Šta ste naučili na ovom forumu?

Maki!

Poznat
Moderator
Poruka
7.577
Evo da prekinemo niz tema gdje se koljemo oko dogmi da pređemo na veseliju temu. Šta ste naučili tokom svog boravka na Religiji i duhovnosti? Ja sam naučio dosta. Učestvovanje ovdje me ponukalo da krećem dublje proučavati kako svoju vjeru tako i druge vjere. Upoznao sam se sa učenjima mnogih grupa.

Evo da prekinemo niz tema gdje se koljemo oko dogmi da pređemo na veseliju temu. Šta ste naučili tokom svog boravka na Religiji i duhovnosti? Ja sam naučio dosta. Učestvovanje ovdje me ponukalo da krećem dublje proučavati kako svoju vjeru tako i druge vjere. Upoznao sam se sa učenjima mnogih grupa.

То би ти се десило и без Форума.

Ја се сећам (а у моје време није било интернета),
када сам прешао петнаесту годину да ме заинтересовало пуно тога,
нарочито онога што не научих у "основној школи живота"
(не мислим само на ОШ министарства просвете).

Прво на шта налетех је била књига "Упоредна религија".
Уууу, нови светови ...

Данас има тога пуно,
велика је могућност да залуташ.

Држ се онога чега су се држали твоји стари
али се упознај и са другим учењима.

Погледај ово:

Вјерујем да не би јер не бих имао мотив да проучавам. Овако кад одговарам адветистима, ЈС или муслиманима увијек одем и проучим шта они уче како бих могао легитимно одговорити.

Вјерујем да не би јер не бих имао мотив да проучавам. Овако кад одговарам адветистима, ЈС или муслиманима увијек одем и проучим шта они уче како бих могао легитимно одговорити.

Чини ми се да ти веру схваташ као тим за који навијаш ?
Звезда-Партизан и те форе ?

ja sam naucio
da zapadnjaci
em imaju svetog lucifera [atanasijev neki pristasa] - Lucifer of Cagliari
em bi da nam Hristos postane lucifer, kao oduvek je bio po Kesarijskom Andreju i njegovom tumacenju Apokalipse

zaista sam bio ubedjen da je djavo lucifer, kad ne lezi vraze, pocese da tvrde da je Hristos, njihova rec lucifer, nije nasa, oni, latini je ubacise u bibliju, prevodeci Isaiju, nismo mi, ... i sad odjednom brisu je iz biblije, a poturaju nam nazovi autoritete da nas prevedu zedne preko vode i postanemo svi hriscani luciferijanci - proces je naravno visevekovan, ali se jasno vidi

ništa više ne nauči pačurlija ta
nego što je i pre znala ga ga ga :p

Znam ali je svejedno potrebno opominjati.
nije potrebno opominjati
zato me i iritiraš jer radiš isto što i svedoci
pravoslavlje se ne nameće nismo u prošlim vremenima
pravoslavlju se pristupa srcem i to tako i toliko koliko ta osoba uopšte želi
ko si ti da nekog opominješ da mu je joga štetna?
možda taj neko smatra da si ti previše zastranio pa umesto da šetaš i družiš se sa svojim vršnjacima ti po ceo dan visiš ovde i propovedaš

nije potrebno opominjati
Они заступају лажно учење а ја учење Православне Цркве, тијела Христовог на Земљи. Огромна је то разлика Гогили.

А ко намеће? Јесам ја некоме пријетио да пређе на православље? Али опомињем и упозоравам и то увијек радим прецизно и аргументовано уз чврсте аргументе.

nije potrebno opominjati
pravoslavlju se pristupa srcem i to tako i toliko koliko ta osoba uopšte želi
ko si ti da nekog opominješ da mu je joga štetna?
možda taj neko smatra da si ti previše zastranio pa umesto da šetaš i družiš se sa svojim vršnjacima ti po ceo dan visiš ovde i propovedaš
u pravu je da treba opominjati u smislu da nisu svi upoznati sa time da joga ima elemente religije... e sad da li je ta religija zla je drugo pitanje...ja mislim da nije...
a da...on nameće pravoslavlje na način kao što to rade protestanti sa njihovom verom..i to jeste kontraproduktivno...šta ćeš pravnička posla

u pravu je da treba opominjati u smislu da nisu svi upoznati sa time da joga ima elemente religije... e sad da li je ta religija zla je drugo pitanje...ja mislim da nije...
a da...on nameće pravoslavlje na način kao što to rade protestanti sa njihovom verom..i to jeste kontraproduktivno...šta ćeš pravnička posla
način na koji on to radi je totalno pogrešan
ko da čitam monu
svi su loši samo su dobri oni koji veruju kao i on

to isto i mona radi i dosadi svima ovde sa njenim opominjanjem i upozoravaanjem kako je jedino ona u pravoj istinskoj veri
vidiš da to ne prolazi
što koristiš isti šablon?
Зато јер она није у истинској вјери. За разлику од њених "аргумената" ја све јасно аргументујем и поткријепим свједочанствима Писма и Предања.

nije poenta u tome
ti nikako ne shvataš šta ti ja pišem
ja sam pravoslavka znači pitanje ti je totalno suvišno
ali način na koji prezentuješ pravoslavlje ti je pogrešno
agresivno je zato sam ti mnogo puta ukazala da ti u veri fali srca i duše a ti mislio da želim da te provociram
Shvatam tvoju poentu ali ne možeš cvijećem na kamenje. Aeternum i robi šire propagandu godinama. Tome se treba odgovoriti. Takođe i paganskoj propagandi.

ako si ti pravnik sa takvim mozgom ja sam onda doktorirala pravo
čuj ti imaš odgovore na njhova mantranja
a isto to i oni kažu za tebe
a činjenica je da se ponašate ko konjima kad stave amove i ništa druge ne vidite svi troje
aj ćao jako si loš diskutant
ja volim ljude koji imaju svoje razmišljanje a ne one što za sve moraju gledati u sveto pismo
čemu im služi onda mozak
Ma kakve oni odgovore imaju? Razobličeni su nebrojeno mnogo puta. Protiv svetootačkih svjedočenja ne može nikakva sila na svijetu.

ako si ti pravnik sa takvim mozgom ja sam onda doktorirala pravo
čuj ti imaš odgovore na njhova mantranja
a isto to i oni kažu za tebe
a činjenica je da se ponašate ko konjima kad stave amove i ništa druge ne vidite svi troje
aj ćao jako si loš diskutant
ja volim ljude koji imaju svoje razmišljanje a ne one što za sve moraju gledati u sveto pismo
čemu im služi onda mozak
Ali, ne upoznaš životinju dok je malo ne milkiš i uz dlaku... To kao mačkarka sigurno znaš.

Dakle nije u pitanju agresivnost nego znatiželja kakvi su, i ja se u svoje ime izvinjavam posebno večitoj i bata robiji.:heart:

Takođe sam usput naučio što šta i o sopstvenoj denominaciji jer sam običan vernik i zahvalan sam i tim ljudima. Živi bili i veseli 100 godina:pivce:

Back