ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.198
Jedino farmerice nesto vrede, a i one su odavno kineske. Ostalo ide u istoriju, zastarelo.
Nijesu opanci kineski ako su ih pravili kinezi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedino farmerice nesto vrede, a i one su odavno kineske. Ostalo ide u istoriju, zastarelo.
1) Microsoft (MS Windows itd.)Iako Srbi se busaju u grudi da ne vole Ameriku i su za Putina i Rusiju, mi znamo da rade suprotno. Srbi danas vole sve americko, sto ih podsvijesno ubija.
Sta su neke stvari sto Srbi vole, a americko je?
1. Koka kola - svaka srpska kuća je obavezno ima, staro americko piće
2. Farmerice - svaki Srbin nosi, stare americke pantalone. Nekada su Srbi busovima isli do Trsta samo da bi mogli da dodju do njih.
3. Americki filmovi - nema bioskopa niti TV u Srbiji koji nema americkih filmova, bez toga Srbi bi morali gledat reprize ,,Srecni Ljudi" svaki dan.
4. McDonalds - Postoji 36 Mcdonaldsa u Srbiji, omiljena destinacija za srpsku djecu, i vec odavno odomacen u Srbiji
Mislim da farmerice nisu zasticene nekakvim patentom, isto tako ni opanci.Nijesu opanci kineski ako su ih pravili kinezi.
Mislim da farmerice nisu zasticene nekakvim patentom, isto tako ni opanci.
Naravno da su izvorno američke, pa sta ?
Inače, prave farmerice, one koje su nosili kauboji i farmeri su bile radno odelo i bile su vrlo grube. Ove danasnje su verovatno nastale i propagiranje u western filmovima.Meka moć Amerike.
Postoji i tvrda moć , a to su recimo izvoz demokratije, napadi na druge države koji su javni, i tajni koji prethode ovim prvima.
Vi Šiptari ćete se odvesti kad vas Amerikanci puste niz vodu , žrtvuju u ime nekog svog sitnog profita. Ali to je vec vas problem.
Najveća prednost Amerike je njena izoliranost, slično kao sto je Britanija bila dugo zasticena onim morskim kanalom.
A Evropska historija je historija rivaliteta sitnih država , ratova. Verovatno nastavak zapadnog rimskog carstva koji se temeljio na sili, vojsci.
Čak su i hrišćanstvo nametali silom...
Izolovanost ne proizvodi prednost, naprotiv. Najizolovanije drzave su obicno najslabije, ili najprimitivnije.
2 najvece prednosti Amerike:
1. Ogromna zemlja sa puno resursa bez vecih prijetnji u komsiluku
2. Dobijaju priliv mozgova iz cijelog svijeta koji im donesu nove ideje i ekonomski/tehnoloski napredak, a ovo je zahvaljujuci odlicnom marketingu
Da, to je ono sto sam ja pisao. Ali sada su dobili konkurenciju, Azija se budi.Izolovanost ne proizvodi prednost, naprotiv. Najizolovanije drzave su obicno najslabije, ili najprimitivnije.
2 najvece prednosti Amerike:
1. Ogromna zemlja sa puno resursa bez vecih prijetnji u komsiluku
2. Dobijaju priliv mozgova iz cijelog svijeta koji im donesu nove ideje i ekonomski/tehnoloski napredak, a ovo je zahvaljujuci odlicnom marketingu
Da, to je ono sto sam ja pisao. Ali sada su dobili konkurenciju, Azija se budi.
Da, tu vidimo prednost izoliranosti. Kad govorimo o Staljinu i komunizmu, to je bila podmetacina Zapada, najpre Svaba, ali i ostalih. Trebalo je nekako zaustaviti razvoj Rusije.Rusija recimo, nema ove prednosti:
1. Rusija je velika zemlja sa puno resursa, ali ima puno prijetnji u susjedstvu: Kina, Japan, Ukrajina, Finska, Cecenija, Gruzija, Turska, NATO, sve su to zemlje koje mogu da napadnu Rusiju i pravi velike stete. Ugrozena sa svih strana
2. Rusija ne dobija novih mozgova, ona konstantno gubi stanovnistvo, ono sto ostaje je korumpirano do bola i samo kopira taktike Staljina
Azija je u komšiluku , jer Amerika postaje svetski hegemon. Drže Japan, Južnu Koreju, a posredno i Indoneziju.Pa azija nije americi u komsiluku.
Azija je u komšiluku , jer Amerika postaje svetski hegemon. Drže Japan, Južnu Koreju, a posredno i Indoneziju.
Nastavak širenja posle pada Sovjetskog Saveza.
Slažem se, nije isto, bolje je. Samo, Amerika želi da bude svetska imperija, ona može biti i jeste u susedstvu Azije.Kontroliše dobar deo sveta, ali hoće sve. I kad to uradi, onda tek počinje prava igranka neviđena u historiji. Čišćenje naroda, vakcine, ratovi koje oni kontrolišu, slično kao plan i metode Nemaca u 2. sv ratu.Azija nije Americi drzavi u komsiluku, ne granice se, daleki su hiljadama km.
Nije isto imati saveznika u opasnom okruzenju, i sam da budes u istom.