Šta smo danas radili u vrtu

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Plant

Poznat
Poruka
9.988
Daklem, Englezi kažu da je Baštovanstvo aristokratsko zanimanje.. Ruku na srce, ja sam seljak (u srcu i duši), ali mi Bog dadne zelenu ruku (u aprilu sam rođen),..a mi koji smo deca proleća, sve i da naopako zabodemo pelcer, primi se ;).
Daklem, danas krećem sa rezidbom muškatli ... Biljke su mi malo starije.. dve/3/4 godinice,.. pune su gljivica truleži, suvih i bolesnih listova i grana..
danas sam ih izneo iz mraka (senke) na puno sunce i priredio im žestok stres:
IMG_20250307_144307.jpg

Orezao sam ih donekle jesenas, kada sam ih ušuškavao za spavanje,... sve u cilju da imaju promaje (malo lufta, što bi mi seljani kazali), ali Botritis (trulež) ih je okupirao poprilično...

Daklem, Englezi kažu da je Baštovanstvo aristokratsko zanimanje.. Ruku na srce, ja sam seljak (u srcu i duši), ali mi Bog dadne zelenu ruku (u aprilu sam rođen),..a mi koji smo deca proleća, sve i da naopako zabodemo pelcer, primi se ;).
Daklem, danas krećem sa rezidbom muškatli ... Biljke su mi malo starije.. dve/3/4 godinice,.. pune su gljivica truleži, suvih i bolesnih listova i grana..
danas sam ih izneo iz mraka (senke) na puno sunce i priredio im žestok stres:
Pogledajte prilog 1694129
Orezao sam ih donekle jesenas, kada sam ih ušuškavao za spavanje,... sve u cilju da imaju promaje (malo lufta, što bi mi seljani kazali), ali Botritis (trulež) ih je okupirao poprilično...
Da nije rano jos za potpuno napolju?

Jeste, ali one ne mogu da dočekaju proleće, pa bih ja da im ugodim.. (ja umem da pričam š-njima ;) ) sledećih desetak dana nisu najavili mraz.. a i podneće do -2*C,.. bude li niže (i duže) lako ih vratim uz staklena vrata, uz kuću..
,..a jeste rano ..
Moja je zelja kad budem mogla da tako brinem o biljkama, jer to mnogo volim.
Sada ne mogu nista da isplaniram, ali imam veliko dvoriste ovde, pa mozda budem imala nekad srece da uziva u njemu I mom cvecu...

Back