molim dežurne proučavaoce Biblije i hrišćanstva da mi objasne šta se dešava sa umrlima posle smrti prema Bibliji i veri koju propovedaju jer mi nije uopšte jasno...
U SZ imamo sledeće
znači duše nisu svesne svog postojanja do vaskrsnuća pred suđenje
u NZ imamo naprimer sledeće
po tome mi izgleda kao da Pavle nije verovao ni da če on lično umreti nego će Isus doći pre toga i on će se pretvoriti od raspadljivog u neraspadljivo....a oni drugi koji su umrli će po njemu biti podignuti iz grobova i ustati neraspadljivi...
U SZ imamo sledeće
Danilo 12,2 | I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni. |
znači duše nisu svesne svog postojanja do vaskrsnuća pred suđenje
u NZ imamo naprimer sledeće
1. Korincanima 15,51 | Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti. |
1. Korincanima 15,52 | Ujedanput, u trenuću oka u pošljednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti. |
1. Korincanima 15,53 | Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost. |
1. Korincanima 15,54 | A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt. |
po tome mi izgleda kao da Pavle nije verovao ni da če on lično umreti nego će Isus doći pre toga i on će se pretvoriti od raspadljivog u neraspadljivo....a oni drugi koji su umrli će po njemu biti podignuti iz grobova i ustati neraspadljivi...