Šta sa ljudima koji šire negativnu energiju

Neko ko je stalno u negativnoj fazi, zajedljiv, neraspoložen, kritički se odnosi prema svemu i dobrom i lošem,a opet prema vama su ok i ponašaju se prijateljski

Šta raditi sa takvim ljudima i kako se ophoditi prema njima ?
Прво их треба препознати...
а веруј ми да то није лако...
После тога, проверавати да ли сам баш ЈА једини према коме су ОК.
Ако случајно јесам, шта им је циљ, тј, шта желе од мене, јер ми пријатељи нису.
Е, онда тек иде коректно стављање до знања да ми њихово присуство не прија.
Уколико не реагују, умем да будем и веома непријатан...али тек као последње средство.
Ето.

А иначе уопштено...
такве људе не треба игнорисати, само их не треба озбиљно схватати...
Пре свега, потребно је смањити контакт са њима...
јер они се хране туђом пажњом, и нека су врста енергетских вампира...
Тако ја гледам на ову тему...
Нико од нас није дужан да трпи по цео дан туђу негативну енергију...
јер носе је са собом увек, чак и кад се нама обраћају "ушећерено"...

Imam lično iskustvo sa dve negativne osobe. Tim osobama sve smeta, svakome pronađu manu, neraspoložene su, ljute i kivne na ceo svet.

U kontaktu sa mnom trudile su se, i trude se da budu ok. Sa jednom osobom je spontano prestao kontakt. Druga osoba je tu. Ona je moja bliska rođaka i biće u mom životu-ne mogu da zatvorim vrata jer smo rođake.

Te osobe treba izbegavati ako okolnosti to dozvoljavaju. Prijatelje možemo da biramo, rodbinu ne možemo.

Nijedna od ove dve osobe nije svesna da širi negativnu energiju. Ne verujem da to svesno, namerno rade.

Posle svakog susreta, posle svakog ručka, kafe, ta osoba odlazi kući sa rečima "E, baš mi je bilo lepo ovde. Morala sam nekome da se izjadam, da kažem šta me muči".

Mislim da nije svesna ( a možda i jeste ) da je svu negativnu energiju ostavila u mojoj kući. I neću više da pišem, a mogla bih da navodim primere kome još širi negativnu energiju.
Dobro je što se ne viđamo svake nedelje, već par puta mesečno, nekad i manje.

Sta smo svi samozvani psiholozi ono bitni smo iznad svih imamo pravo da sudimo

Uopšte ne mislim da sam iznad tih osoba, ne donosim sud o njima. Baš suprotno, jedna od te dve osobe misli da je iznad svih nas, iznad svoje uže i šire porodice i olako donosi sud o svima.

Ne volim da budem iznad nekoga i da nekome sudim, jer to nije u redu.

Kada prekardašim, onda mi mater pošalje ovakvu poruku:

IMG_20241030_235556.jpg

Onda krenem izmišljati neki ulizivački ton...
Nego, da mi je barem jeb*ala sve po spisku, ali ne... već mi se na ovaj način obrati, a ja onda zovem ćaću u vezi neke gluposti, sve se nadajući da će mu ona uzeti telefon iz ruke, što se uglavnom dogodi, pa izgladimo stvari.

🐈

Imam lično iskustvo sa dve negativne osobe. Tim osobama sve smeta, svakome pronađu manu, neraspoložene su, ljute i kivne na ceo svet.
Samo dve?
A ovoliki forum....
Ja bih barem pola foruma ubrojio u takve osobe...
Naravno , nisu ni objektivne nego iskljucivo subjektivne...
Ali iskreno objektivan medju Srbima nema sta da trazi...
Al se pretvaramo u bas gadnu naciju , ono bas bas...
Ali okolnosti se tako skupile, , ko se stalno naginje a go je, , desi se...

Znam nekoliko takvih osoba. Kad se zalomi da sam u njihovom društvu pustim ih da pljuju na sve oko sebe. Pokušam da promjenim temu, ali ne ide to s njima tako lako. Čim dođu do riječi nastave po svom. Onda gledam da što prije odem svojim putem. Onda me neko vrijeme drži njihova negativna energija i treba mi neko vrijeme da me ta energija prođe.

Neko ko je stalno u negativnoj fazi, zajedljiv, neraspoložen, kritički se odnosi prema svemu i dobrom i lošem,a opet prema vama su ok i ponašaju se prijateljski

Otpišeš ih na fin način.kažeš joj/mu u lice šta misliš o njima i doviđenja.nađeš nove prijatelje,pozitivne.posle toga kupi tamjan i brikete i okadiš stan/kuću da oteraš zle sile.

Ako imamo mogućnosti, prekinuti svaki kontakt.
Ukoliko su u pitanju članovi porodice, koje ne možemo da ignorišemo, pokušati da ne čujemo svaku njihovu reč. Valjda čovek, vremenom, na sve ogugla.
Ljude koji su previše negativni, koji ne mogu da izgovore makar jednu lepu reč o nekome i stalno sebe stavljaju u centar svega, ne mogu baš da shvatim ozbiljno.

Што мање везе, јер то је јако заразно и лоше по твоје здравље и живот.

Back