Šta se dešava sa umrlima po hrišćanstvu i Bibliji?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hm337

Elita
Poruka
21.274
molim dežurne proučavaoce Biblije i hrišćanstva da mi objasne šta se dešava sa umrlima posle smrti prema Bibliji i veri koju propovedaju jer mi nije uopšte jasno...

U SZ imamo sledeće

Danilo 12,2I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni.

znači duše nisu svesne svog postojanja do vaskrsnuća pred suđenje

u NZ imamo naprimer sledeće
1. Korincanima 15,51Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti.
1. Korincanima 15,52Ujedanput, u trenuću oka u pošljednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
1. Korincanima 15,53Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
1. Korincanima 15,54A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

po tome mi izgleda kao da Pavle nije verovao ni da če on lično umreti nego će Isus doći pre toga i on će se pretvoriti od raspadljivog u neraspadljivo....a oni drugi koji su umrli će po njemu biti podignuti iz grobova i ustati neraspadljivi...

po tome mi izgleda kao da Pavle nije verovao ni da če on lično umreti nego će Isus doći pre toga i on će se pretvoriti od raspadljivog u neraspadljivo....a oni drugi koji su umrli će po njemu biti podignuti iz grobova i ustati neraspadljivi...
on tu pise iz pozicije da ne znamo kada ce biti Drugi Dolazak, mozda i za nasih zivota
ne mogu ni da zamislim to da mrtvi masovno ustaju iz grobova neraspadnuti....zombi apokalipsa u najavi...
kako neko može uopšte da veruje u tako nešto?
to ti je hriscanstvo

meni su to budalaštine...radije verujem u besmrtnu dušu i reinkarnaciju...to mi deluje realno a ovo sa vaskrsenjem mrtvih tela kao loša priča...
a zasto bi se duse "reinkarnirale" u tela, zasto ne u duhove, a materijalni svet onda bio suvisan?

posmatraj na koncept kao na tri sloja, ili 3 faze, materija, dusa, duh - to znanje imas i kod apostola Pavla

a zasto bi se duse "reinkarnirale" u tela, zasto ne u duhove, a materijalni svet onda bio suvisan?

posmatraj na koncept kao na tri sloja, ili 3 faze, materija, dusa, duh - to znanje imas i kod apostola Pavla
zato što život doživljavam kao školu za duše....verujem da je Bog napravio svet koji ima smisla i koji je pravedan..život mi zato ima smisla samo kao škola za duše.......samo u materjalnom životu možeš da imaš praktične lekcije...

zato što život doživljavam kao školu za duše....verujem da je Bog napravio svet koji ima smisla i koji je pravedan..život mi zato ima smisla samo kao škola za duše.......samo u materjalnom životu možeš da imaš praktične lekcije...
pa najprakticnija ideja je da mrtvi ustaju, reinkarnacija je vise teorija, lekcija na kasicicu, malo po malo

pa najprakticnija ideja je da mrtvi ustaju
to uopšte nije praktično...zamisli sad čuješ trubu i ustane 100 milijardi mrtvih...šta ćeš s njima? da sede jedni drugima na glavama? i šta će oni da rade? i gde su bili pre vaskrsenja? da ih nije Bog u memoriji čuvao? ako jeste onda to i nisu ti isti ljudi...ako ne postoji kontinuitet preko duše između umrlih i vaskrslih....

plus bi bilo strašno nepravedno da se sudi na osnovu jednog života....kao što i sam znaš nisu svi rođeni u porodicama i kulturama sa jednako dobrim obrazcima ponašanja...znači neki koji su se rodili u porodicama punim ljubavi su rođenjem dobili nesagledivu prednost u odnosu na one koji su se rodiili u patološkim porodicama... reinkarnacija je mnogo bolja...nekad se rodiš u dobrim početnim uslovima nekad u lošim sve u zavisnosti od lekcija koje u tom životu trebaš da savladaš

molim dežurne proučavaoce Biblije i hrišćanstva da mi objasne šta se dešava sa umrlima posle smrti prema Bibliji i veri koju propovedaju jer mi nije uopšte jasno...

