Sta ste mislili time reci?

A zamisli da te ne hvalim uopste.. tad po logici ne bi imao razloga da to kazes, zar ne...:confused: :think:

Znaci ja sam sam od sebe rekao da nisam toliko dobar?
Onda imam gadne tripove u glavi...
Misim, kako je doslo do toga da ja to kazem? Ne moras ti verbalno da me hvalis, mozda se lepis kao taksena marka stalno i ili me gledas netremice zaljubljeno ili pricas celom gradu pa to dodje do mene ili hiljadu drugih sitnica koje ukazuju da si se prezapalila, a ja samo hocu da sve bude kako je trenutno dok traje...
?

Znaci ja sam sam od sebe rekao da nisam toliko dobar?
Onda imam gadne tripove u glavi...
Misim, kako je doslo do toga da ja to kazem? Ne moras ti verbalno da me hvalis, mozda se lepis kao taksena marka stalno i ili me gledas netremice zaljubljeno ili pricas celom gradu pa to dodje do mene ili hiljadu drugih sitnica koje ukazuju da si se prezapalila, a ja samo hocu da sve bude kako je trenutno dok traje...
?

Ma zamisli da nista od toga nije...koja je onda definicija?

Trenutno sam u vezi u kojoj se upravo tako osecam, kao da nisam TOLIKO dobra.
TOLIKO je zapravo njegova dobrota prema meni.
I kazem mu, "nisam toliko dobra"
a to znaci
-za razliku od njega on se ne ljuti ako ja nesto pogresno uradim a ja se ljutim u obrnutom slucaju
-osecam da vise pokazuje ljubav prema meni nego sto to ja njemu pokazujem
-razmisljam o mogucnosti da zabrljam i povredim ga necim (ne namerno) a on to ne zasluzuje
-imam utisak da me idealizuje i vidi ruzicastim ocima a ja ne mogu da ispunim takva njegova ocekivanja
sve u svemu kad to kazem mislim da sam obicno ljudsko bice sa svim vrlinama i manama i zelim da i on to zna, da zna da me ne cine samo vrline

Trenutno sam u vezi u kojoj se upravo tako osecam, kao da nisam TOLIKO dobra.
TOLIKO je zapravo njegova dobrota prema meni.
I kazem mu, "nisam toliko dobra"
a to znaci
-za razliku od njega on se ne ljuti ako ja nesto pogresno uradim a ja se ljutim u obrnutom slucaju
-osecam da vise pokazuje ljubav prema meni nego sto to ja njemu pokazujem
-razmisljam o mogucnosti da zabrljam i povredim ga necim (ne namerno) a on to ne zasluzuje
-imam utisak da me idealizuje i vidi ruzicastim ocima a ja ne mogu da ispunim takva njegova ocekivanja
sve u svemu kad to kazem mislim da sam obicno ljudsko bice sa svim vrlinama i manama i zelim da i on to zna, da zna da me ne cine samo vrline

:ok: dobro razradjeno, cenim iskrenost....:) ali sta je sa boldovanim? osecanja nisu toliko jaka prema partneru pa odatle strah da se ne zabrlja ili zbog zbog partnerove idealizacije?

Ako ne pitam previse...

To moze da znaci i da ga slabo hvalis,pa na taj nacin hoce da te alarmira da bi mu prijalo da kazes:jesi dobar.Mozda iza te izjave ne stoji neka prevara,dosada ili slicna zavera,vec zelja da ga malo pohvalis.Sad ga pohvali,pa vidi.Verovatno ce da se istopi;)

Back