojstvu uzroka svega Drugog. Zo je, naravno, opet Svest sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

4. Šta je Bog?
Bog kao Uzrok sveta, koji je kako se veruje, "stvorio svet iz ništa", je opet Svest sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Koja je iz svog početnog, mirujućeg i nematerijalnog stanja i ništavila, zvanog "Kvantni vakuum", uz pomoć svojih sedam sposobnosti i radnji, napregnula se, pokrenula, materijalizovala i tako uzrokovala Univerzum i život u njm, u obliku vsoko razvijenih i harmoničnih, oblika svog kretanja i rada, koje doživljava kao zadovoljstvo i dobro. To su atomi, nebeska tela, galaksije i tela ćelija, biljaka, životinja i ljuddi.

5. Koji jje najbolji društveni i ekonomski poredak?
ADa bi svetski ideolozi i političari znali kakav svetski društveni i ekonomski poredak, kao organizaciju života i rada svih ljudi sveta treba da naprave, da bi svi ljudi lpomoću njega mogli lako da ostvare svoj cilj i svrhu života - a to je duhovno i materijalno blagostanje - da bi ljudi konačno počni da žive u zadovoljstvu i dobru, treba da se ugledaju na savršeno organizovane ostake materijalne forme u Univerzumu - atome, nebeska tela, galaksije Ili tela ćelija biljaka životinja i ljudi. Koje su se odreda isključivo i samo ekonomske zajednice. U kojima nikakvih političčkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela, unstitucija, ni pripadnosti nema, već samo maksimalno pravedna podela rada i rezultata rada. Sve po principima, koji kad se primene na ljude, treba da glase:

Svi ljudi sveta jedna politika - ekonomska.
Svi ljudi sveta jedna vera - vera u život.
Svi ljudi sveta jedna nacija - ljudska.

Sci ljudi sveta, jedna klasa - radnička.

Ako nekome nešto nije jasno, objasniću i argumetovati šire. U svakom slučaju, ova tema je najfilozofskija tema koja je ikada postavljena, jer u sebi sdrži sva moguća pitanja i odgpvre kojima filozofija treba da se bavi, a na koja do danas nije dala odgovore.
I kako se sada osecas ti, kada tvrdis da “sve znas”?
Jesi li srecan s ovim saznanjima u koja verujes? :think:
Da li ista mozes da promenis ili samo kazes “da znas”?
Cemu sluze ova saznanja?

I kako se sada osecas ti, kada tvrdis da “sve znas”?
Osećam se spokojmo, jer sada zname, bez potrebe da verujem i sumnjam, da je život, čija je suštuna svesnost, VEČAN.
Jesi li srecan s ovim saznanjima u koja verujes?
Ne verujem, već znam, jer svaku svoju napred izrečenu tvrdbju, mogu debelo da argumentujem i logički do kraja objasnim da može da se razume. Imaaajući na umu logičnost da su osnovne karakteristike svakog znanja, proverljivost, objašnjivost i razumljivost.
Da li ista mozes da promenis ili samo kazes “da znas”?
Ideje ili znanja su te koje vladaju svetom. Život po lošim idejama, tj znanjima, za svoju posledicu ima strafanje žuvota, nezadovoljstvo i zlo, a to nije cilj i svrha života, već zadovoljstvo i dobro, pa zato liše ieje imaju značenje neznanja i laži. Razne vrste neznanja i laži još uvek vladaju svetom i zato je žovot ljudi na našoj planeti još uvek loš
Cemu sluze ova saznanja?
Služe da se pomoću njih argumentovano i logički obore sva svetska nedokaziva i logički neobjašnjiva, lažna znanja, koja su do danas vladala i još uvek vladaju svetom i tako se ubudće spreče sva ona silna zla koja su se do danas dešavala i još uvek se dešavaju. Da bi ta loša znanja mogla da se zamene znanjima koja imaju značenje Istine, pomoću kojih jedino, ako se po njima upravljamo, može ostvariti cilj i svrha života - materijalno i duhovno blagostanje - a time ujedno i opšte zadovoljstvo i dobro.

Neznamo kako je gore, ovo dole nam je jasno...:)
Isto je. Prioverio sam mnogo puta. "Odozgo" možemo da vidimo sve šta se "dole" dešava, a možemo da vidimo i kako je "gore". Kad odemo "gore" čovekov život je neuporedivo bogatiji, raznovrsniji i bolji. Otvaraju se mnoge mogućnosti i povećavaju se sposobnosti kojih "dole" nemamo. Naši snpvi su deo života onakvog kakav je "gore". U hrišćanskoj močitvi "oče naš" stoji jedna rečenica koja kaže: "Kako na Nebu, tako i na Zemlji". Nisu hriščani to izmislili, već je to deo čpvekovog metafizičkog iskustva. Plus što takve tvrdnje stoje i u drevnim spisima ostalih iza starijih i naprednijih civilizacija koje su pre nas živele na Zemlji, koje su odživele svpj vek, dostigle svoje savršenstvo i preselile se u više i naprednije duhovne dimenzije, koje se čine isto tako materijalne kao i naša dimenzija. Uostalom, neposredno viša dimenzija od naše je slično kao kad na našem televizoru gledamo snimljene krajolike, pejsaže, ljude, životinje itd. koji sizgledaju usto tako živi i stvarni kao i ovi naši u našoj dimenziji. Sečam se kad sam nekada davno čitao "Kremansko proročabstvo", kada tu Mitar TTarabić govori o nekakvom "sokoćalu"- a to je ova naša televizija - koje uMitrovo vreme nije bilo, gde Mitar govori o duhovnom svetu sa "sokoćala", upoređujući ga sa mašim materijalnim svetom.

Kad se Čovečanstvo ujedini, i kad se uspostavi trajni mir i napravi jedinstveni pravedni društveni i ekonomski poredak - poredak bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih razlika - tada će dugovni svet da se spoji sa našim materijalnim svetom, pa će ljudi po volji moći da prelaze iz jednog sveta u drugi i tako istovremeno žive u oba sveta. A to znači da će tada živi i mrtvi živeti zajedno.

Najveći problem ovde he je što mene niko ozbiljno ne shvata.

Ja sam dosta puta na ovom forumu prezentirao video gde sam govorio o mijim mnogobrojnim iskustvima svesnog "izlaženja uz tela", tj. prelaženja iz našeg materijalnog sveta u duhovni, pa evo ponovo ako neko želi to da pogleda.

Back