Šta se dešava sa ženama posle 40-te pa odlepe?

Ima slučajeva. Čak i da u transu veličaju svoju slobodu, a slupali 3 do 4 života...

Ne mora ni da zna, i ne znači da će da je zadesi takav život.
Онда не мора ни да прича како ће неко са 50 или 70 да промени тек тако живот из корена.

Сви би нешто, ал не може свако.

Ali mora, zašto ne ? Bilo bi sumorno da ona u dvadesetim, gleda na život očima 50godišnjaka.

Kakva bi to mladost bila ? Odlično gleda :sve može, sve hoće, uspeće = to je mladost. Sad kuje ono što će joj biti ostatak života.

A totalno bi bilo bzvz da ovde bude 50 istih odgovora. Valjalo bi da i mladi @bernardo da svoje mišljenje, da vidimo koliko smo to ostarili u razmišljanju u odnosu na ove naše mlade forumaše

Ali mora, zašto ne ? Bilo bi sumorno da ona u dvadesetim, gleda na život očima 50godišnjaka.

Kakva bi to mladost bila ? Odlično gleda :sve može, sve hoće, uspeće = to je mladost. Sad kuje ono što će joj biti ostatak života.

A totalno bi bilo bzvz da ovde bude 50 istih odgovora. Valjalo bi da i mladi @bernardo da svoje mišljenje, da vidimo koliko smo to ostarili u razmišljanju u odnosu na ove naše mlade forumaše
Наравно да је потпуно бзв. да буде 100 истих одговора, али ја ћу сада да дам један пример, а за даље наставите по личном нахођењу:

Једно јутро одлучим да "подивљам". Намерим да купим "хајабусу". Отворим новчаник и видим да немам за томос.

...

Хвала.

Да ли човек са децом, кредитом, обавезама и другим ограничењима, може да се "мења"?

Да ли уопште знаш како живе људи после 40. године живота и шта све имају за вратом?
Ja kazem,ako ce vec neko da se menja,sto je to povezano sa 40 god?
Zasto su 40 prekretnica?
Sto se mene tice,od kako posedujem samosvest i imam sopstvenu samostalnost,ne mislim da ce me docekati nespremno sve to sto dolazi "za vratom" kroz zivot...sto da ne,zapravo radujem se tome i idemo jako🦾
Ja drasticnu promenu ne verujem da cu imati,jer je razvoj i rast konstantan ne dogadja se preko noci, ali ako te "mikro"promene kumulativno pogledas u rasponu od 10 god. svakako ces videti promenu.
Ali to je dobar i prirodan proces nevezano za pol.

Ja kazem,ako ce vec neko da se menja,sto je to povezano sa 40 god?
Zasto su 40 prekretnica?
Sto se mene tice,od kako posedujem samosvest i imam sopstvenu samostalnost,ne mislim da ce me docekati nespremno sve to sto dolazi "za vratom" kroz zivot...sto da ne,zapravo radujem se tome i idemo jako🦾
Ja drasticnu promenu ne verujem da cu imati,jer je razvoj i rast konstantan ne dogadja se preko noci, ali ako te "mikro"promene kumulativno pogledas u rasponu od 10 god. svakako ces videti promenu.
Ali to je dobar i prirodan proces nevezano za pol.
Видиш, ја промену нисам везивао за пол, већ сам уопштено говорио о промени, а највише о промени код мушкараца.

Слажем се да више малих ствари чине једну велику и да човек мора на дуже стазе да гради нешто квалитетно, али веруј ми да некада човек нешто не може да промени.

Ти сада можеш да мењаш разне ствари: посао, факултет, занимање, дечка, фризуру, одећу, обућу... све.

У неком тренутку, круг ће почети да се сужава.

Ништа злонамерно.

Било како било, одређени људи, не само жене, могу да полуде, односно да нешто мењају, само ако за тако нешто имају услове.

