Jos nesto. Ima tu jos fora, na primer, ne placas oni te ne iskljucuju. To radi EPS na primer. Ne placas, oni te ne iskljucuju, onda te samo na kraju godine utuze kod izvrsitelja za sve neplacene racune.
Ali sta je zez, utuze te namerno za svaki racun posebno. Ne za svih 10 neplacenih odjednom kod jednog izvrsitelja. Nego posebno, ili 2+2, ili 3+3 racuna i sve kod razlicitih izvrsitelja. I onda platis 5 puta skluplje izvrsitelje nego da su te tuzili za sve odjednom. Umesto 20k duga i 15k jednom izvrsitelju, oni to rascepkaju pa platis 20k duga i 60k izvrsiteljima.
To ti je najgora varijanta da cekas izvrsitelja. Bolje raskini odmah i plati sta trba jer je sigurno jeftinije.
Ili sacekaj istek roka, posle toga je raskid bez posledica, sem eventualnog smaranja. Ja sam raskidao i kablovsku i dva telefona i adsl, Sve posle 24 meseca. Ali sam imao problem sa Telekomom koji mi je nakon isteka ugovora podigao cenu, ali nije podigao brzinu interneta, pa sam placao skuplje nego onaj sa 5 puta brzim internetom. I sad poskupljenje moze bez ugovora, a veca brzina ne moze bez ugovora. Ja nisam hteo da potpisem, onda su me zvali 100 puta, subotom, nedeljom, slali vec gotov ugovor brzom postom iako im to nisam trazio. I tako razne vrste pritisaka, dok mi nije pukao film i odjavio sam ne samo internet nego i dva fiksna telefona kod telekoma.
Eto to su neka iskustva. Pa proceni sta ti je ciniti.