Sta se desava ako otkacis operatera?

Poruka
19.457
na primer imas ugovor na dve godine i pri tome imas bla bla minute... bla bla sms... bla bla net... ok. i sad ne platis racun dva meseca i oni te iskljuce. da li si im duzan dva meseca ili do kraja ugovora? odnosno, da li cekati do isteka, platiti im dva racuna koje nisi platio ili mogu da te karaju za uslugu koju nisi koristio, na primer iskljucen si 15 meseci pre isteka ugovora?

na primer imas ugovor na dve godine i pri tome imas bla bla minute... bla bla sms... bla bla net... ok. i sad ne platis racun dva meseca i oni te iskljuce. da li si im duzan dva meseca ili do kraja ugovora? odnosno, da li cekati do isteka, platiti im dva racuna koje nisi platio ili mogu da te karaju za uslugu koju nisi koristio, na primer iskljucen si 15 meseci pre isteka ugovora?

Moraces prvo da se dobro obavestis o svemu.

Vlast je pravila neke izmene, a pitanje je da li operateri to postuju ili ce da se prave blesavi i traze sve.

http://www.politika.rs/sr/clanak/406961/Nema-vise-kazni-za-raskid-ugovora-sa-operaterima

U sustini trebao bi da platis samo razliku izmedju pune cene i popusta koji si imao zbog ugovora na 24 meseca, a sto je mozda manje ili vise nego platis sve rate do kraja zavisno od slucaja.

Za neplacene racune ce ti poslati izvrsitelja. S tim da ce uraditi sve da te zayebu. Na primer, ne posalju odmah nego na kraju godine, pa onda platis i dodatnu kamatu za 9 meseci...

Jos nesto. Ima tu jos fora, na primer, ne placas oni te ne iskljucuju. To radi EPS na primer. Ne placas, oni te ne iskljucuju, onda te samo na kraju godine utuze kod izvrsitelja za sve neplacene racune.

Ali sta je zez, utuze te namerno za svaki racun posebno. Ne za svih 10 neplacenih odjednom kod jednog izvrsitelja. Nego posebno, ili 2+2, ili 3+3 racuna i sve kod razlicitih izvrsitelja. I onda platis 5 puta skluplje izvrsitelje nego da su te tuzili za sve odjednom. Umesto 20k duga i 15k jednom izvrsitelju, oni to rascepkaju pa platis 20k duga i 60k izvrsiteljima.

To ti je najgora varijanta da cekas izvrsitelja. Bolje raskini odmah i plati sta trba jer je sigurno jeftinije.

Ili sacekaj istek roka, posle toga je raskid bez posledica, sem eventualnog smaranja. Ja sam raskidao i kablovsku i dva telefona i adsl, Sve posle 24 meseca. Ali sam imao problem sa Telekomom koji mi je nakon isteka ugovora podigao cenu, ali nije podigao brzinu interneta, pa sam placao skuplje nego onaj sa 5 puta brzim internetom. I sad poskupljenje moze bez ugovora, a veca brzina ne moze bez ugovora. Ja nisam hteo da potpisem, onda su me zvali 100 puta, subotom, nedeljom, slali vec gotov ugovor brzom postom iako im to nisam trazio. I tako razne vrste pritisaka, dok mi nije pukao film i odjavio sam ne samo internet nego i dva fiksna telefona kod telekoma.

Eto to su neka iskustva. Pa proceni sta ti je ciniti.

Овај стан смо до пре две године издавали и станар је на своје име (а нашу адресу) имао МТС пакет интернет + фиксни.

Уговор је коначно истекао и ми се прешалтовали на Орион - бољи пакет а јефтинији, имамо оптичку инсталацију у згради.

Станара једва уловили да раскине те уговоре (стрес на куб) али смо хтели да задржимо наш фиксни број и на Ориону. Е то није било могуће. Муж је два пута јурио неке њихове (МТС) пошиљке брзом поштом у коме стоји да треба да потпише уговор на 24 месеца што ми нормално нисмо хтели јер чему све онда то.

Све се завршило нашим одустајањем од старог броја, псовачином у МТС-у и падом имунитета због целонедељне секирације око ничега. Резултат - обоје били болесни и гутали антибиотике.

Мрзим МТС.

Kad izdajes stan, ako vec hoces racune na svoju adresu onda otvori na svoje ime uz pracenje racuna preko interneta. To sad svi imaju, da mozes da vidis da li je stanar platio ili nije. Ako nije mozes da ugasis ili stavis na cekanje uz manju nadoknadu i slicno dok ne nadjes novog stanara.

Kad izdajes stan, ako vec hoces racune na svoju adresu onda otvori na svoje ime uz pracenje racuna preko interneta. To sad svi imaju, da mozes da vidis da li je stanar platio ili nije. Ako nije mozes da ugasis ili stavis na cekanje uz manju nadoknadu i slicno dok ne nadjes novog stanara.

Не, не издајемо, сад станујемо ту. Са рачунима је било све ок, није у томе ствар.

da, kapiram... nisu vam dali prolaz konkurenciji ucenom. bas su smradovi...

Правилно си схватио. Да, чиста уцена.

- - - - - - - - - -

znam u cemu je stvar, en mozes da odjavis ako nije na tvoje ime. Onda uzmes ovlascenje od stanara overeno u opstini da mozes bez njega da odjavis.

Нахватали смо станара, у свему смо успели осим да задржимо стари фиксни број. Уцењују новим уговором.

Back