U SZ imamo sledeće

Danilo 12,2I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni.

Čovek nema 'dušu' kao nešto vanzemaljsko besmrto u sebi. To Biblija nigde ne uči.
Sam čovek je duša živa. Telo, plus životodajni duh = Duša živa..

Stvoren/rođen si na ovoj planeti i odavde ne mrdaš nigde. Zato Danilo i kaže: 'oni koji spavaju u prahu zemaljskom'...
Seti se šta je Bog rekao Adamu: 'Jer si prah i prah ćeš se vratiti'...
Jer je plata za greh smrt. Prestanak postojanja. I svi po Adamu istu sudbinu delimo..

Jedina nada za čovečanstvo je Hristova otkupnina, koja nam vraća ono što je Adam izgubio.
1. Korincanima 15,51Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti.
1. Korincanima 15,52Ujedanput, u trenuću oka u pošljednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
1. Korincanima 15,53Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
1. Korincanima 15,54A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

Znao je Pavle dobro da će umreti. Imao je on pre svega dosta 'Duha' u sebi, a i proroštva koja kao veoma obrazovan čovek tog vremena moga donekle ako ne i u potpunosti u Božanskoj viziji razumeti.
Ovo se odnosi za naše vreme. Ovaj naraštaj koji danas živi će videti i osetiti ovo čudo.

I ti koji će se u trenutku pretvoriti, pretvoriće se ovo raspadljivo u neraspadljivo.
'Hrom će kao jelen skakati'... U trenutku će dobiti udove koje nemaju.
'Nemi će radosno klicati'... 'Oči će se slepima otvoriti'... 'Pravedni će naslediti zemlju'...
Jasni opisi nove zemlje i vraćanje na ono što je Adam izgubio.

I nikako neće svi odjednom ustati. Sudnji dan traje hiljadu godina i ljudi će vaskrsavati postepeno..... unazad. Onaj što je zadnji preminuo, prvi će ustati i tako unazad u toku tih hiljadu godina sve do poslednjeg.

to uopšte nije praktično...zamisli sad čuješ trubu i ustane 100 milijardi mrtvih...šta ćeš s njima? da sede jedni drugima na glavama? i šta će oni da rade? i gde su bili pre vaskrsenja? da ih nije Bog u memoriji čuvao? ako jeste onda to i nisu ti isti ljudi...ako ne postoji kontinuitet preko duše između umrlih i vaskrslih....

plus bi bilo strašno nepravedno da se sudi na osnovu jednog života....kao što i sam znaš nisu svi rođeni u porodicama i kulturama sa jednako dobrim obrazcima ponašanja...znači neki koji su se rodili u porodicama punim ljubavi su rođenjem dobili nesagledivu prednost u odnosu na one koji su se rodiili u patološkim porodicama... reinkarnacija je mnogo bolja...nekad se rodiš u dobrim početnim uslovima nekad u lošim sve u zavisnosti od lekcija koje u tom životu trebaš da savladaš
NIsu svi ljudi istog kapaciteta.
Ti bi ustavom zastitio reinkarnaciju jer je to bolje iz tvog ugla ko sto su oni tu ideju zastitili.

