Šta se skriva pod krilima belog labuda? :) (video)

Moje ime je Đurđija

Iskusan
Moderator
Poruka
5.989
Ričard Meston je bio u botaničkoj bašti Bikton u blizini Sidmuta, u Engleskoj, kad je naišao na mamu-labuda i njene bebe.

sl3.jpg


Mali labudi su se brčkali u vodi oko svoje majke.. a kada se jedan umorio, krenuo je da se penje na mamina leđa. Činilo se da ona nije imala baš ništa protiv toga, pa ga je čak i pogurala da mu pomogne da se popne.

sl4.jpg


Ubrzo nakon toga, i ostale bebe su sledile njegov primer. Jedan po jedan, svaki labudić se popeo i potražio sklonište pod njenim krilima. Kada su se svi smestili, bela labudica je spustila oba svoja krila na njih, kao da ih štiti od pada. (Ehh.. te uvek brižne mame.. :):heart: )

sl2.jpg


Stalno ih je gledala kako bi se uverila da su svi još uvek tamo. Zatim je preplivala jezero sa njima. "Nemi labudovi su veoma zaštitnički nastrojeni prema svojim mladuncima i energično će ih braniti od bilo kakvih pretnji", rekla je Džulija Njut, iz fonda Vildfovl i Vetlands Trust. „Ali ova labudica definitivno pokazuje nežniju stranu svojih instikata dajući svojim mladim da joj se popnu na leđa."

sl1.pngPogledajte i sami ovaj dirljivi trenutak, u videu ispod:_______________________
(izvor: sonyaz.net)
 

Back
Top