Šta proizvoditi od kuće?

Blajbijev komentar je dobar jer je džaba ako nešto
proizvedeš a ne možeš da prodaš po isplativoj cijeni .
Proizvodnja je najmanji problem a prodaja puno veći .

Ja se secam mnogih proizvodnji u Srbiji koje su imale vrlo snazan zamah u pocetku i na kraju su - propale....

Jednom je, na primer, neka firma navukla ljude u Vojvodini da proizvode NUTRIJE...

Kroz godinu dana svaka peta kuca u Vojvodini je imala nutrije!

A firma koja je nudila posao sa nutrijama je - propala!

Nutrije nisu nikome trebale.....

Srecom, jestive su, pa ih je narod pojeo...

Ali, obecane zarade nije bilo...

За земљу ок, али ако није радио пре зашто да не крене?

Zato što su tu ogromna ulaganja a konkurencija su mu seljaci koji se time bave
čitavog života , vrijedni su i spremni da rade od jutra do mraka , imaju i zemlju
i mehanizaciju pa većina jedva opstaje .
Kad bih ja sada birao gdje bih krenuo kao početnik izabrao bih pčelarstvo ali
samo pod uslovom da nađem mentora koji će me uputiti u taj posao .

Zato što su tu ogromna ulaganja a konkurencija su mu seljaci koji se time bave
čitavog života , vrijedni su i spremni da rade od jutra do mraka , imaju i zemlju
i mehanizaciju pa većina jedva opstaje .
Kad bih ja sada birao gdje bih krenuo kao početnik izabrao bih pčelarstvo ali
samo pod uslovom da nađem mentora koji će me uputiti u taj posao .

Pa dobro, konkurencije ima u svakom poslu. Može da se probije kvalitetom, kog danas zaista fali.

- - - - - - - - - -

Danas teško da gde možeš kupiti paradajz da valja, npr.

Прави напитак од комбухе.
Улагање је само једном, куповина или позајмица гљиве.
Литар напитка је тренутно око 200 динара. Одбиј амбалажу и чесмовачу, остало је профит.
Или било коју другу керефеку која, по редовним натписима у свакојаким часописима, има лековито својство.
Можеш правити и сапун.
Видим да се пласирају доста и оне украсне кутијице за џиџабиџе.
Уникатне лампе.
Ето...

Bilo šta ja sam fleksibilan

Koliko god da ste fleksibilni to nie izvodljivo.Primera radi ako ste kasapin nije dovoljno što znate da baratate noževim nemožete biti hirurg.Ukoliko ste prodavali neke hemikalije za prskanje voća to Vam nije dovoljno da otvorite apoteku i prodajete lekove.
Ma ima jako puno primera ali kako god da okrenete morate reći koja ste branša.Lično nebi mogo da pogađam a i nisam tip koji tera šegu sa ozbiljnim pitanjima.

Koliko god da ste fleksibilni to nie izvodljivo.Primera radi ako ste kasapin nije dovoljno što znate da baratate noževim nemožete biti hirurg.Ukoliko ste prodavali neke hemikalije za prskanje voća to Vam nije dovoljno da otvorite apoteku i prodajete lekove.
Ma ima jako puno primera ali kako god da okrenete morate reći koja ste branša.Lično nebi mogo da pogađam a i nisam tip koji tera šegu sa ozbiljnim pitanjima.

Franak proizvodnja i zanatstvo su dvije stvari. Ako imaš ideja reci.

Back