Онај ко нема паре, тај не може да се разведе. Не може да плаћа алиментацију и да се исели из заједничког стана. Онај ко нема паре, не може да купи спортски ауто или мотор од 1000 кубика и да дивља. Онај ко нема паре, не може да иде по кафанама, да части, да наручује и да банчи. Онај ко нема паре, не може да путује и да лута около.

За жену је мало лакше, ако је пријатне спољашњости у тим годинама, али све се своди на могућности...

Било како било, одређени људи, не само жене, могу да полуде, односно да нешто мењају, само ако за тако нешто имају услове.

Онај ко нема паре, тај не може да се разведе. Не може да плаћа алиментацију и да се исели из заједничког стана. Онај ко нема паре, не може да купи спортски ауто или мотор од 1000 кубика и да дивља. Онај ко нема паре, не може да иде по кафанама, да части, да наручује и да банчи. Онај ко нема паре, не може да путује и да лута около.

За жену је мало лакше, ако је пријатне спољашњости у тим годинама, али све се своди на могућности...
Slažem se. I ne slažem se. Govoriš onako kako i jeste. Ali ima ljudi koji nemaju osećaj odgovornosti i boli ih dp za druge, rade kako su naumili bez obzira na posledice

Slažem se. I ne slažem se. Govoriš onako kako i jeste. Ali ima ljudi koji nemaju osećaj odgovornosti i boli ih dp za druge, rade kako su naumili bez obzira na posledice
Има и таквих, али они убрзо ударе у зид.

Ако имаш кредит, мораш да радиш и да га плаћаш. Ти можеш да одустанеш, али остајеш без стана.

Ако имаш жену и децу, ти можеш да се разведеш, али мораш да их издржаваш после.

...

Чак и да немаш никога и да немаш ове обавезе, мораш опет да имаш паре. Већ сам рекао врло просто: хоћу да купим "хајабусу", отворим новчаник, а унутра немам ни за томос.

...

Не може човек да радиш шта жели тек тако.

Видиш, ја промену нисам везивао за пол, већ сам уопштено говорио о промени, а највише о промени код мушкараца.

Слажем се да више малих ствари чине једну велику и да човек мора на дуже стазе да гради нешто квалитетно, али веруј ми да некада човек нешто не може да промени.

Ти сада можеш да мењаш разне ствари: посао, факултет, занимање, дечка, фризуру, одећу, обућу... све.

У неком тренутку, круг ће почети да се сужава.

Ништа злонамерно.
Kad se krug "suzi" kako kazes...tad ti i nije do menjanja nekih stvari pretpostavljam.
Narocito ako su dobre.

Kad se krug "suzi" kako kazes...tad ti i nije do menjanja nekih stvari pretpostavljam.
Narocito ako su dobre.
Погрешна претпоставка.

Људи стално говоре "е да сам...", али нису, нити могу.

Да ли можеш са 45-50 да даш отказ и да упишеш неки озбиљан факултет, са циљем да промениш професију, а имаш жену и децу, које мораш да издржаваш? Тешко.

Да ли можеш у одређеним годинама да кренеш да се бавиш неким спортовима? Слабо.

...

До одређеног узраста, можеш да мењаш шта хоћеш. Ја сам теби рекао да ти сада можеш да мењаш све оне ствари које сам ти побројао. Када превалиш неке године, нећеш моћи, поготову ако будеш имала неког о ком мораш да се стараш.

...

Ја ти ово не говорим, јер желим да се правим паметан.

Pa meni je krug bio jako sužen, i " nisam imala ni za Tomos", ali sam otišla iz određene situacije. Ne da ludujem, nego da ne budem tu gde ne treba
Ако имаш жену и децу, ти можеш да се разведеш, али мораш да их издржаваш после.

