Sta se desava kad resurse prepustis strancima: U CG struja skuplja 100%!

Тихи

Starosedelac
Poruka
163.968
Električna energija bi u aprilu mogla da poskupi 100 odsto ukoliko Regulatorna agencija za energetiku prilikom odobravanja regulatorno dozvoljenog prihoda Elektroprivrede i Prenosa uvaži njihove prijavljene ovogodišnje troškove.

EPCG je od regulatora tražila da joj za pokrivanje troškova u ovoj godini odobri iznos os 380 miliona eura, 63 odsto veći nego za prošlu godinu, piše Dan.

Elektroenergetska kompanija u troškove nije uračunala 19,5 miliona eura, koje bi ove godine trebalo vratiti građanima na ime preplaćene struje.

Zahtjev Prenosa bio je znatno skromniji i iznosi 32 miliona eura, što je 25 odsto više u odnosu na regulatorno dozvoljeni prihod za prošlu godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Instituta Alternativa, Stevo Muk, smatra da je nejasno zbog čega je RAE još polovinom decembra odlučila da utvrdi privremene cijene i tarife koje će važiti do aprila.

»Još je manje jasno zbog čega te odluke nemaju obrazloženje, na šta je RAE obavezna prema Zakonu o upravnom postupku. Zato je nemoguće procjenjivati kojim razlozima se RAE vodila kada je donijela takve odluke i zašto ih je utvrdila na taj način«, rekao je Muk.

http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija/info/37062-hljeb-na-istom-struja-100-odsto.html

lepa ova nezavisnost al se ne maze na lebac :zimag:

eto na primeru crne gore mozete da vidite sta se desava kada glavne resurse drzave kao sto su telekomunikacije, elektroprivreda i vodoprivreda prodate strancima....

ceh svega toga plati narod.

ROKAJ SNIMAJ
 
  • Podržavam
Reactions: 27E

Back
Top