Quantcast

Šta ruže znače u romantici

Da li volite kada dobijete ružu / buket ruža od partnera


  • Ukupno glasova
    6

Grindelwald

Iskusan
Moderator
Poruka
5.426
Šta znače crvene ruže?

Crvene ruže simbolizuju romantičnu ljubav. Crvena boja (uopšte) je visokoenergetska boja koja nas primorava na strast. Simbolično se koristi u magijskim ritualima koji se odnose na plodnost, jer njegova talasna dužina povećava strasna osećanja. Ova strast može biti romantična (seksualna) ili može biti povezana sa drugim projektom koji želite da podstaknete. Kada birate crvene ruže, trebalo bi da uzmete u obzir simboliku boje kao i simboliku samog cveta. Ovo je izuzetan izbor za Valentinovo i vaša draga će sigurno ceniti buket crvenih ruža.Šta znače ružičaste ruže?

U cveću je ružičasta boja radosti i mladolikosti. To je način da kažete „Divim vam se“ ili „Cenim vas“ (dobro za devojke koje cveće daju svojim dečkima ili muževima!). To je takođe boja mladosti i čiste radosti. Iz tog razloga, ružičasta boja ružinog cveća predstavlja mladu i nevinu ljubav, pre nego što je veza procvetala u erotsku ljubav. Buket ružičaste ruže je način da svojoj devojci ili ženi kažete da je biti u njenoj blizini čisto blaženstvo. Ovo su odličan izbor da izrazite zahvalnost za sve što vaša draga radi u vašoj vezi i za to što je ona tu za vas.
 

Duki Lu

Elita
Poruka
15.740


Značenje plave ruže

Značenje plave ruže je legendarno kao i sama njezina pojava. U umetnosti i književnosti plava ruža uglavnom predstavlja simbol ljubavi i dobrostanja. Prilikom ljubavi na prvi pogled ona može biti pokazatelj vaših osećaja i uzbuđenja koje čuvate u sebi. Kod nedostižnih ljubavi ona predstavlja nadu u sretan završetak. Plava, kraljevska krv također može biti prikazana s plavom ružom te ona može označavati kraljevsko veličanstvo i sjaj. Među ostalim značenjima plava ruža može simbolizovat nemoguć ili neostvarljiv san.
Plava ruža je specijalan cvet, umotan u jedinstveni šarm i misterioznost, koji se ne otvara svima.
Legenda kaže da plava ruža donosi večnu mladost.


Preuzeto sa sajta 'Ordinacija'
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.