Šta se desilo sa iranskom studentkinjom koja se polugola šetala ispred univerziteta?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
81.881
Sada se otkrivaju detalji o ovoj devojci

Devojka je studirala na Teheranskom univerzitetu. Išla je putem ispred univerziteta bez hidžaba.

Tada ju je iranska moralna policija zaustavila i pretukla. Kada je počela da se branii policajac joj je pocepao košulju. Zatim je i sama skinula pantalone i nastavila tako da šeta ulicama Teherana.

Ljudi su stalno vikali da će biti ubijena, ali izgledalo je kao da je strah od smrti nestao u njoj.

Sloboda... ovo je ta reč čija te magija obuzima... smrt izgleda mala

kj.jpg

Tekst i slika preuzeti sa interneta

Poslednja izmena:
U Iranu postoji zakon da bilo koju ženu, pre nego što policija obesi ili ubije, siluje da bi postala nečista i ne bi mogla da uđe u raj

isto je učinjeno i sa ovom

Mnogi policijski službenici su je silovali tako da je postala nečista i ne može da uđe u raj

a onda je na smrt pretučena
Чини ми се да си мало побркао лончиће. Сад сам прочачкао по нету и колико сам успио похватати конце из неких западних ТВ прилога, ова дјевојка је жива, негдје се наводи да је притворена, а негдје да је одведена у болницу јер је ментално поремећена. У тим ТВ прилозима помињу се и неки од ранијих сличних догађаја па и онај у ком је заиста живот изгубила Маша Алил, због чега су избили прилично масовни протести у којима је такође било жртава и то подоста. Наравно да не оправдавам никог ко пребија дјевојке/жене због имања/немања било чега од одјеће на себи, само тек да не проглашавамо дјевојку убијеном ако је ипак жива.
Вијести су, иначе, прилично штуре, постоји снимак на ком се види како шета у гаћама и брусу, види се и како је стижу кола из којих излази неколико особа (е то је већ снимак из даљине и не види се баш најбоље шта се дешава, да ли је заиста туку или је „само” силом угуравају у аутомобил и одвозе).

Чини ми се да си мало побркао лончиће. Сад сам прочачкао по нету и колико сам успио похватати конце из неких западних ТВ прилога, ова дјевојка је жива, негдје се наводи да је притворена, а негдје да је одведена у болницу јер је ментално поремећена. У тим ТВ прилозима помињу се и неки од ранијих сличних догађаја па и онај у ком је заиста живот изгубила Маша Алил, због чега су избили прилично масовни протести у којима је такође било жртава и то подоста. Наравно да не оправдавам никог ко пребија дјевојке/жене због имања/немања било чега од одјеће на себи, само тек да не проглашавамо дјевојку убијеном ако је ипак жива.
Вијести су, иначе, прилично штуре, постоји снимак на ком се види како шета у гаћама и брусу, види се и како је стижу кола из којих излази неколико особа (е то је већ снимак из даљине и не види се баш најбоље шта се дешава, да ли је заиста туку или је „само” силом угуравају у аутомобил и одвозе).
Ja naravno ne znam šta se tačno desilo, rekoh video sam na netu, a priča je u duhu šta su ranije radili.

A stoji to da je moralna policija tukla i pocepala majicu.

Ja naravno ne znam šta se tačno desilo, rekoh video sam na netu, a priča je u duhu šta su ranije radili.

A stoji to da je moralna policija tukla i pocepala majicu.
Не приговарам ја теби ништа, него ме ово заинтересирало па сам прочачкао и прилично је нејасно шта се стварно догодило, али нигдје се не каже да је убијена. Снимак сам погледао, заиста шета у гаћицама и брусу, а да ли је претходно тучена, да ли јој је тада поцијепана одјећа па се онда скинула и шетала, то не знам, тако кажу они којима одавно не вјерујем ништа, што не мора значити да су и ово слагали, само сам неповјерљив.