Naravno da treba brinuti o deci, i o nama je neko brinuo, nećemo ih ostaviti u domu
Чак и да немаш никога и да немаш ове обавезе, мораш опет да имаш паре.
Ne moraš. Pročitaj pažljivo uvodni post, nisu potrebne pare za spomenuto.
eto, kad smo već kod uvodnog posta, sa tvoje tačke gledišta, ima li promene kod tvoje žene posle 40te, jel je 'agresivnija' ili postavljač teme nije pogodio ni u tvom slučaju. To ovde dokazukemo i raspravljamo. Promena kod žene u određenoj životnoj dobi.
Већ сам рекао врло просто: хоћу да купим "хајабусу", отворим новчаник, а унутра немам ни за томос.
Sviđa ti se ta rečenica , ali nije baš sve u njoj rečeno
Не може човек да радиш шта жели тек тако.
Stoji u zakonu, istina

Pa meni je krug bio jako sužen, i nisam imala ni za Tomos, ali sam otišla iz određene situacije. Ne da ludujem, nego da ne budem tu gde ne treba
То је друго. Овде се прича о "лудовању".
Naravno da treba brinuti o deci, i o nama je neko brinuo, nećemo ih ostaviti u domu
Неко може себи да приушти да се разведе и да брине о деци, а неко не може.
Sviđa ti se ta rečenica , ali nije baš sve u njoj rečeno
Она обухвата лудовање. Не можеш да будеш луд тако што седиш у 3 са 2 на столици. Мораш да имаш нешто.
Stoji u zakonu, istina
Молим лепо.

Ја знам да људи желе промене, да желе нешто друго, да се откаче, да се опусте, да иду лево и десно, али не може свако.

Свакодневно виђам људе који гледају кола, жене, моторе,... чуда, али не могу ништа.

A kako su se to ostvarili ako nisu u roditeljstvu? Sta su postigli u zivotu? Imali su 10 putovanja po svijetu i popile su 1000 kafa sa drugaricama, ponekad i rucale u restoranu, promijenile kojeg seksualnog partnera vise, malcice napredovale na poslu - i to je to?

E velikog li uspjeha i ostvarenog zivota.
Bezbrizan i sretan zivotu je uspjeh, kako ces to ostvariti nije bitno.

Погрешна претпоставка.

Људи стално говоре "е да сам...", али нису, нити могу.

Да ли можеш са 45-50 да даш отказ и да упишеш неки озбиљан факултет, са циљем да промениш професију, а имаш жену и децу, које мораш да издржаваш? Тешко.

Да ли можеш у одређеним годинама да кренеш да се бавиш неким спортовима? Слабо.

...

До одређеног узраста, можеш да мењаш шта хоћеш. Ја сам теби рекао да ти сада можеш да мењаш све оне ствари које сам ти побројао. Када превалиш неке године, нећеш моћи, поготову ако будеш имала неког о ком мораш да се стараш.

...

Ја ти ово не говорим, јер желим да се правим паметан.
Pa polazim od sebe...
Ja sad radim ono sto volim,nisam tip...sto nisam...nego uradim ono sto bih...
Kada iz te perspektive krenes nekim putem...cenim da neces zaliti ni za cim a i ne moras puno toga menjati ...
Ali i da silom prilika i moras da menjas...( Otkud jaznam da me nece udariti auto sutra i polomiti me celu...daleko bilo)...pa dobro...prilagodi se covek svemu...ali mislim da nije dobro da sam sebi u startu stavljas bespotrebne zivotne rampe i ograde koje nicemu ne sluze.

Bezbrizan i sretan zivotu je uspjeh, kako ces to ostvariti nije bitno.
Misljenja si da ti je ovaj zivot na ovoj planeti neka vrsta dara dje si ti dosao da se zabavis, budes srecan, bezbrizan i...sebican - prema ostalima i prema planeti...ili da nisi dovoljno dobar, da ne valjas i da tvoj dnk ne zasluzuje razmnozavanje vec unistenje? I jedno i drugo su krajnosti.

Back