Šta se dešava sa dušom posle smrti?

1) ona se uzdiže i ide u čistilište?
2) ona dva dana luta, obilazi kuću gde je preminula, ili svoj grob ili mesta gde je činila dobra dela, treći dan joj Krist kaže da se uznese na nebo i pokloni bogu.Ali i tu dok se uznosi demoni njenih grehova je napadaju pa ako uspe da se odbrani dokopava se neba.I 40og dana prekida ikakve veze sa ovozemaljskim i nalazi svoje mesto i smeštaj na nebu. (malo sam skratio jelte ovu verziju)
3) duša umire sa telom, nesvesna i čeka se sudnji dan da bog vaskrsne dušu sa telom.

Ako odaberete koji od ovih odgovora kao jedini "tačan" potkrepite ga sa time gde to piše u bibliji, a ne nekim tekstovima i priviđenjima ruskih i bugarskih sveštenika, mudraca, svetitelja, jer to što su se deklarisali kao npr pravoslavni ne daje im za pravo da pišu anekse biblije po svom viđenju koje može biti u potpunoj suprotnosti sa celom knjigom.
ja vidim dve mogućnosti

1) ako je materjalni svet produkt dobrog Boga onda je život škola za duše.....u tom slučaju po smrti.duša odlazi u svoj dom tj. duhovni svet...praksa u obliku jednog života je završena i duša se vraća na teorijsku nastavu i provod u duhovnom svetu...protekli život se analizira uz pomoć više inteligencije i uče se lekcije....

2) ako je materjalni svet produkt zlog Boga, život je zatvor za ljude i duše se uništavaju po smrti

Biblija kaze bas mrtav.
Ja cu da kazem spava jel.problem.
opet te pitam
jel Isus bio mrtav - jeste
jel vaskrsao - jeste
šta je radio između smrti i vaskrsenja?
to mi reci
spavao, otišo u božiju memoriju?
šta mi citiraš otkrivenje kad ti Isus dao primer dal si svesna između smrti i vaskrsenja.
to što ti propagiraš, negiraš vaskrsenje i Hrista i ako si hrišćanka onda te zaveli sektaši jer Hrist je slika onog kako treba da se živi i šta te čeka.
kod bogataša i lazara opisuje raj i pakao, čak u toj priči imenuje siromaha, ne počinje priču "bio neki (bezimeni) siromah" već jasno ga imenuje.
dakle po Hristu nema tebi hrkanja, telo ti mrtvo a dušu čeka stan u očevom domu do suda i vaskrsenja.

opet te pitam
jel Isus bio mrtav - jeste
jel vaskrsao - jeste
šta je radio između smrti i vaskrsenja?
to mi reci
spavao, otišo u božiju memoriju?
šta mi citiraš otkrivenje kad ti Isus dao primer dal si svesna između smrti i vaskrsenja.
to što ti propagiraš, negiraš vaskrsenje i Hrista i ako si hrišćanka onda te zaveli sektaši jer Hrist je slika onog kako treba da se živi i šta te čeka.
kod bogataša i lazara opisuje raj i pakao, čak u toj priči imenuje siromaha, ne počinje priču "bio neki (bezimeni) siromah" već jasno ga imenuje.
dakle po Hristu nema tebi hrkanja, telo ti mrtvo a dušu čeka stan u očevom domu do suda i vaskrsenja.
Samo se kaze duh se vraca bogu.
Nigde dysa.

Odgovor neces dobiti jer anajde odgovara samo na ono sto njoj odgovara tj zna :cool:
zna ona gde je bio i šta radio ali jednostavno smeta u ono što sekte veruju. a svi se pozivaju na Hrista a Hrist jasno opisuje raj i pakao, da kad je umro otišao je u ad da propoveda jevanđelje, da sebe naziva sinom čovečijim, da je umro kao čovek i vaskrsao kao čovek i da se vazneo kao čovek.
kvazi hrišćani

Nismo postojali pre rodjenja a necemo ni posle smrti. "Zvezda padalica".......postoji par sekundi i nikada vise.
Ili, kako je to Barbara Strejsend opisala u svojoj pesmi "zaljubljena zena" , "zivot je trenutak u svemiru.........".......................i nista vise. Nakon toga, opet, mrak.

Nismo postojali pre rodjenja a necemo ni posle smrti. "Zvezda padalica".......postoji par sekundi i nikada vise.
Ili, kako je to Barbara Strejsend opisala u svojoj pesmi "zaljubljena zena" , "zivot je trenutak u svemiru.........".......................i nista vise. Nakon toga, opet, mrak.
Barbara Strejsend je svakako neko ko je stručan što se ovih pitanja tiče ;)

zna ona gde je bio i šta radio ali jednostavno smeta u ono što sekte veruju. a svi se pozivaju na Hrista a Hrist jasno opisuje raj i pakao, da kad je umro otišao je u ad da propoveda jevanđelje, da sebe naziva sinom čovečijim, da je umro kao čovek i vaskrsao kao čovek i da se vazneo kao čovek.
kvazi hrišćani
Ne divite se ovome, jer ide cas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg, i izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.
Da li ove reci podrazumevaju da mrtvi odmah posle smrti odlaze po svoju nagradu ili kaznu? Ili one znace da su oni u grobu, cekajuci sudheenje na kraju vremena.

Ne divite se ovome, jer ide cas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg, i izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.
Da li ove reci podrazumevaju da mrtvi odmah posle smrti odlaze po svoju nagradu ili kaznu? Ili one znace da su oni u grobu, cekajuci sudheenje na kraju vremena.
ne znam jedino da ti crtam ono što je Isus radio koji je ikona čovečija.
i da čovek po toj ikoni sklepan.
ti samo tražiš izgovor za svoje kvazihrišćanstvo.
samo nastavi, a ako je pravoslavlje tj hrišćanstvo u pravu po tvojoj huli na Hrista neće ti biti dobro.

Back