Не приговарам ја теби ништа, него ме ово заинтересирало па сам прочачкао и прилично је нејасно шта се стварно догодило, али нигдје се не каже да је убијена. Снимак сам погледао, заиста шета у гаћицама и брусу, а да ли је претходно тучена, да ли јој је тада поцијепана одјећа па се онда скинула и шетала, то не знам, тако кажу они којима одавно не вјерујем ништа, што не мора значити да су и ово слагали, само сам неповјерљив.
Koliko sam video komentare, niko nije dovodio u pitanje da je moralna policija tukla niti da je uhapšena. Obzirom kako je uvodni tekst napisan, rekao bih da je neko od lokalaca (konstrukcija rečenica i izbor reči nije tipičan za anglosaksonce). Od svega napisanog se jedino to da je ubijena dovodi u pitanje. Ono sa silovanjem niko ne osporava jer to im je ustaljena praksa, pretpostavljam

Koliko sam video komentare, niko nije dovodio u pitanje da je moralna policija tukla niti da je uhapšena. Obzirom kako je uvodni tekst napisan, rekao bih da je neko od lokalaca (konstrukcija rečenica i izbor reči nije tipičan za anglosaksonce). Od svega napisanog se jedino to da je ubijena dovodi u pitanje. Ono sa silovanjem niko ne osporava jer to im je ustaljena praksa, pretpostavljam
Нисам баш упућен у те обичаје, али колико сам схватио, та „ритуална силовања” се дешавају прије убијања, а она по свој прилици није убијена. Наравно да је сасвим могуће да је и силована након притварања (то се дешава и с разним другим полицијама које немају никакве везе с муслиманским обичајима), али ко би то изнио у јавност? Они који су је силовали? Тешко. А одакле онда тај податак? Дакле, ништа не тврдим, само не знам шта се стварно десило.

Да не испадне да сад нешто браним насиље и сл, ни говора, него се веома добро сјећам времена кад су Срби били „на мети”, шта се све тада писало и лагало... Чак су и „стручњаци од угледа” нешто као расправљали о расним законима који су донесени у БиХ о забрани склапања брака с другим националностима... што никад није било ни поменуто, а камоли усвојено као закон. И баш сад, кад Израел тј. потомци „вјечних жртава” сију смрт унаоколо убијајући дјецу као мушице, баш сад једна оваква срцепарајућа прича би таман „легла” да се све окрене против Ирана. Немам начин да сазнам истину, а одавно сам цијепљен против „новинарских истина”.
(Ето видиш да нисам антиваксер!) :mrgreen:

У тим ТВ прилозима помињу се и неки од ранијих сличних догађаја па и онај у ком је заиста живот изгубила Маша Алил, због чега су избили прилично масовни протести у којима је такође било жртава и то подоста.
* Није Маша Алил, него Маша Амини, нисам добро запамтио, а сад видјех, извињавам се.

* Није Маша Алил, него Маша Амини, нисам добро запамтио, а сад видјех, извињавам се.

Maša Amini uhapšena je u utorak u Teheranu dok je putovala sa porodicom iz zapadne provincije Kurdistana u posetu rođacima, navodi Bi-Bi-Si.

Svedoci su optužili policiju da je tukla Amini u kombiju dok su je vodili u pritvorski centar. Mlada žena je umrla u bolnici u petak nakon tri dana u komi.

Vlasti su optužile Amini da je prekršila zakon koji zahteva da žene pokrivaju kosu maramom, a ruke i noge širokom odećom.

Njena smrt izazvala je široke demonstracije u Teheranu i provinciji Kurdistan u Sakezu u kojoj je živela, prenela je novinska agencija.
1730939408701.png

Maša Amini uhapšena je u utorak u Teheranu dok je putovala sa porodicom iz zapadne provincije Kurdistana u posetu rođacima, navodi Bi-Bi-Si.

Svedoci su optužili policiju da je tukla Amini u kombiju dok su je vodili u pritvorski centar. Mlada žena je umrla u bolnici u petak nakon tri dana u komi.

Vlasti su optužile Amini da je prekršila zakon koji zahteva da žene pokrivaju kosu maramom, a ruke i noge širokom odećom.

Njena smrt izazvala je široke demonstracije u Teheranu i provinciji Kurdistan u Sakezu u kojoj je živela, prenela je novinska agencija.
Pogledajte prilog 1638357
Да, то је она, омаших јој презиме.

Back