to uopšte nije praktično...zamisli sad čuješ trubu i ustane 100 milijardi mrtvih...šta ćeš s njima?
a zamisli stvarno se desi nukleareni rat, ili se sudarimo sa kometom, pa se dovede u pitanje i ovih 10 milijardi da li ce da prezive? i ne samo mi, ajde neka nas je 7 milijardi, nego ni mrtvi da nemaju vise gde da se reinkarniraju, jer nema zivota vise na zemlji - zamisli to?
plus bi bilo strašno nepravedno da se sudi na osnovu jednog života....kao što i sam znaš nisu svi rođeni u porodicama i kulturama sa jednako dobrim obrazcima ponašanja...znači neki koji su se rodili u porodicama punim ljubavi su rođenjem dobili nesagledivu prednost u odnosu na one koji su se rodiili u patološkim porodicama... reinkarnacija je mnogo bolja
dogovoreno, samo ako znas neku svoju prethodnu inkarnaciju, ali men' se cini da ne znas, nisi ti glista nasa... vidi, ima i bolji koncept od reinkarmacije, i nece biti nikakve guzve, samo ako smo se ratosiljali nezeljenih entiteta, jel demona koji bi da se usele u ljude

ne oni, vec Hristos:
Gospod je rekao svojim učenicima (Jovan 14:23): "Ako me ko ljubi, držaće moju reč, pa će ga ljubiti moj Otac, i doći ćemo k njemu, i nastanićemo se kod njega.

zato se i hriscani pricescuju, ne da bi se oni reinkarnirali, vec da bi se Hristos inkarnirao u nama - jekl razumes koliko je ovaj koncepty bolji od reinkarnacije po kojoj stalno ja, pa ja [ego], ja sam se reinkanirao - jesi malo sutra, vec se neko drugi inkarnirao u tebe, samo covecanstvu jos uvek demoni prete i zato je taj koncept ostavljen na cekanju, nece niko da satire demone kao apostol Pavle i Hristovi ucenici, cak 70 njih, kako bi se napravilo mesta ovom konceptu
LUKA 10,17 Vratiše se pak Sedamdesetorica sa radošću govoreći: Gospode, i demoni nam se pokoravaju u ime tvoje
10,18 A on im reče: Videh satanu gde pade sa neba kao munja [OTK. 16,17 i 18; 11,19; 8,5: 4,5]
Luka 10,20 Ali se tome ne radujte što vam se duhovi pokoravaju, nego se radujte što su vaša imena napisana na nebesima.

znaci nije to cilj, vec je nesto drugo

Luka 10,21 U taj čas obradova se Isus u duhu i reče: hvalim te, oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrijeh i razumnijeh a kazao si prostima. Da, oče, jer je tako bila volja tvoja.
Luka 10,22 I okrenuvši se k učenicima reče: sve je meni predao otac moj, i niko ne zna ko je sin osim oca, ni ko je otac osim sina, i ako sin hoće kome kazati.

a kako sad to ako su znali da je ON? koji sin? jel razumes?

ako je to sve..onda je to bizarno...Pavle nije znao ni šta će biti sa njime lično a kao otkriva neku tajnu za sve...
ne mogu ni da zamislim to da mrtvi masovno ustaju iz grobova neraspadnuti....zombi apokalipsa u najavi...
kako neko može uopšte da veruje u tako nešto?

Зато есхатолози ни неће да одговарају на ове тупаве приче...

U SZ imamo sledeće

sad ti ko ovi protestanti.
zar isus nije pokazao posle raspeća a do vaskrsenja i vaznesenja kako će to otprilike izgledati.

18. Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу, убијен, истина, бивши телом, но оживевши Духом;
19. Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници,

i ovaj
9. Јер зато Христос и умре и васкрсе и оживе да овлада и мртвима и живима

kako će da vlada mrtvima, ako su u nekakvom "snu"?

sad ti ko ovi protestanti.
zar isus nije pokazao posle raspeća a do vaskrsenja i vaznesenja kako će to otprilike izgledati.

18. Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу, убијен, истина, бивши телом, но оживевши Духом;
19. Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници,

i ovaj
9. Јер зато Христос и умре и васкрсе и оживе да овлада и мртвима и живима

kako će da vlada mrtvima, ako su u nekakvom "snu"?
Duhovi u tamnici su otpali anđeli...

Drugo
Ako je Hrist Bog zar i pre nije vladao svetom mrtvih?

Treće
Jesi ti čuo za vaskrsenje.
Ko i gde vaskrsava?

Back