- Poruka
- 51.922
Da li znate šta se dešava sa dušom u prvih 40 dana nakon smrti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
On je pitao sve.Па како могу живи да ти одговоре?
Живи могу само да нагађају!On je pitao sve.
Sa'će Mita da progugla, a možebit i neku seansu da prirediOn je pitao sve.
ja već imam ceo članak, na srpskom, o tome. To mi je i bila inspiracija da krenem temu ali umesto da prepričam šta kažu popovi, rekoh da vidim šta narod o tome misli-znaSaće Mita da progugla, a možebit i neku seansu da priredi![]()
Evo, ' uz sto sa tri noge bez ijednog čavla, skupili se u pet do ponoć da prizivaju duhove...'ja već imam ceo članak, na srpskom, o tome. To mi je i bila inspiracija da krenem temu ali umesto da prepričam šta kažu popovi, rekoh da vidim šta narod o tome misli-zna
isto što i prvog trena. proces vremena tamo verovatno nema.Da li znate šta se dešava sa dušom u prvih 40 dana nakon smrti?
Hrišćani, barem ovi naši (popovi) imaju ceo raspored kad duša šta radiisto što i prvog trena. proces vremena tamo verovatno nema.
a mi obeležavamo po prihvaćenoj veri.
u hrišćanstvu obeležavaš 40 dana kao simboliku na hrista koji se vazneo 40-ti dan.
e sad malo se tu i umešao sz (kod nas) jer trebalo je 40 godina jevrejima da dođu u obećanu zemlju (raj), pa kažemo da za to vreme duša luta.
to ti opet zavisi od popa do popa. neki će ti reći samo 40-ti, drugi će ti reći treći dan (zbog vaskrsa) i 40-ti zbog vaznesenja, onaj koji je priklonjen mitarstvima i treći i deveti i 40-ti itdHrišćani, barem ovi naši (popovi) imaju ceo raspored kad duša šta radi
to su mitarstvaNe znam. Imao Tihi temu nedavno.
https://forum.krstarica.com/threads...vni-opis-prvih-40-dana-nakon-umiranja.962221/
Православци не нагађају они читају православне текстове и верују.Живи могу само да нагађају!
Sta je mitarstvo i sta taj clanak kod Tihija cini mitarskim?to su mitarstva
Веровање и и лично знање није исто. Значи, нико од нас не зна али верујемо да....?Православци не нагађају они читају православне текстове и верују.
Nasi stari kazu, da luta i da se smiruje tek posle 40 dana.Da li znate šta se dešava sa dušom u prvih 40 dana nakon smrti?
Верујем у васкрсење. Како да могу да имам лично знање. )Веровање и и лично знање није исто. Значи, нико од нас не зна али верујемо да....?
pa recimo uvodni post "susret sa duhovima" i slikaSta je mitarstvo i sta taj clanak kod Tihija cini mitarskim?
pa recimo uvodni post "susret sa duhovima" i slika
![]()
imaš na netu o mitarstvima pa guglaj
Па и ја то кажем, живи не знају.Верујем у васкрсење. Како да могу да имам лично знање. )
i još ćitab imaju, pa kažu krkao si krmetinu za pravoslavni post naebo si, a anđeo čuvar mora da izvlači neko dobro delo da anulira krkanlukDa, ne slazem se s tim zivotinjskim duhovima. Zanimalo me da mi kazes sta je razlika, ali nema veze.