Sta se desilo sa PES-om?

ekvador7

Obećava
Poruka
91
Igrao sam PES 2017 aktivno a posle nesto malo i 2018, ne samo sto je posle 20 godina Konami promenio ime svoje top popularne igre, nego vidim i po metacritic da su nove verzije uzas. Pre sam pratio i forum pes srbija vidim da tamo vise i nema postova, ne vidim ni neke aktuelne dogadjaje, da li neko zna jel PES kao igrica na kraju , takodje jel postoje sada serveri gde se igraju te starije verzije ?

Meni je FIFA odlična, čak bolja od ovih novih PES-ova, ali njena "mana" je što je poslednja krekovana igra iz serijala FIFA 19. Znači ako hoćeš nešto novije od toga, moraš da plaćaš original. A ja sve preko torenta skidam.

Mada, eFootball PES 2021, poslednji koji sam igrao, nije ni tako loš.

PES je ubio prvo nedostatak licenci, a zatim i to sto je fifa postala bolja pojavom Next gen konzola ( xbox360 i PS3).

Kupis PES i krenes da igras Premijer ligu i dolazis u dilemu da li da igras sa North East Blue-om, South West Red-om, East West Green-om lol.

PES je ubio prvo nedostatak licenci, a zatim i to sto je fifa postala bolja pojavom Next gen konzola ( xbox360 i PS3).

Kupis PES i krenes da igras Premijer ligu i dolazis u dilemu da li da igras sa North East Blue-om, South West Red-om, East West Green-om lol.
Да, слажем се

Одрасто сам уз ПЕС 2011 И 2013.

Касније се прешло на фифу, али ПЕС је емоција

И увек ме нервирао тај недостатак лиценци. На крају су изгубили и шпанску лигу....

Да, слажем се

Одрасто сам уз ПЕС 2011 И 2013.

Касније се прешло на фифу, али ПЕС је емоција

И увек ме нервирао тај недостатак лиценци. На крају су изгубили и шпанску лигу....
Ja sam odrastao uz Winning Eleven, te kasnije nisam ni igrao.

Ma da, platis igru 60e pa posle trazis pec na netu.
To je 5 minuta posla, nekada duze podesavas settings koji je u igrici, ali dobro, da kazemo da je FIFA imala bolji menadzment, ali opet je to odluka Konami-ija mislim da iako nisam upucen ali ocigledno i po nazivu FIFA igrice da su ogromni igraci i fondovi iza toga ali sigurno PES kao najstariji ima sigurno ogromnu bazu korisnika i generisanog kesha odnosno mogli su u najgorem slucaju ostaviti kako je i bilo zar ne ? PES 2017 je i dalje bio vrhunski, ali vise odluka Konamija od promene imena do, visegodisnjih losih izdanja gde ne resavaju jasne kritike baze korisnika , a i ovo za te licence deluje kao da su svesno i zeljeno se odrekli igrice iz nekog razloga.

Tebi koji skidas sa torenta nije problem, ali si nebitan u uspehu igre. Neko ko plati pare nece da se cima sa tim. I Fifa koliko se secam je slabo sta menjala iz godine u godinu pa je imala uspeha, jer mozes da igras sa omiljenim timom i pravim imenima igraca.

to je u redu, pricam o momentu ako je tacno da ni spansku ligu nemaju, ne znam sto se tice prava na monopol da li to postoji ali deluje da je to odluka Konamija a ne FiFe, odnosno svesno su to zeleli a ne deluje mi da su ih izbacili odnosno da su morali da se odreknu te licence, mada sada nagadjam . A svakako promena imena i ovo sto godinama unistavaju igricu i ne slusaju kritike onih koji placaju to je ocigledno samo njihovo. Ali poenta je da je Pes 2017 bio ok, odnosno ako gledam te neke periferne parametre, broj igraca online, turniri, pa eto i forum postovi, igrica je bila ziva i sa tim minornim licencama, zato kazem da deluje da Konami zeljeno je PES unistio .

Konami je top firma koja zaradjuje bilione od svih proizvoda nije ono one single game kompanija , ako pogledamo PES je sigurno imao i 2017 bolji gameplay od Fife, znaci u najvaznijem segmentu proizvoda prednost, malo je neverovatno cak i da mozda nisu mogli da pokriju tu jednu ligu zbog koje je dozivljen sunovrat totalni, ili da uloze i pre ili tada u jos neku, mada svakako nagadjam ali bas je steta da igrica koja postoji od 90-tih i uz koju su odrasli mnogi tako bude napustena od "tate " . Ne znam da li postoje serveri gde ljudi igraju te starije verzije ako to postoji, to je bar nesto .

Back