Šta rade bitange sa psima?

Poruka
3.736
zivim u malom mestu. povremeno, a u zadnje mozda i cesto primecujem da ulicom prodju nepoznati psi. skroz nepoznati,napusteni i gladni. nekome vise ne treba ker,doteraju ga iz grada ili nekog drugog mesta ovde u vecernje sate, i ostave ga. jer je mesto takvo,pristupacno za mutne radnje. ima autoput i neki delovi puta gde je uvece mrak, pa ga niko ne moze videti kad dodje kolima i ostavi psa. nekako mi se cini da se to se desava narocito za vikend, dan nedelja. sutradan u ponedeljak primetim napustenog psa.
ja ne mogu ni da opisem koliko me razbesne takve stvari, tacno bih ga stavio u zatvor 10 godina nek trune bitanga propala. a naravno Srbija ko Srbija,ja ovo bukvalno nemam gde i kome da prijavim. trazim na netu broj nekih veterinarskih inspekcija,ma kakvi...nacices broj ali sutra malo.
 
Kod nas se ceo komšiluk pobunio kad se doznalo da je jedan pas ljubimac gađan u po' bela dana iz nekakve puške i jedva spašen. Vest je proharala daleko i više nema slučajeva da je iko koristio to oružje, čak ni na našim vrlo dobro poznatim lutalicama.
Na sve strane sam lajala da ću javiti Levijatanu, prijaviti policiji, da to ne sme postati praksa, pre svega jer u svakom dvorištu ima dece.
Lutalica nemamo mnogo, ta grupa se godinama održava jedna te ista, manje-više, nikad nisu nikoga napali, kao mladunci su bili divni i... tako je trebalo volje da ih neko udomi, ali se i o njima staramo nekako... da se ne zbližimo previše, a da imaju šta da jedu i gde da se sklone.
U blizini su pekara i mlekara... Pretpostavljam da i tamo nalaze hranu;
Imam oko sokolovo za njih desetak i već sam raširila glas da ne bih volela ništa loše da im se desi, naročito oko tog incidenta sa pucnjavom na životinju.
 
Još nešto se često dešava u malim gradovima : da pse iz jednog grada pohvataju i puste u susedni. Koliko snimaka kruže internetom o takvim slučajevima i niko ne reaguje.
Tako je i kod mene u okolini.Sinteri dodju i pokupe kerove i ostave ih u drugom selu i tako u krug..Koliko su krivi ti sto ih ostave,toliko i drzava,sto ne radi nesto po tom pitanju,a sve ih je vise.
 

Back
Top