Imam lično iskustvo sa dve negativne osobe. Tim osobama sve smeta, svakome pronađu manu, neraspoložene su, ljute i kivne na ceo svet.
U kontaktu sa mnom trudile su se, i trude se da budu ok. Sa jednom osobom je spontano prestao kontakt. Druga osoba je tu. Ona je moja bliska rođaka i biće u mom životu-ne mogu da zatvorim vrata jer smo rođake.
Te osobe treba izbegavati ako okolnosti to dozvoljavaju. Prijatelje možemo da biramo, rodbinu ne možemo.
Nijedna od ove dve osobe nije svesna da širi negativnu energiju. Ne verujem da to svesno, namerno rade.
Posle svakog susreta, posle svakog ručka, kafe, ta osoba odlazi kući sa rečima "E, baš mi je bilo lepo ovde. Morala sam nekome da se izjadam, da kažem šta me muči".
Mislim da nije svesna ( a možda i jeste ) da je svu negativnu energiju ostavila u mojoj kući. I neću više da pišem, a mogla bih da navodim primere kome još širi negativnu energiju.
Dobro je što se ne viđamo svake nedelje, već par puta mesečno, nekad i manje.
Sta smo svi samozvani psiholozi ono bitni smo iznad svih imamo pravo da sudimo
Uopšte ne mislim da sam iznad tih osoba, ne donosim sud o njima. Baš suprotno, jedna od te dve osobe misli da je iznad svih nas, iznad svoje uže i šire porodice i olako donosi sud o svima.
Ne volim da budem iznad nekoga i da nekome sudim, jer to nije u redu.