Sta raditi

Колико ми се чини, мени лаику, ендометрил и орвагил су лекови за сасвим другачије бољке...:confused:
А лекар ваљда и прегледа пацијента, и узме брис...не одвалљује терапију одокативно (да не спомињем да је завршио и неке школе и специјализације те да се малко боље од нас разуме у ту проблематику...)

Поготово ми смешно што ти себи дајеш за право да преписујеш лекове против болова као нешто чиме би она могла да одложи менструацију???!:eek:

Nisi me razumela. Endometril je simptomatska terapija, hormonska pritom a Orvagil je kauzalna. Džabe ti uklanjaš simptome ako se ne pozabaviš samim uzrokom. Onaj prvi, što mi je prepisao hormone, mi je uradio UZ pregled a doktorka koja mi je prepisala Orvagil me je pregledala vaginalno i na osnovu onoga što je videla "uživo" mi je prepisala terapiju. Nisam prihvatila terapiju tog doktora jer je njemu i ovako teško izvući neophodne informacije i nisam baš stekla neko poverenje u njega a intuicija me retko kad prevarila.

I nisam prepisivala analgetike, lekove prepisuju doktori, niti sam ih dovela u vezu sa odlaganjem menstrualnog krvarenja, analgetici služe da uklone ili bar ublaže bol koja je inače jako čest problem. Nadam se da sam ti sad bar malo pojasnila šta sam zapravo mislila.

hm...nije tema, al ko da i jeste...
"hormonske tablete" (kako ih...od milja zovete...) imaju i druge...korisne...nuspojave...

(jest, postoji prava pravcata "teorija zavjere" vezana uz ovaj vid kontracepcije/terapije, al ajde...valjda je jasno odakle tu vjetar puse...
http://www.cancerhelp.org.uk/help/default.asp?page=2572 )

sve ovo, naravno, ne znaci da postavljacica teme sad treba mirno odjuriti u apoteku i popiti saku cegagod kako bi opusteno ljetovala,
ali ne znaci ni da ce dobiti tries kila, guste brkove i rak dojke ako
odlozi menstruaciju prethodno se konsultirajuci s ginekologom... :roll:

mislim da je ipak neodgovorno davati savete o upotrebi nekih lekova, kad je ovo u pitanju.
najbolje kod ginekologa, izgovor je da nemas vremena...dobro rece mici nije ti Egipat vredan zdravlja...mislim da bez lekara, na svoju ruku i da ti "komsinica"prepisuje tbl. totalni promasaj..:???:

Na isto pitanje,ovo je odgovor ginekologa specijaliste takodje na jednom FORUMU !!!! covek je rekao,a odgovornost je na zeni koja ce to koristiti.

Dakle evo odgovora :

"Preporucujem Primolut -nor (bezbedno je) 4-5 dana pre ocekivanog ciklusa pocnite da pijete 2x1 i pijte sve vreme na moru. Kada prestanete sa pilulama - dobicete- mozda malo obilnije."

Moram da priznam da sam se zacudila kada sam procitala odgovore, zar je potrebno i raspravljati se i prepucavati.

1. neko je napisao da pitanje postavim na zdravlju... - u uvodu sam napisala da mi je "sladje" ovde jer sam zelela da cujem iskustva vas zena.

2. godina i razuma imam pa nisam ni ocekivala konkretne odgovore niti sam htela po prvom vasem "prijateljskom savetu" da odletim u apoteku i kupim tablete koje bi mi upropastile ( mozda ) pomenuto letovanje.

3. tamponi ( kao sto rekoh ) jesu zakon ali na temperaturi od 39 stepeni i kada je obilna menstruacija ( prva dva dana ) ne pomazu.

4. a kad sam rekla da nemam vremena za odlazak ginekologu, rekla sam to iz razloga jer ne zive svi u Bgd ili mozda nekom drugom manje vecem gradu u kojem lekara ima dovoljno da ne morate da cekate zakazan pregled iliti konsultacije dva meseca.
postoji sansa da ce sada na ovu moju stavku 4 :) neko od vas napisati da sam trebala da zakazem gin. pre ta dva meseca, - nisam! jer tada jos nisam ni znala da postoji sansa za odlazak na more. ( privatne lekare koji uzmu 100 e za pregled ne zelim ni da spominjem )

U svakom slucaju, hvala svima koji su odvojili svoje dragoceno vreme i napisali na ovu temu po koju pametnu ( ili ne ).

S postovanjem Tinkerbell

Pa eto,ja sam ti rekla...ja sam licno koristila Legravan pocev od 5-og dana menstruacije pa sve dok sam na moru...dobijes kad prestanes da ih pijes,nakon 2-3 dana.Bez konsultacije sa ginekologom i slicno.A lekar sam :) koja neodgovornost,jel da...hehe...To je zato sto kad odes kod ginekologa niko ti nece raditi hormonski status,proveriti krvnu sliku,snimati na rengenu kako bi ti rekao kako da pijes kontraceptivne pilule da bi odlozila menzes.Jednostavno ti kazu :)

Ako je vec pitanje o iskustvima, ja bih se jednostavno andala da cu dobiti oko 25. (tj. pre odlaska u Egipat). Pa ako zakaci gadno apr dana tamo, sta da se radi, ima valjda i drugih zanimacija osim kupanja. Meni se desilo da sam dobila na moru, pa sta da se radi.

Sto se tice odlaganja ciklusa, moguce je, ali ne znam da li je preporucljivo da pilule pocnu da se uzimaju planski i namenski zbog toga, nedelju dana pre odlaska na odmor.

Na isto pitanje,ovo je odgovor ginekologa specijaliste takodje na jednom FORUMU !!!! covek je rekao,a odgovornost je na zeni koja ce to koristiti.

Dakle evo odgovora :

"Preporucujem Primolut -nor (bezbedno je) 4-5 dana pre ocekivanog ciklusa pocnite da pijete 2x1 i pijte sve vreme na moru. Kada prestanete sa pilulama - dobicete- mozda malo obilnije."
o falim te boze konacno neko da odgovori.

i stvarno, zene, ne razumem sto ste se okomile na zvoncicu, da ode kod ginekologa isto ce joj reci, niko je nece dati upute za milion analiza i gluposti, vec ce na prosto pitanje "kako da odlozim menstruaciju" dati isti ovaj gornji odgovor... :neutral:

o falim te boze konacno neko da odgovori.

i stvarno, zene, ne razumem sto ste se okomile na zvoncicu, da ode kod ginekologa isto ce joj reci, niko je nece dati upute za milion analiza i gluposti, vec ce na prosto pitanje "kako da odlozim menstruaciju" dati isti ovaj gornji odgovor... :neutral:

Hvala ti od sveg srca! :)))))
Pocela sam vec da se osecam vrlo ugrozenom :)))
U svakom slucaju, nisam nista uzela i necu, nadacu se da cu dobiti sto pre :)

Hvala ti od sveg srca i lepo se provedi. I javi obavezno kako si prošla.

Vratih se iz Egipta. Odmah drugog dana sam i dobila. Mislila sam da cu se muciti ali nisam. Koristila sam tampone i samo se prvi/drugi dan nisam kupala.
Bilo je fantasticno i naravno, kao sto sam obecala, kupala sam se i za sve vas koje ste pisale pod ovom temom.

Tinkerbell

Back